ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνέντευξη του Τέρενς Κουίκ για το πολυνομοσχέδιο και τα σκάνδαλα


Επειδή η αλήθεια δεν κρύβεται, και πρέπει να λέγεται, πάνω από ενάμιση χρόνο κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, και είναι πρωτοφανές τι ισχύει  από τη πλευρά του κυβερνητικού σχήματος για όσους υποστήριξαν την ανατροπή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την διακυβέρνηση της χώρας.

Είναι απαράδεκτο φαινόμενο, και τείνει αυταπόδεικτα στα όρια των κομμάτων του παλαιοκομματισμού, μια συγκυβέρνηση κομμάτων τα οποία δεν είχαν κυβερνήσει ξανά τη χώρα, να συντηρούν και να ταυτίζονται απόλυτα στις πρακτικές όσων προηγήθηκαν.

Οι συμπολίτες μας σαφέστατα δεν μπορούν να παρακάμπτουν τα ισχύοντα, και πολύ περισσότερο εμείς, όταν αυταπόδεικτα από τη πλευρά των στελεχών της κυβέρνησης ισχύουν 800 μέτρα και σταθμά.

Ενδεικτικά: Ως κόμμα μερίμνησαν και διευθέτησαν την επαγγελματική αποκατάσταση επιλεκτικά ορισμένων μελών του κόμματος, και ως κυβέρνηση ακολουθούν ακριβός τα χνάρια του παλαιοκομματισμού, φροντίζοντας κάθε κυβερνητικό στέλεχος τους κολλητούς του και φίλους συντρόφους, και ενώ υπάρχει μια σαφής πραγματικότητα, παράλληλα, έπειτα από σειρά αιτήσεων και ενημέρωσης δεν έχουν πράξει ούτε μια ενέργεια αποκαταστάσεων τόσο της δικαιοσύνης όσο και της δημοκρατίας. 

Όσο για την αλληλεγγύη, δηλώνω δημόσια ότι αποτελούσε καθαρά εξαπάτηση, διότι επί σειρά ετών δεν έχει υπάρξει ούτε μια (1) ενέργεια από αυτά τα κυβερνητικά στελέχη, η οποία να αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Τονίζω ότι είμαι ο πρώτος πολίτης, ο οποίος δημόσια καυτηρίασε ραδιοφωνικά τον παλαιοκομματισμό, τα ρουσφέτια, το πελατειακό σύστημα, τις εξυπηρετήσεις σε ημέτερους, φίλους, και συγγενείς, όμως, αυτά καλά κρατούν ακόμα και σήμερα στη χώρα μας.

Είναι απαράδεκτο, επιλεκτικά να έχουν ''φροντιστεί'' οι κολλητοί των κυβερνητικών στελεχών, σε όλους τους τομείς, και στον αντίποδα από την πλευρά των ''φροντισμένων'' να μην υπάρχει ούτε μια ανάλογη ενέργεια. ( Δείτε και όσα ισχύουν στην τοπική ΟΜ της Γλυφάδας )  

Γ. ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ: Έχω μια ερώτηση για τον κ. Υφυπουργό.

Κύριε Κουίκ, ως υφυπουργός αυτής της κυβέρνησης, θεωρείτε ότι πράττουν καλώς  να μην μεριμνούν επί ενάμιση χρόνο για την πολλά υποσχόμενη δικαιοσύνη έπειτα από σειρά ΑΙΤΗΣΕΩΝ; (Όσο διαβιούν οι 4.000 επαναπροσληφθέντες της ΕΡΤ, όπως και όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φροντίστηκαν, και πολύ περισσότερο τα κυβερνητικά στελέχη, στη δική τους πραγματικότητα, και σαφέστατα τα διαπλεκόμενα κάθε λογής, υφίσταται και η δική μας πραγματικότητα, και εμείς παραμένουμε χωρίς λειτουργία επί 12 χρόνια, έπειτα από σειρά καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων, με τα κατασχεθέντα στις αποθήκες της ΕΡΤ.)

«Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΙ ΣΙΩΠΑ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ, ΤΩΝ PANAMA ΚΑΙ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ, ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΑ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ, «ΚΟΦΤΗ», ΑΓΩΓΟ ΤΑΡ
«Η ΝΔ ΖΕΙ ΠΑΛΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΠΟΚΑΡΑΜΑΝΛΟΠΟΙΗΣΗΣ»

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη, στη πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 FM.
Τα κυριότερα αποσπάσματα έχουν ως εξής:

ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΜΗΡΙΑ, ΑΠΟΚΑΡΑΜΑΝΛΟΠΟΙΗΣΗ

Δ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Η κυρία Γιάννα Παπαδάκου, μια εξαίρετη δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ, έφερε στο φως της δημοσιότητας συγκλονιστικές συνομιλίες με πολιτικό περιεχόμενο και η Νέα Δημοκρατία δεν απάντησε κύριε Κουίκ. Απάντησε βεβαίως ο κύριος Κουμουτσάκος λέγοντας, ότι «αυτό είναι λάσπη που ρίχνει η κυβέρνηση για να κρύψει το φορολογικό». Ποιο είναι το δικό σας σχόλιο; Γιατί είναι ντοκουμέντο. Λάσπη δεν είναι. Μη χάσουμε και τις λέξεις.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Τους ενοχλεί προφανώς η χρονική συγκυρία. Αλλά πράγματα που δεν πρέπει να κρύβονται, δεν θα κρύβονται, επειδή τρέχουν παράλληλα κάποια άλλα σημαντικά γεγονότα. Και κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί, ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να μην σχολιάσει τις σημαντικές αυτές αποκαλύψεις.

Καταρχήν, όμως, θέτω ένα ερώτημα: Η κυβέρνηση γιατί εμπλέκεται με την αποκάλυψη της κυρίας Παπαδάκου; Γιατί αυτό προσπαθεί να κάνει ο κύριος Κουμουτσάκος. Θεωρεί, δηλαδή, ο κύριος Κουμουτσάκος, ότι η κυρία Παπαδάκου πήρε εντολή, από την όποια κυβέρνηση, να βγάλει στον αέρα αυτό το ηχητικό;

Θα έλεγα, ότι μέσα σε όλα, στη ΝΔ κινούνται και στα όρια της αφέλειας, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία έχει γίνει χωματερή σκανδάλων και δεν μιλάει για τίποτα από όλα αυτά που της συμβαίνουν. Ανέχεται Παπασταύρου, ανέχεται Λαγκάρντ, ανέχεται Panama Papers, ανέχεται αυτές τις ιστορίες με τους εκβιασμούς τύπου Μουσσά και δεν μιλάει.
Αυτό το οποίο λέω και ξαναλέω, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μόρφωμα. Εξακολουθεί να είναι όμηρη του Αντώνη Σαμαρά και της παρέας του και των διάφορων Παπασταύρου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει κινήσεις που δυστυχώς την εκθέτουν την Νέα Δημοκρατία.
Τελικά δεν ξέρουμε ποιος είναι όμηρος ποιου και ποιος έχει δεμένο ποιόν, και γιατί τον έχει δεμένο.

Και το τελευταίο, το πολύ σημαντικό, είναι ότι παρατηρώ μία κατάσταση η οποία μοιάζει σαν να επιχειρείται «αποκαραμανλοποίηση» της ΝΔ, κάτι που με άλλο τρόπο όμως, πολύ πιο κομψό, πολιτικό, γινόταν το ’88 – ’90.

ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΗΡΕΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ήθελα να σας ρωτήσω αν - από τις πληροφορίες που έχετε -  αν θα προχωρήσει η έρευνα στο κύκλωμα των εκβιαστών

T. KOYIK: Δεν έχω κάποια πληροφορία. Αυτό όμως που έχω ως πληροφορία - και παρακαλώ πολύ ας το πάρουν όλοι τις μετρητοίς - ότι με το που κλείσει η συμφωνία 24 του μήνα και κλείσει και η πρώτη αξιολόγηση και ανεξάρτητα με ποιους ρυθμούς και πού θα καταλήξει το θέμα του χρέους, που θα καταλήξει οπωσδήποτε αφού έχει μπει επίσημα πια επάνω και στο τραπέζι των Ευρωπαίων, από εκεί και πέρα πραγματικά η κυβέρνηση έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τα θέματα της καθημερινότητας από τη μία πλευρά.

Και από την άλλη θα εντείνει το πλήρες ξεκαθάρισμα όλης αυτής της σαπίλας η οποία έτρωγε χρόνια το πολιτικό σκηνικό και κατέτρωγε τις σάρκες των Ελλήνων, διότι όλη αυτή η χωματερή και η σαπίλα η οποία έβγαινε μέσα από τα κόμματα της εξουσίας είχε άμεσο αντίκτυπο στον Έλληνα πολίτη, στην τσέπη του, στην ψυχολογία του.

Και να δείτε ότι θα ανοίξουνε πάρα πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν με το Panama και όχι μόνο. Είναι να μην μπούμε και σε κάποια άλλα θέματα τα οποία υποβόσκουν ή που έχουν σχέση με άλλους λογαριασμούς που βρίσκονται στο εξωτερικό, να μην σας πω σε ποια Ήπειρο, με αγορές διαμερισμάτων που μπορεί να είναι και αγορές «βιτρίνα» έναντι κάποιων άλλων... Έχουμε πράγματα μπροστά μας.

ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ερχόμαστε στο Πολυνομοσχέδιο. Εδώ τώρα, πού έχουμε το νου μας;
 Διότι, σε γενικές γραμμές δύο μεγάλα ζητήματα έχει η κυβέρνηση, τα οποία τα προσπέρασε, το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Έχει πέσει και πολύ σπέκουλα σε αυτό το πράγμα, ο κόσμος έτσι και αλλιώς το καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει.

T. KOYIK: Ο κόσμος έχει ενθαρρυνθεί ψυχολογικά. Το τελευταίο τριήμερο έκανα μια περιοδεία στη Θράκη, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και στη Λέσβο, που η Λέσβος είναι ένα νησί με έντονο πρόβλημα λόγω του μεταναστευτικού – προσφυγικού, και μου έλεγε ο κόσμος ότι αλλάζει η ψυχολογία του θετικά, κυρίως λόγω και των εμφανών δηλώσεων που κάνουν πια για το ελληνικό θέμα οι Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι. Δηλαδή είναι κάτι το οποίο περνάει στο κόσμο και κάτι που δεν μπορούν να το κρύψουν πια, ούτε και τα κανάλια. Τα γνωστά κανάλια.

Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Εδώ κρύβονται εκπλήξεις; Στο Πολυνομοσχέδιο για τη Βουλή;

T. KOYIK: Καμία έκπληξη: Έχουν μπει μικρά κομματάκια, ψήγματα θα έλεγα, σε πάρα πολλά πράγματα, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί η Αγορά και ο καταναλωτής.
Με ποια έννοια το λέω; Όταν έρχονται οι Θεσμοί και σου λένε «ανέβασε από το 13% στο 23% το ρεύμα και το νερό» πράγμα καταστροφικό από πάσης πλευράς, και για τα νοικοκυριά πάνω απ’ όλα, αλλά και για τις επιχειρήσεις και για τον Τουρισμό, η κυβέρνηση είπε 1 μονάδα, επαναλαμβάνω 1 μονάδα από το 23% στο 24%, που είμαι βέβαιος ότι αυτή τη μονάδα θα την απορροφήσει η ίδια η Αγορά. Δεν πρόκειται δηλαδή να επιβαρύνει τον Έλληνα καταναλωτή.

Επαναλαμβάνω ότι αυτή η 1 μονάδα θα απορροφηθεί από την Αγορά την ίδια. Με λίγα λόγια, άλλο η 1 μονάδα και άλλο το να ανεβάσεις 10 μονάδες τα τιμολόγια της παροχής των Υπηρεσιών των Οργανισμών όπως η ΔΕΗ

Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Του χρόνου τέτοια εποχή, τα οικονομικά δεδομένα είναι τέτοια, η κυβέρνηση έχει τις δυνατότητες να προχωρήσει σε βελτιωτικές κινήσεις σε ό, τι αφορά  στην φορολόγηση, στον ΦΠΑ ή στο Ασφαλιστικό ακόμη, σε ό, τι αφορά στις εισφορές; Γιατί όλοι μιλάνε για τον «κόφτη», εγώ θα το πάω «τούμπα» το πράγμα… Έχει τις δυνατότητες η κυβέρνηση βάσει της συμφωνίας να πει «πήγα καλά, μειώνω για παράδειγμα τις εισφορές στα Ασφαλιστικά Ταμεία»;

T. KOYIK: Όχι μόνο αυτό και καλά κάνετε και το θέτετε, αλλά στην τριετή συμφωνία εξόδου από την κρίση - ας το πω Μνημόνιο 3 – υπάρχει ρήτρα μέσα, που λέει κάτι πάρα πολύ σημαντικό: Ότι αν η κυβέρνηση ξεπεράσει τον στόχο σύλληψης φοροδιαφυγής, μπορεί να άρει όποιο μέτρο θεωρεί ότι πρέπει να άρει, επειδή δημιουργεί ζημιά, είναι κακό.

Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ναι…

T. KOYIK: Και από την άλλη πλευρά, σε όλο αυτό τον ορυμαγδό της σπέκουλας και της καταστροφολογίας, ότι θα μας βάλουν πρόσθετα μέτρα κλπ., τελικά όπως αποδείχθηκε, αυτός ο περίφημος «κόφτης», αυτή η αυτόματη αναπροσαρμογή, η οποία ισχύει σε όλες τις χώρες πλην Αγγλίας και Τσεχίας να πω, θα καθορίζεται σε ό, τι είναι να αναπροσαρμοστεί, με Προεδρικό διάταγμα, που θα εκδίδει η ελληνική κυβέρνηση σε περίπτωση που υπάρχει μια εκτροπή του Προϋπολογισμού.

ΑΓΩΓΟΣ ΤΑΡ

Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Κύριε Κουίκ, η είδηση της ημέρας από όποια «μπάντα» κι αν είσαι είναι μία, ότι ξεκινάει ένα μεγάλο έργο – ίσως είναι το πιο μεγάλο έργο των τελευταίων χρόνων – μιλάω για τον ΤΑΡ. Εγκαινιάζεται σήμερα το μεσημέρι και αυτό δίνει χιλιάδες θέσεις εργασίας από την μία. Όπως έλεγε και το δελτίο ειδήσεων δίνει πολύ χρήμα στους Δήμους, από τους οποίους θα περάσει ο αγωγός, τριπλασιάζει σε μερικές φορές τα έσοδα των Δήμων και βεβαίως παίζει ένα ρόλο ενεργειακού κόμβου.

T. KOYIK: Ήμασταν από εκείνους – και τοποθετούμαι εδώ ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ – που φωνάζαμε, γκρινιάζαμε και είχαμε αντιρρήσεις για τον τρόπο, με τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση σχεδίαζε τον ΤΑΡ.

Διότι, δεν υπήρχε καμία αντιπαροχή για τις τοπικές κοινωνίες. Προσθέτω, επίσης και το τρόπο με τον οποίο  ο αρχικός σχεδιασμός πέρναγες τον αγωγό, για παράδειγμα, από τα Τενάγη Φιλίππων, όπου εκεί διέλυε τον γεωργικό ιστό!

Και χαίρομαι ιδιαίτερα, που τελικά καταλήξαμε στο να γίνει επωφελής για την Ελλάδα ο αγωγός ΤΑΡ! Αλλά, υψώσαμε τότε την φωνή μας. Και χαίρομαι ιδιαίτερα, που προσωπικά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα τον εγκαινιάσει!

Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Να πω στους ακροατές, ότι είναι 8.000 νέες θέσεις εργασίας, όπως είπε χτες ο κ. Σκουρλέτης εδώ στο ΚΟΚΚΙΝΟ!

T. KOYIK: Θυμάμαι μάλιστα, ότι το θέμα του ΤΑΡ, ως βουλευτής των ΑΝΕΛ, μέλος του ΟΑΣΕ, είχα πάει στο Αζερμπαϊτζάν και στα περιθώρια των συσκέψεων του ΟΑΣΑ, το είχα θέσει στον Πρόεδρο Αλίεφ,  ο οποίος με παρέπεμψε μάλιστα σε ένα από τους πολύ καλούς του Βουλευτές.

Τελικά, με την πίεση καταφέραμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα! Και νομίζω, ότι ο Πάνος Σκουρλέτης, ως αρμόδιος Υπουργός. δούλεψε πάρα πολύ αποτελεσματικά προς αυτή την πλευρά

Υποσημείωση: Κύριε Κουίκ αν πράγματι έχει αλλάξει οτιδήποτε στον ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ γιατί δεν μας παρασχέθηκαν ούτε απαντήσεις από τη πλευρά του αρμοδίου υπουργού Νίκου Παππά έπειτα από αιτήσεις;  
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνέντευξη του Τέρενς Κουίκ για το πολυνομοσχέδιο και τα σκάνδαλα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">