ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αυτή την ανάπτυξη θέλουμε για το Ελληνικό;



Του Γιάννη Κουρδομένου


Διαχρονικά τάχτηκα δημόσια υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, και όσων θεωρούσα ότι έχουν σωστές τοποθετήσεις, και πάντα στο στόχαστρο μου ήταν τα συμφέροντα επιτήδειων.

Χωρίς να υπάρχει καμία φιλική σχέση με τον Χρήστο Κορτζίδη, αρκετές φορές βρεθήκαμε στα ίδια μετερίζια προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον, για το μέλλον που αρμόζει στο κοινωνικό σύνολο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και απαιτήσεις του, και κυρίως για το δικαίωμα να ζουν συνολικά αξιοπρεπώς. 

Επίσης, όταν διαπίστωσα να τον χτυπούν αλύπητα τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, τάχτηκα δημόσια κατά αυτών των μεθοδεύσεων.

Σαφώς ο Χρήστος Κορτζίδης στο παρελθόν έκανε 60 ημερών απεργία πείνας, και έγινε το πρόσωπο των τηλεοράσεων, είδε τα φώτα της δημοσιότητας, και στη συνέχεια οι δημότες τον έκαναν και δήμαρχο. 

Στον αντίποδα, ο υποφαινόμενος ήταν ο μοναδικός κάτοικος Γλυφάδας, ο οποίος από την δεκαετία του 90, καθημερινά επί σειρά ετών, είχε τοποθετηθεί τόσο για ελεύθερες παραλίες ανοικτές στο κοινωνικό σύνολο, κατά της καταπάτησης του Υμηττού, όπως και κατά του ξεπουλήματος του Ελληνικού στον ιδιωτικό παράγοντα, χωρίς να έχει εμπλοκή με πολιτικά κόμματα, και ενώ δέχτηκε συντονισμένα σειρά διώξεων και κατασχέσεων του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', οι οποίες σαφέστατα αποσκοπούσαν στην φίμωση όσων διακηρύσσαμε δημόσια, για τα γνωστά σε όλους σας συμφέροντα, δεν έτυχε ανάλογης αναγνώρισης. ΓΙΑΤΙ;;;  

Ακόμα και όταν διατελούσε δήμαρχος ο Χ.Κορτζίδης ουδέποτε μας αναγνώρισε, και σαφέστατα εμείς έχουμε μια ανάλογη διαδρομή τοπικά, και επιπροσθέτως σε αντιδιαστολή του κ. Κορτζίδη, ο υποφαινόμενος γεννήθηκε εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, στο Βόσπορο. ( Στο σημείο που βρίσκονται σήμερα τα εγκαταλελειμμένα αεροσκάφη της Ολυμπιακής )

Απλά κάνουμε την επισήμανση, και στο προκείμενο επίσης κάνουμε συνολικά τις διαπιστώσεις της λειτουργίας της τοπικής μας κοινωνίας, και όσων διατέλεσαν δήμαρχοι, οι οποίοι κινούν νήματα εκδηλώσεων χωρίς να μας ενημερώσουν, και χωρίς να μας καλέσουν ώστε να τοποθετηθούμε. Άλλωστε ο δικός μας τόπος είναι, και δεν αποτελεί προνόμιο κανενός συγκεκριμένα, είναι του συνόλου.

Προσωπικά πιστεύω ότι απαιτείται να ακούσουμε τις απόψεις του συνόλου των συμμετεχόντων όσων αφορά την εκποίηση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ''Δημοτική Συνεργασία'' του Χ.Κορτζίδη, αναφέρουν '' Μια καινούρια πόλη, με δόμηση τουλάχιστον 2.600.000 τμ ...Τεράστια εμπορικά κέντρα (τύπου Μωλ), εκατοντάδων χιλιάδων τμ, θα πλήξουν τις τοπικές αγορές ...''

Ουρανοξύστες και ξενοδοχεία εκατοντάδων χιλιάδων τμ και μεγάλου ύψους θα γίνουν ένα τσιμεντένιο τείχος αποκλεισμού από το θαλάσσιο μέτωπο ...


Η αγορά ακινήτων και υπηρεσιών στις γύρω περιοχές θα δεχτεί πλήγμα ...


Και το Καζίνο ως εμβληματική φιγούρα στην κοινωνία της χλιδής που δεν ξέρει πώς να ξοδέψει χρόνο και χρήμα που δεν της ανήκουν γιατί είναι κλεμμένα ...

Αυτή την ανάπτυξη θέλουμε για το Ελληνικό;


Υποσημείωση του Γ.Κ: Σαφέστατα δεν θέλουμε μια ''ανάπτυξη'' η οποία θα δημιουργήσει ένα τόπο 800 ταχυτήτων, και ανισοτήτων, για τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ, όμως δεν θέλουμε ούτε την υποβάθμιση της πραγματικής δημοκρατίας στο τόπο μας. 

Αν στεκόμαστε όρθιοι μέχρι την Τετάρτη θα βρεθούμε στην πλατεία Σουρμένων, θα συμμετέχουμε, όμως δεν καλυπτόμαστε στο να ακούμε τις τοποθετήσεις των υπολοίπων, διότι εμείς απεργούμε επί 12 χρόνια, και ομολογουμένως δεν αποτελούσε δική μας επιλογή !!!  

Θέλουμε την αλληλέγγυα συνδιαμόρφωση και συμπόρευση όλων όσων κατοικούμε στα νότια προάστια και έχουμε κοινούς αγώνες και προσδοκίες για το τόπο μας, και όχι να γίνετε προνόμιο γνωριζόντων και φίλων, η ακόμα και βασικό εφόδιο πολιτικών σκοπιμοτήτων. ( Το αναφέρω δεδομένου ότι ως ανεξάρτητοι δημότες - κάτοικοι ταχτήκαμε πριν από δεκαετίες κατά της εκποίησης του Ελληνικού, επιθυμώντας την παραχώρηση της εκτάσεως στους όμορους δήμους.)

* Εμείς, στον επανειλημμένα κατασχεμένο ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' γνωρίζαμε τα σχέδια πολιτικών κύκλων πριν από αρκετές δεκαετίες, όπως και την μεθόδευση ξεπουλήματος στον Λάτση, και αρκετά πυκνά συχνά το αναφέραμε δημόσια.

* Οι οποιεσδήποτε προσωπικές πικρίες, η αντιλήψεις, σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της εκδηλώσεως που οργανώνει ο Χ.Κορτζίδης και η παράταξή του, διότι συμφωνούμε απόλυτα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αυτή την ανάπτυξη θέλουμε για το Ελληνικό; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">