ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ασφάλεια και προσφυγικό - Απευθείας μετάδοση από τη Βουλή

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για θέματα ασφάλειας πραγματοποιείται από το πρωί στη Βουλή, με πρωτοβουλία του αρχηγού της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη.





Τσίπρας: Επενδύετε στον φόβο για να μαζέψετε ακροδεξιό ακροατήριο.

«Θα ήθελα να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου καταθέτοντας μια βασική απορία. Για ποιον λόγο, ζητά η ΝΔ να γίνει προ ημερησίας στη Βουλή για την ασφάλεια. Είναι η πρώτη συζήτηση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο νέος αρχηγός της ζητάει να γίνει στη Βουλή. Η ΝΔ δεν ζήτησε συζήτηση για οικονομία, για το προσφυγικό, για την ανεργία, για το ασφαλιστικό, για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας. Δεν υποτιμώ το θέμα αλλά αναρωτιέμαι. Η Ευρώπη σήμερα μαστίζεται από τρεις κρίσεις και η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική και προσφυγική κρίση»


«Τι ακριβώς επιδιώκει αυτή η πρωτοβουλία; Ρητορική είναι η ερώτηση μου, γιατί τα κίνητρα είναι σαφή. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι στην επιστολή σας υιοθετείτε τον ισχυρισμό ότι η ασφάλεια των πολιτών τίθεται εν αμφιβόλω, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και το προσφυγικό. Αυτός ο ισχυρισμός που συνδέει το προσφυγικό με την ασφάλεια των πολιτών είναι το επιχείρημα των πιο αντιδραστικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Είναι η θέση εκείνων που υψώνουν τείχη στην Ευρώπη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με την πρόταση της να γίνει σήμερα αυτή η συζήτηση, έχει στόχο να ψαρέψει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου, έχει στόχο να αναδείξει την ακροδεξιά ατζέντα.

«Υιοθετείτε ξενοφοβική γραμμή» είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι η ελληνική κοινωνία έχει ισχυρά αντισώματα απέναντι στους ντελάληδες του φόβου. Είπε δε ότι στο βάρος αυτό που σηκώνει ο ελληνικός λαός, η ελληνική κυβέρνηση δίπλα σηκώνει το βάρος της ευθύνης του προσφυγικού.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ασφάλεια και προσφυγικό - Απευθείας μετάδοση από τη Βουλή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">