ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο πραγματικός τρόμος πάνω από τα νότια προάστια και όχι μόνο

Ο πραγματικός τρόμος πάνω από τα νότια προάστια, και όχι μόνο, ήταν οι καθημερινές εκπομπές του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' από το Νέο Κόσμο και με στραμμένη τη κεραία στα νότια (στις αρχές τις δεκαετίες του 80), του πρώτου ανεξάρτητου ραδιοφωνικού σταθμού στα FM κύματα του Ν.Αττικής, ο οποίος λειτουργούσε ως αυτοδιαχειριζόμενος Ρ/Σ επί αρκετές δεκαετίες και στη συνέχεια.

Το γεγονός ότι αποτελούσε τρόμο τόσο στο σύστημα εκείνης της εποχής, όσο και σε αρκετούς κύκλους πολιτικών - διορισμένων, κ.α., είναι αυταπόδεικτο σύμφωνα όσων μεθοδεύτηκαν αρκετές φορές με διώξεις και κατασχέσεις.

Αν εξετάσουμε επαρκώς την πρώτη οργανωμένη δίωξη - κατάσχεση, το 1984, τη περίοδο που για πρώτη φορά στα FM κύματα της χώρας μας, και του Ν.Αττικής, βγήκαν μαζικά στον ραδιοφωνικό αέρα χιλιάδες ακροατές - ακροάτριες, οι ενέργειες του συστήματος εκείνης της περιόδου δηλώνει τρόμο στους συστημικούς - πολιτικούς κύκλους, οι οποίοι τρομοκρατήθηκαν από την μαζικότητα και την συμμετοχή του κόσμου από ολόκληρο το Ν.Αττικής, και κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια φοβούμενοι για όσα είχαν οι ίδιοι στο μυαλό τους οργάνωσαν την κινητοποίηση για το κλείσιμό του σταθμού.

Σε όλα υπάρχει η πρώτη φορά, και ήταν η πρώτη φορά στο τόπο μας που οι συνήθεις ακροατές - ακροάτριες των συστημικών μεταδιδόμενων εκείνης της περιόδου διαπίστωσαν μια ριζοσπαστική διαφοροποίηση όσων ίσχυαν στην ραδιοφωνία των FM κυμάτων.

Βέβαια είχαν υπάρξει και παλαιότερα ακροατές και ακροάτριες στον ραδιοφωνικό αέρα της κρατικής ραδιοφωνίας στα μεσαία κύματα (AM) όμως για τη νέα ραδιοφωνική μπάντα - υψηλής πιστότητας σε σχέση με τα μεσαία κύματα, ήταν η πρώτη φορά, σε μια περίοδο που δεν ακουγόντουσαν μαζικά οι φωνές χιλιάδων πολιτών - λαού στο ραδιόφωνο.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης για το κλείσιμο της πολυφωνίας, και του σταθμού το 1984, σαφέστατα ήταν τρομοκρατημένοι, δεδομένου δεν γνώριζαν ποιοι βρίσκονται στην λειτουργία αυτού του σταθμού, που ανήκουν πολιτικά, και είχαν φοβίες τι μέλλει γενέσθαι το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο διαχρονικός πραγματικός τρόμος των εκάστοτε κρατούντων - εξουσιών είναι η ανεξέλεγκτη μαζικότητα, και κυρίως όταν εκείνη τη περίοδο οι συμμετέχοντες ήταν νεαρά άτομα, νέοι και νέες, η νεολαία του Ν.Αττικής, σε διαφορετικές εποχές, χωρίς διαδίκτυο, χωρίς ιδιωτικές ραδιοτηλεοράσεις, χωρίς κινητά τηλέφωνα.

Ουσιαστικά μπορούσε να διαμορφωθεί κάτι ανάλογο του πολυτεχνείου, και ίσως σε μεγαλύτερη έκταση, δεδομένου ότι είμαστε νέοι άνθρωποι, έβραζε το αίμα μας, και είχαμε διευρυμένο το δεδομένο φαυλοκρατίας, σε μια χρονική περίοδο που το ΠΑΣΟΚ είχε διαδεχθεί την ΝΔ στην διακυβέρνηση της χώρας, όμως όλα ήταν ρευστά και δεν είχαν υπάρξει ακόμα ριζικές αλλαγές.

Άλλωστε το βλέπετε και σήμερα, έπειτα από δυο χρόνια διαδοχής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχουν αλλάξει επί της ουσίας τα δεδομένα. Το αντίστοιχο ίσχυε και εκείνη τη περίοδο.

Πρέπει να πούμε ότι εμείς μέχρι τη στιγμή της επεμβάσεως από το σύστημα εκείνης της περιόδου, το 1984, δεν είχαμε προβεί σε καμία ενέργεια η οποία να δηλώνει πολιτική ταυτότητα, η πρόθεση για πολιτική χροιά, όμως ο Κώστας προερχόταν από κομμουνιστική οικογένεια, και ο υποφαινόμενος ήταν διαχρονικά ριζοσπάστης, άρα μόνο η λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού εκείνη τη χρονική περίοδο, χωρίς να έχει θεσπιστεί νομικό πλαίσιο, καταμαρτυρούσε πολιτική ενέργεια - πράξη, και οι κρατούντες δεν γνώριζαν τι θα επακολουθήσει.

Διακατέχονταν από τρόμο το σύστημα και οι κρατούντες εκείνης της περιόδου;

Αν δεν είναι έτσι, για ποιο λόγο διοργάνωσαν το κλείσιμο του Ραδιοφωνικού σταθμού, και ποιοι λόγοι εξωθούσαν αυτές τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2004 - 5 να πράττουν ανάλογα εις βάρος του ΓΛΥΦΑΔΑ FM ; 

Μη μου πείτε ότι διαφύλασσαν το δημόσιο συμφέρον !!!

Καλή Κυριακή,

Γ.Κ

* Εμείς θα κινήσουμε  διαδικασία διαλεύκανσης όλων αυτών των ενεργειών εις βάρος αυτού του Ρ/Σ, από την δεκαετία του 70 μέχρι το 2004 - 5, και αρχικά από την εισαγγελία και τους εισαγγελικούς λειτουργούς εκείνης της περιόδου,( οι οποίοι/ες έκαναν τη δουλειά τους ) γιατί θέλουμε την αποκατάσταση της αλήθειας, και όταν γράφεται μια ιστορία ενός χώρου να είναι ακριβής.  
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο πραγματικός τρόμος πάνω από τα νότια προάστια και όχι μόνο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">