ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άμεση Δημοκρατία με ορισμένους ομιλητές ;

Στην Άμεση Δημοκρατία δεν ακολουθείται η γνωστή πεπατημένη των κομμάτων του παλαιοκομματισμού, απλά δημιουργείται η Εκκλησία του Δήμου ( ουδεμία σχέση με τις εκκλησίες της ορθοδοξίας των μαύρων και αδήλωτων και του κράτους εν κράτη ) και σε αυτήν κάθε συμμετέχοντας εκθέτει για όση ώρα επιθυμεί τις προτάσεις - θέσεις - πολιτικές του.  

Προσωπικά λειτούργησα ένα τοπικό αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο επί αρκετά χρόνια, από το οποίο πέρασαν δεκάδες συμπολίτες μας, και στη συνέχεια από αυτό ανέπτυξα δημόσια τις προτάσεις μου όσων αφορά την πολιτική μετεξέλιξη στη χώρα μας. Όσοι και όσες άκουγαν στον παρελθόντα χρόνο τις ιδιάζουσες μεταδόσεις μου γνωρίζουν ό, τι τα προεξέχοντα ήταν η άμεση Δημοκρατία και η επιστροφή στις Ελληνικές ρίζες, πολιτισμό, αξίες, χωρίς εθνικιστικό χαρακτήρα ο οποίος διέπει αρκετούς δεξιούς.

Σαφώς σήμερα, έπειτα από όσα ισχύουν και ίσχυσαν δεν πιστεύω σε κανένα, αμφισβητώ οτιδήποτε υφίσταται η θα δημιουργηθεί στη βάση γνωριζόντων, διότι η άμεση δημοκρατία έχει ταυτότητα, και η ταυτότητα της άμεσης δημοκρατίας είναι η διαμόρφωση του συνόλου των πολιτικών από τους ίδιους τους πολίτες.

Πολλά ακούστηκαν τα τελευταία χρόνια - και πολλά δημιουργήθηκαν, τα οποία στο σύνολό τους απευθύνθηκαν και απευθύνονται στο κοινωνικό σύνολο, χρησιμοποιώντας την Δημοκρατία, και τονίζουμε ό, τι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ επί 42 χρόνια είναι καταργημένη στη χώρα μας από τον ίδιο το λαό.

Πάρτε ως βασικό παράδειγμα τον υποφαινόμενο, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει, ( ήταν ο πρωτεργάτης των FM και της μετέπειτα Ιδιωτικής Ραδιοτηλεοράσεως ), και ενώ δέχτηκε σειρά καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων του Ρ/Σ, σαφώς για όσα μετέδιδε, αυτοαναγορεύτηκαν πολιτικοί εκατοντάδες συμπολιτών μας, χωρίς καμία απολύτως διαδρομή, καμία πρόταση, καμία προσφορά στους υπολοίπους, οι οποίοι επιθυμούν από τους υπολοίπους να τους αναγνωρίσουν παλαιότητα, και ό,τι αυτοί ήταν ιδρυτικά μέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, άρα πρέπει να έχουν το πρώτο ρόλο και λόγο, και οι γνωστές παρέες πέτυχαν για πολλοστή φορά να μην υφίσταται ίχνος Δημοκρατίας και δημοκρατικών διεργασιών - διαδικασιών σαφώς για το προσωπικό τους βόλεμα. 

(Σαφώς υπολείπονται νοημοσύνης, διότι παρακάμπτουν την κρίση του κοινωνικού συνόλου, και ένα κοινωνικό σύνολο στο οποίο υπόσχεσαιΔημοκρατία, Δικαιοσύνη, και Αλληλεγγύη, αναμένει να τα διαπιστώσει στη πράξη, και αν δεν τα διαπιστώσει μηδενίζει όσους τα υποσχέθηκαν. Ενδεικτικό παράδειγμα καπηλείας της δημοκρατίας από την πλευρά της κυβέρνησης η μέριμνα για το μεγάλο κεφάλαιο με τις 4 άδειες εθνικών καναλιών, ενώ μια δημοκρατική κυβέρνηση θα θεσμοθετούσε σύμφωνα της προτάσεως του πρωτεργάτη του χώρου καλύπτοντας το σύνολο. Μπορεί να ισχύουν δυο μέτρα και σταθμά; Από τη μια να επιθυμούν να τους αναγνωρίζουν παλαιότητα, και προτεραιότητα, και στον αντίποδα οι ίδιοι να το αναιρούν στη πράξη;)

Γνωρίζετε γιατί επέλεξα καθαρά τον τοπικό χαρακτήρα, ενώ μπορούσα να τοποθετήσω το κεραιοσύστημα στον Υμηττό για κάλυψη ολόκληρου του Ν.Αττικής; 

Όσοι αδυνατούν ακόμα και σήμερα να αποδώσουν τα τω καίσαρος τω καίσαρι με διαμόρφωση αποκαταστάσεων για πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν δικαιούνται να βρίσκονται στους θεσμούς.

Δεν ανήκω από την αρχή σε οποιαδήποτε συνιστώσα ή «ρεύμα» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαι σταθερά ανένταχτος. 

Λόγω της δήλωσης της Ν.Βαλαβάνη η οποία ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει από το 2013 κανείς ανένταχτος αναφέρω'' Δεν ανήκω σε οποιαδήποτε συνιστώσα ή «ρεύμα» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαι σταθερά ανένταχτος. 

Και όμως έχει άνθρωπο αυτής της κατηγορίας κ. Βαλαβάνη, και είναι ο υποφαινόμενος, ο οποίος ανήκει από την αρχή στο πλειοψηφικό ρεύμα των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, και τίποτα περισσότερο, σε μια νεοελληνική πραγματικότητα όπου οι έχοντες και κατέχοντες, όπως και οι κολλητοί ( γνωρίζοντες ) διαβάλουν όσα πρέπει να ισχύουν. Άλλωστε δεν ετίθετο κανένα ζήτημα για τους περισσότερους εξ αυτών, και τη δουλίτσα τους την έχουνε, και τις συντάξεις τους τις έχουνε, και παρένθετα πρόσωπα στο δημόσιο έχουνε, και όμως η πλεονεξία ορισμένων είναι ακόρεστη μέχρι του σημείου ανθρωποφαγίας.

Ποιος άλλος από αυτούς έχει υποστεί σειρά διώξεων και κατασχέσεων, και ποιος άλλος βρίσκεται σε καθεστώς ανεργίας έπειτα από επένδυση και παρουσία δεκαετιών σε ένα χώρο; Οι νεοέλληνες πολλές φορές καταργούν στη πράξη όσα πρέπει να ισχύουν δίκαια και αξιοκρατικά, διότι ο υποφαινόμενος είχε και έχει πολλές προτάσεις για κοινωνική δικαιοσύνη υπέρ του λαού, ενώ στον αντίποδα οι γνωρίζοντες δεν έχουν σχεδόν τίποτα.

Επί σειρά ετών βρίσκομαι εκτός του συντονιστικού, της νομαρχιακής, και της Κεντρικής Επιτροπής - Πολιτικής Γραμματείας, άρα το σύνολο των προτάσεων μου είναι ως μη γενόμενο, διότι καμία πρόταση μου δεν πέρασε σε συλλογικό επίπεδο ώστε να προχωρήσει ως συλλογική ενέργεια της ΟΜ.
( Είναι πρωτοφανές, και έπειτα υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι μου λένε να μην γίνομε ερειστικός, σε μια νεοελληνική πραγματικότητα όπου καταργείτε και η κοινή λογική )

Δεν μπορεί να υπάρξει άμεση Δημοκρατία από τους νεοέλληνες, διότι λειτουργούν στη βάση καπηλείας αυτού του πολιτεύματος το οποίο δημιούργησαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ, και το διαπιστώνετε στον ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποσχέθηκε Αλληλεγγύη, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, και ενώ φροντίστηκαν αποκλειστικά οι κολλητοί, και οι έχοντες - κατέχοντες, για εμάς οι οποίοι είχαμε μια διαδρομή δεκαετιών, και πρωτοστατήσαμε στο χώρο τόσο των ερτζιανών, όσο και της πολιτικής, δεν έπραξαν το ελάχιστο.

Έχουμε οδηγηθεί στην εποχή του θράσους και της κατάργησης κάθε έννοιας πραγματικής δημοκρατίας και δημοκρατικών διαδικασιών. 

Κάτω η ΧΟΥΝΤΑ δημάρχων και κομματικών στελεχών 

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άμεση Δημοκρατία με ορισμένους ομιλητές ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">