ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μπράβο κ. Δήμαρχε Γλυφάδας

Με αφορμή δημοσίευμα του δημάρχου Γλυφάδας στην «Καθημερινή», η «Ανατροπή στη Γλυφάδα» τοποθετείτε εκφράζοντας πολλά μπράβο για την παντελή απουσία της διοικήσεως Γλυφάδας στην αρωγή των προσφύγων.

Πολλά μπράβο στον δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου, ο οποίος στα δυο περίπου χρόνια δημοτικής αρχής, ''τιμά'' ιδιαίτερα το τόπο μας. Ο τόπος μας, και κάθε κάτοικος πρέπει να αισθάνεται περήφανος που έχει τέτοιο δήμαρχο. 

Μπράβο  κ. Δήμαρχε Γλυφάδας

Μπράβο σας κ. Παπανικολάου που ευαισθητοποιηθήκατε τόσο ακαριαία παρότι δεν καταλάβατε την αιτία που οι πρόσφυγες εγκατέλειψαν τις βομβαρδιζόμενες πόλεις τους και με το άρθρο σας στην «Καθημερινή» εκφράζετε την απορία σας γιατί τόσοι κατατρεγμένοι εγκλωβίστηκαν στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.

Μπράβο σας που οργιστήκατε και κατακεραυνώσατε  τις ξενοφοβικές ναζίζουσες πρακτικές των χωρών του Βίσεγκραντ. (ή μήπως όχι δεν σας τάραξε τον ύπνο σας η αναζωπύρωση του ναζιστικού παρελθόντος)

Μπράβο σας που εξηγήσατε, από την ευρωπαϊκή σας εμπειρία, ότι τα κέντρα υποδοχής δεν πρέπει να αποτελούν γκέτο απομόνωσης μα οργανικό μέρος των τοπικών κοινωνιών. (εμείς που δεν έχουμε την δική σας ευρωπαϊκή θητεία το κατανοούμε έχοντας επαφή  με το κέντρο φιλοξενίας στο Λαύριο  όπου οι πολίτες συμβιώνουν χρόνια τώρα με τους κούρδους πρόσφυγες και τους αποκαλούν «καλούς ανθρώπους και καλούς γείτονες»)

Μπράβο σας που έμπρακτα φροντίσατε για την εύρεση καταλυμάτων μέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης μας. (Πόσους ανθρώπους υποδεχτήκαμε; Τι είπατε; δεν έχουμε καν σκεφτεί το ενδεχόμενο;)

Μπράβο σας που χαιρετήσατε την απαίτηση των ισπανικών πόλεων που ζητούν την άμεση μεταφορά και περίθαλψη χιλιάδων προσφύγων στις πόλεις τους.

Που συγχαρήκατε τους Πορτογάλους που θα περιθάλψουν 10.000 πρόσφυγες. Μπράβο σας που είσαστε σε επαφή με τους αδελφοποιημένους με την Γλυφάδα δήμους ώστε και αυτοί να συνδράμουν στο τιτάνιο έργο ανθρωπιστικής βοήθειας και φιλοξενίας των κατατρεγμένων ανθρώπων. (κατά το πρότυπο της Βαλένθια που υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας για την περίθαλψη 1000 προσφύγων) Αν έχετε ολιγωρήσει, προχωρήστε τώρα, προλαβαίνετε. 

Μπράβο σας που εξηγήσατε στους πολίτες της Γλυφάδας ότι η μετάδοση του ιού Ζίκα και του Δάγκειου δεν έχει να κάνει με τους προσφυγικούς πληθυσμούς όπως εντέχνως ξενοφοβικά δημοσιεύματα προσπάθησαν να διαδώσουν και να αποδώσουν στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μπράβο σας που  προβαίνετε στους απαραίτητους ψεκασμούς με στόχο τη δημόσια υγεία και όχι την  έξαψη της ξενοφοβίας. (μη μας πείτε ότι δεν θα ψεκάζατε αν δεν υπήρχε το προσφυγικό;)

Μπράβο σας που τα «ψάλατε» στον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης που πλημμελώς κάνει αποκομιδή απορριμμάτων από το χώρο του Ελληνικού και τον συνδράματε στο έργο του (αν τον συνδράματε) 

Μπράβο σας που δεν προσπαθήσατε να εκμεταλλευτείτε ένα μείζον ανθρωπιστικό πρόβλημα που έχει οικουμενικές διαστάσεις όπως ανέδειξαν και οι προκαθήμενοι της ορθόδοξης και καθολικής εκκλησίας με την πρόσφατη επίσκεψή τους στη Λέσβο.

Ας μάθουμε επιτέλους ότι η αντιμετώπιση  των προβλημάτων έρχεται προσπαθώντας να προάγουμε τη λύση και όχι να εκμεταλλευτούμε μικροκομματικά μία κατάσταση καθότι τέτοια προσέγγιση οδηγεί σε λογικές φρακτών και μετάθεσης του προβλήματος στο γείτονα.  

Μέχρι σήμερα ο λαός μας προσπάθησε να σώσει από πνιγμό, να στεγνώσει και να ταΐσει τους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους. Τώρα απαιτείται να περάσουμε σε άλλη φάση, του περίπλοκου τρόπου που η Ευρώπη θα απορροφήσει το προσφυγικό ρεύμα. Οι άνθρωποι όμως που βρέθηκαν στα ελληνικά χώματα θα πρέπει να μείνουν, να βρουν καταλληλότερους τόπους διαμονής, να ενταχθούν στην κοινωνία μας.   

Ας αναλάβει πρωτοβουλίες ο Δήμος μας ερχόμενος σε επαφή με κατοίκους που θέλουν να νοικιάσουν καταλύματα σε οικογένειες προσφύγων, ξενοδόχους που η κρίση αφήνει τα δωμάτιά τους κενά και ας δώσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας χέρι βοηθείας. Η μέχρι σήμερα ανταπόκριση και η αλληλεγγύη  του κόσμου, που παρότι βιώνει την κρίση, είναι συγκινητική.

Πλησιάζει  η Μεγάλη Βδομάδα, η εβδομάδα των Παθών. Ας κινητοποιηθούμε ακόμη μια φορά  οι δημότες  να απαλύνουμε τον πόνο, είτε των συμπολιτών μας είτε των προσφύγων με μια καμπάνια συλλογής αναγκαίων ειδών Μ. Πέμπτη (28/4) στο ΚΑΠΗ Αγ. Τρύφωνα 6-8μμ


Γλυφάδα 18/4/2016
«Ανατροπή στη Γλυφάδα»
Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία

*Η φωτογραφία ανήκει στον γνωστό φωτορεπόρτερ Livio Senigalliesi
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μπράβο κ. Δήμαρχε Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">