ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νέα επιστολή στον πρωθυπουργό των πέντε δημάρχων στα νότια προάστια

Του Γιάννη Κουρδομένου

Με νέα επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , συγκεκριμένα τρίτη κατά σειρά σε χρονικό διάστημα δυο μηνών, το κοινό μέτωπο δημάρχων νοτίων προαστίων, Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης,  Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος,  αναφέρονται στο ζήτημα του προσφυγικού στον καταυλισμό του Ελληνικού.

Κοινό μέτωπο και στάση αυτών των δημάρχων, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες μεταφέρουν τόσο στα Δ/Σ των δήμων, όσο και στον τύπο, όπως και σε κυβερνητικό επίπεδο τις ακραίες φωνές τους, όταν εμείς επισημαίνουμε ό, τι από τη δική τους πλευρά, και συγκεκριμένα του δημάρχου Γλυφάδας Γ.Παπανικολάου, ισχύουν παρανομίες κατά των δημοτών Γλυφάδας, και κατά της διαβίωσής τους. 

Πως μπορεί αυτός ο δήμαρχος να αναφέρεται στο προσφυγικό όταν ο ίδιος στρέφεται κατά της διαβίωσης των δημοτών Γλυφάδας ; 

Μολύνουν και δηλητηριάζουν τον τοπικό μας πολιτισμό οι δηλώσεις και οι ενέργειες του δημάρχου Γλυφάδας. Το προσφυγικό δεν ενδείκνυται για πολιτική εκμετάλλευση. 

Απαράδεκτες συνθήκες ισχύουν δεδομένων των παρανομιών από τη πλευρά του δημάρχου Γλυφάδας Παπανικολάου, όσων αφορά τους δημότες Γλυφάδας. Αυτή η δημοτική αρχή, όπως και οι προηγούμενες, υπηρετούν κομματικές - πολιτικές σκοπιμότητες αντί των δημοτών.

Η ανοιχτή επιστολή των πέντε δημάρχων:
Το πρώην Αεροδρόμιο δεν επιτρέπεται να αποτελεί «αποθήκη ψυχών και σωμάτων», καθώς δεν έχει καμία απολύτως προδιαγραφή για ανθρώπινη διαβίωση επί μακρόν.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ  υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης επικίνδυνων νοσημάτων που αφορά τόσο τις ασθένειες εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών φιλοξενίας, όσο και τις ασθένειες από τις χώρες προέλευσης μεταναστών-προσφύγων, από τις οποίες ενδέχεται να μολυνθεί και ο τοπικός πληθυσμός.
Πώς εξυπηρετούνται σε 40 χημικές τουαλέτες περίπου 5.000 άτομα, χωρίς προδιαγραφές ατομικής υγιεινής
Δημιουργούνται καθημερινά εντάσεις και βίαια επεισόδια, καθώς μετανάστες-πρόσφυγες διαπληκτίζονται μεταξύ τους. Προκαλούνται έτσι αναστάτωση και υλικές ζημιές σε παρακείμενες ιδιοκτησίες στους Δήμους μας, καθώς και ένα κλίμα ανασφάλειας στην περιοχή.
Οι πέντε δήμαρχοι καλούν τον πρωθυπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ασφάλειας και της διεθνούς εικόνας της χώρας και του ζητούν να τους ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα εκκένωσης του χώρου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νέα επιστολή στον πρωθυπουργό των πέντε δημάρχων στα νότια προάστια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">