ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μίκης Θεoδωράκης: Λυπάμαι για τον Τσίπρα

Ο Μίκης Θεoδωράκης δήλωσε ''Λυπάμαι για τον Τσίπρα'' η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο. Αν λυπάται μια φορά ο Θεοδωράκης εγώ λυπάμαι τουλάχιστον 100 φορές για τα πεπραγμένα του πρωθυπουργού, και για όσα ισχύουν επί ενάμιση χρόνο.

Όσοι πόνεσαν και αγάπησαν την Ελλάδα είναι νεκροί, δεν ξέρω αν είναι καλό που εγώ είμαι ζωντανός» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ διαβεβαιώνει ότι σκέφτεται τα επόμενα τραγούδια και βιβλία:

«Η μουσική είναι ζηλιάρα και δεν σε αφήνει να κάνεις κάτι άλλο» σημειώνει.

Για τον πρωθυπουργό δεν κρύβει τα λόγια του: «Λυπάμαι για τον Τσίπρα, γιατί η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο, η κυβέρνηση της αριστεράς θα πάει πίσω την Αριστερά και την Ελλάδα».

«Ο Τσίπρας όταν έγινε πρωθυπουργός ο πρώτος που επισκέφθηκε ήμουν εγώ, εδώ, επάνω. Και ενώ θέλει να ακολουθήσουμε τα σχέδια που είχα προτείνει, έχει περιβάλλον το οποίο είναι αρνητικό. Ο ίδιος είναι καλό παιδί, αλλά η εξουσία αλλάζει τους ανθρώπους. Τώρα ειλικρινά, λυπάμαι για τον Τσίπρα. Ειλικρινά, λυπάμαι.»

Για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, ο μουσικοσυνθέτης δεν κρύβει την απαισιοδοξία του: «Η Ευρώπη αυτή δεν έχει σχέση με την Ευρώπη που ξέραμε, είναι όργανο του ΔΝΤ και των Αμερικανών».

Υπενθυμίζει τα όσα είπε στον πρωθυπουργό: «Τους είπα επίσης: προσοχή στους Ευρωπαίους. Δεν έχει σχέση αυτή η Ευρώπη. Πρέπει να ξέρετε ένα πράγμα: μετά από την απελευθέρωση από τη χούντα η αριστερά όλη ήταν εναντίον της Ευρώπης. Ο μόνος που ήταν υπέρ της Ευρώπης ήμουν εγώ και με χτυπάγανε για αυτό.

» Γιατί η Ευρώπη είναι ο πυρήνας του παγκόσμιου πολιτισμού, σε γενικές γραμμές δηλαδή όλοι οι πολιτισμοί από εκεί ξεκίνησαν, όλες οι αλλαγές, οι μεγάλες επαναστάσεις. Αν είναι η Ευρώπη ενωμένη, και τα 300.000.000 κόσμου και είναι η πιο πλούσια χώρα του κόσμου, με ανθρώπους που είναι πολιτισμένοι, δεν μπορούν να επιβάλλουν τη παγκόσμια ειρήνη;

» Αλλά αυτή η Ευρώπη δεν είναι Ευρώπη, είναι ένα όργανο του ΔΝΤ και των Αμερικανών. Δεν είναι Ευρωπαίοι αυτοί. Τους είπα ακριβώς: προσέξτε, είναι ένας ιστός αράχνης, όπου όποιος πέσει μέσα, δεν γλιτώνει με καμία κίνηση. Θα τον φάει η αράχνη. Η κυβέρνηση, πήγε δήθεν να κοροϊδέψει την αράχνη και η αράχνη τους είδε. Όσο πιο προοδευτικός ο χυμός, της αρέσει περισσότερο φαίνεται. Και για αυτό επέβαλαν σκληρότερα μέτρα στον Τσίπρα από ότι στους άλλους. Γιατί θέλουν να τιμωρήσουν την αριστερά.»

Γ.Κ: Ουσιαστικά κ. Θεοδωράκη οι βολεμένοι αριστεροί τιμωρούν τους αριστερούς σήμερα, δεν τους τιμωρούν οι Ευρωπαίοι, και επιτέλους δείτε που κατάντησε ο νεοελληνικός πολιτισμός, και ειδικότερα η πολιτική ζωή της χώρας με όλους αυτούς οι οποίοι κακώς βρίσκονται στην διακυβέρνηση και τις θεσμικές καρέκλες.

Για ποιο λόγο να βρίσκονται στην εξουσία αμαυρώνοντας πλήρως την αριστερά, τους αριστερούς, και υπηρετώντας αποκλειστικά τον καπιταλισμό και το μεγάλο κεφάλαιο; Αποκλειστικά για τα προσωπικά τους οφέλη και συμφέροντα; Αυταπόδεικτα δεν κυβερνά η αριστερά.

Στις επόμενες εκλογές οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η αφρόκρεμα του υποκόσμου, λαθρέμποροι, ληστές, μαχαιροβγάλτες, έμποροι ναρκωτικών, σωματέμποροι, εκβιαστές, και κάθε λογής αυτών των κατηγοριών πολίτες, για τους οποίους έχουν φροντίσει να λαμβάνουν αναπηρικές συντάξεις με 80% και πάνω αναπηρία, κ.α,  ( προφανώς για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, όπως μου ανέφερε ειρωνικά ένας συμπολίτης μας  ) όμως δεν βλέπω να ψηφίζονται από αριστερούς. ( Επί της ουσίας δεν άλλαξε τίποτα στη χώρα μας, και διαπιστώνουμε ξανά να χτίζετε με διαφορετικό σύστημα πελατειακό κράτος )

Μια κυβέρνηση η οποία φροντίζει επί ημερών της να εξοντώνονται τα μέλη και οι υποστηριχτές της, και κάνει παροχές σε κάθε λογής λαμόγια, δεν διαφέρει από όσους προηγήθηκαν, όμως είναι χειρότερη από όσους προηγήθηκαν.

* Μέχρι στιγμής έχω τις αποδείξεις για 2.000 χιλ. μαϊμουδένιες αναπηρικές συντάξεις, και επιδόματα ( μόνιμα και έκτακτα ) οι οποίες δίνονται με το γνωστό σύστημα σε όσους πληρώνοντας ένα γιατρό αποκτήσουν ένα χαρτί το οποίο να αναφέρει την οποία υποτιθέμενη πάθηση. Κατά τον ίδιο χρόνο σειρά από πραγματικά δικαιούχους δεν λαμβάνουν απολύτως τίποτα. ( Γνωστά και τετριμμένα φαινόμενα στη χώρα μας, όμως, το γεγονός να συνεχίζονται σήμερα αποκτά διαφορετικό χαρακτήρα ) 

* Ειδικά στους δήμους, τα στελέχη του παλαιοκομματισμού δεν άφησαν γνωστό και φίλο χωρίς καταβολή χρημάτων, ακόμα και αυτούς που είχαν περάσει από κάποια επιτροπή ΚΕΠΑ πριν από ''δέκα'' χρόνια. ( Η ψηφοθηρία συνεχίζεται με κάθε τρόπο και μέθοδο )


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μίκης Θεoδωράκης: Λυπάμαι για τον Τσίπρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">