ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αποχώρηση Καλογρίτσα απο τις τηλεοπτικές άδειες - Οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν κανονικά

Με ανακοίνωσή του ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας δηλώνει ότι αποχωρεί από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας «για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται».

Ο μέχρι σήμερα υπερθεματιστής προσθέτει ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του «παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει».

Μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του επιχειρηματία Ι. Καλογρίτσα από τη διεκδίκηση μίας εκ των τεσσάρων δημοπρατηθέντων τηλεοπτικών αδειών, σειρά για διεκδίκηση άδειας έχουν οι επόμενοι κατά σειρά επιλαχόντες οι οποίοι είναι το επιχειρηματικό σχήμα Dimera Media Ltd του Ιβάν Σαββίδη και στη συνέχεια ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha συμφερόντων του Δ. Κοντομηνά.

Στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών ο Ιβάν Σαββίδης είχε καταθέσει ποσό 61, 5 εκατ. ευρώ και το σχήμα του Alpha ποσό 61 εκατ. ευρώ.

Τη Δευτέρα το πρωί το επιχειρηματικό σχήμα του ομίλου ΑΝΤ1 κατέβαλε το ποσό των 25.300.000 ευρώ που του αναλογεί ως πρώτη δόση και κατοχύρωσε την τηλεοπτική άδεια. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη κίνηση από δύο ακόμη υπερθεματιστές, τους κ.κ. Αλαφούζο και Μαρινάκη.

Tην Παρασκευή η πλευρά Αλαφούζου κατέβαλε στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε. 

Λίγο αργότερα ακολούθησε η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ (συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού.

Γεροβασίλη: Οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα ολοκληρωθούν κανονικά

Οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα ολοκληρωθούν κανονικά. Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα, τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη, με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολιάζει και 'απαντά' σε όσους σπεύδουν να προεξοφλήσουν ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν θα προχωρήσει, με αφορμή την αποχώρηση του επιχειρηματία Ι. Καλογρίτσα από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας.

Υποσημείωση: Τι θα αλλάξει επί της ουσίας με το σύνολο αυτών των συμμετεχόντων στην πραγματικότητα των εθνικών καναλιών; Η κυβέρνηση όφειλε να αφουγκράζεται το λαό και τις προτάσεις του για συλλογικά κοινωνικά δίκτυα των πολιτών, με μετόχους το λαό, και κόντρα στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Δεν τολμάτε κ. κυβερνώντες την ριζοσπαστικοποίηση στη χώρα μας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποχώρηση Καλογρίτσα απο τις τηλεοπτικές άδειες - Οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν κανονικά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">