ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τέρενς Κουίκ: Το Σικάγο έστειλε ένα μήνυμα για παράδειγμα



«ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΟΤΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ»

Ήταν συγκλονιστικό το θέαμα χθες στο Σικάγο. Παρά τους χιλιάδες ομογενείς που είχαν κατακλύσει τους δρόμους, υπήρχε η απόλυτη ησυχία για να ακούγεται ο μοναδικός εκείνος ήχος του βηματισμού των Ευζώνων της Προεδρικής φρουράς.

Και μετά, μετά το πέρασμα των Ευζώνων, η μεγάλη γιορτή της ομογένειας που με περισσότερα από 50 τμήματα, τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου.



Οι παρελάσεις θα είναι πάντα το σημείο αναφοράς στις εθνικές επετείους και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο όπου τις γιορτάζει ο Ελληνισμός της Διασποράς. Τα ομογενειακά σωματεία, με παρακάλεσαν να μεταφέρω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τις μέγιστες ευχαριστίες τους, που ενέκρινε την αποστολή, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, των Ευζώνων στο Σικάγο.

Και για να προλάβω τους κακόπιστους, οφείλω να διευκρινίσω ότι ΟΛΑ τα έξοδα της αποστολής των ανδρών της Προεδρικής Φρουράς, κάλυψαν οι ίδιοι οι ομογενείς. Εισιτήρια, διαμονή, διατροφή, μετακινήσεις...»

Αυτές τις δηλώσεις έκανε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ επιστρέφοντας από το Σικάγο, όπου προσκεκλημένος της εκεί ομογένειας, εκπροσώπησε τη κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, ενώ το προηγούμενο 24ωρο συμμετείχε και στις εκδηλώσεις στη πόλη Greece, βόρεια της Πολιτείας της ΝΥ, που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC).

Ο Τέρενς Κουίκ, παρουσία της Γενικής Προξένου Πολυξένης Πετροπούλου, παρέστη επίσης στην επίσημη Δοξολογία που έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σικάγο κ. κ. Ιακώβου, όπως και στο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας το βράδυ του Σαββάτου.

Στην εκεί σύντομη ομιλία του, ο Τέρενς Κουίκ έκανε μία ενημέρωση για τα δύο θέματα που απασχολούν την Ελλάδα, δηλαδή Διαπραγματεύσεις και Προσφυγικό, εκφράζοντας την πεποίθησή του, ότι η συμφωνία για τις Διαπραγματεύσεις θα κλείσει πριν το Πάσχα «για να γιορτάσουμε διπλή Ανάσταση», ενώ το προσφυγικό έχει ήδη μπει σε μία διαχειρίσιμη και αποκλιμακούμενη πορεία.

Τέλος ανέφερε και τα εξής:

«Η Εκκλησία, θα είναι μόνιμα μία κυρίαρχη γέφυρα που ενώνει την Ομογένεια με την πατρίδα Ελλάδα. Το Σικάγο έστειλε ένα σαφές μήνυμα για παράδειγμα. Ότι τις εθνικές επετείους, καμία ομογενειακή οργάνωση δεν δικαιούται να τις καπελώνει κομματικά».




Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, επισκέφθηκε το Ελληνικό Εθνικό Μουσείο και ξεναγήθηκε στις αίθουσες αφιερωμένες στο Αιγαίο και στα εικαστικά έργα του αξέχαστου φιλέλληνα ηθοποιού Άντονυ Κουίν.

Υποσημείωση του Γλυφάδα Web: Εμείς οφείλουμε να πούμε κύριε υπουργέ ό,τι προσωπικά είμαστε κατά των παρελάσεων, όμως, ως αριστερά δεχόμαστε και την διαφορετική άποψη. Όταν και όπου εμείς δεχόμαστε την διαφορετική άποψη, δεν πρέπει να ισχύσει ακριβός το ανάλογο και για εμάς ; 

Επί 26 χρόνια καταφερόμαστε κατά της διαπλοκής ολιγαρχών, η οποία δια μέσω της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απέκτησε ετεροχρονισμένα το δικαίωμα χρήσης όλων των δημοσίων αγαθών, και ειδικότερα στο Ν.Αττικής. 

Όπως γνωρίζετε η εκκλησία, όπως και τα πολιτικά κόμματα, έχουν ραδιοτηλεοράσεις, το ανάλογο και η οικονομική ελίτ, και στον αντίποδα έχουμε πλήρη καθολική ελλειμματική δημοκρατικότητα του χώρου. Άλλωστε εμείς αναλάβαμε τον δύσκολο ρόλο και πρωτοστατήσαμε στα FM, και σήμερα βρισκόμαστε εκτός έπειτα από σειρά διώξεων και κατασχέσεων. Θα μας δικαιώσει η κυβέρνηση ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τέρενς Κουίκ: Το Σικάγο έστειλε ένα μήνυμα για παράδειγμα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">