ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δείξτε μας με αποδείξεις πως ικανοποιούνται τα χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών

''Με τη συμφωνία ικανοποιούνται χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών'' αναφέρουν τα συστημικά media, και σαφώς διερωτώμεθα αν θα μπορέσουν να το αιτιολογήσουν με επιχειρήματα, δεδομένου ότι αποτελούμε το ΖΩΝΤΑΝΟ παράδειγμα καθολικότητας εμπαιγμού του κοινωνικού συνόλου.

Για μια ''πολύ θετική εξέλιξη'', η οποία θα συμβάλλει στην ''αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου''  έκαναν λόγο σήμερα οι τρεις δήμαρχοι Αλίμου, Γλυφάδας και Βάρης-Βούλας, Βουλιαγμένης, μετά την σημερινή συμφωνία με τον Αλέκο Φλαμπουράρη και το ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση ακινήτων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, του υφυπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα, του προέδρου του ΤΑΪΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα, του προέδρου της ΕΤΑΔ Γιώργου Τερζάκη και των δημάρχων Ανδρέα Κονδύλη (Αλίμου), Γρηγόρη Κωνσταντέλλου (Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης), και Γιώργου Παπανικολάου (Γλυφάδας).

«Στόχος μας είναι πλέον το παραλιακό μας μέτωπο να αναβαθμιστεί, να νοικοκυρευτεί, να αποκτήσει ''ανθρώπινο πρόσωπο'', και ταυτόχρονα να αποτελέσει πόλο ήπιας και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, με ''σεβασμό στο περιβάλλον'' και τον ''άνθρωπο''», προσθέτουν.


Αξίζει να αναφερθεί, ότι αυτούσια όσα δηλώνουν και αναφέρονται δημόσια από τους κόλπους πολιτικών, δημάρχων, του ΤΑΪΠΕΔ,  της ΕΤΑΔ, κ.α., θα οδηγηθούν αυτούσια στην δικαιοσύνη, και θα κληθούν να αιτιολογήσουν πως ικανοποιούνται χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, ποιος είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον, και ειδικότερα στον άνθρωπο.

Όπως αναφέρουμε σε προηγούμενο δημοσίευμα, ''Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει το έγκλημα του Ελληνικού, και θα στραφούμε σε κάθε ένδικο μέσο κατά της παραχώρησης του τμήματος του τέως αεροδρομίου στον Όμιλο Λάτση, το οποίο ανήκει στη Γλυφάδα, και είναι ο απαλλοτριωμένος ΒΟΣΠΟΡΟΣ. ( Η γεννέτηρά μας, ο Βόσπορος Γλυφάδας, σε αντιδιαστολή του συνόλου όσων αποφασίζουν ερήμην ημών και εις βάρος ημών, δεδομένου ότι ακόμα και σήμερα συνεχίζουν τις παρανομίες σε σύννομες αιτήσεις. )

Σας θυμίζουμε επίσης την σύμπραξη τέως και νυν διοικούντων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο δήμο Γλυφάδας, με την συμμετοχή τους στα ''αναπτυξιακά'' ΕΣΠΑ, επί περιφερειακής διοικήσεως Γιάννη Σγουρού, όπου προτάσσοντας το παραλιακό μέτωπο απέσπασαν περισσότερα από 300.000 χιλ. ευρώ, χωρίς να αλλάξει το απειροελάχιστο στο τόπο μας, και με βασικό δεδομένο τόσο τις δικές μας αιτήσεις στο δήμο Γλυφάδας, όσο και την δημόσια έκθεσή μας. ( Θα επισυναφθούν στην αναφορά μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεδομένου ότι εμείς συνεχίζουμε να υφιστάμεθα δημόσια, σε αντιδιαστολή όσων έλαβαν μερίδιο των 300.000 χιλ. ευρώ, οι οποίοι δεν γνωρίζει κανείς τι έκαναν εκείνη τη περίοδο και τι κάνουν σήμερα. )

Οι δήμαρχοι ευχαρίστησαν την κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ, «για την εποικοδομητική συνεργασία και για το πολύ θετικό τελικό αποτέλεσμα» και υπενθυμίζουν ότι στη Νότια Αθήνα «υπάρχουν πολλές σοβαρές εκκρεμότητες, για τις οποίες είναι απαραίτητη η περαιτέρω συνεργασία κράτους- αυτοδιοίκησης, με αιχμή του δόρατος την ''επένδυση'' στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού».

«Η επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, είναι κρίσιμο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, και της χώρας, να προχωρήσει σε συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε τα όποια προβλήματα να βρίσκουν λύσεις συναινετικές», επισημαίνουν οι τρεις δήμαρχοι.

Τις «συναινετικές λύσεις» τις γνωρίζουμε τόσο επί δυο χρόνια κακοδιοικήσεως Παπανικολάου, όσο και στα προγενέστερα χρόνια κομματικών δημάρχων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άλλωστε εξ αυτού και οι επί χρόνια παρανομίες στις σύννομες αιτήσεις μας, οι οποίες θα προσκομιστούν συνολικά στην Ελληνική δικαιοσύνη, παράλληλα με τις αποδείξεις διορισμών ημέτερων από την πλευρά των κομματικών δημάρχων.  

Η ανάπτυξή μας επί δεκαετίες κομματικών διοικήσεως στο δήμο Γλυφάδας είναι κάτι περισσότερο από εμφανής '' Ξεκινήσαμε με επένδυση εκατομμυρίων δρχ. και αρθρογραφούμε σε blog'' 

Πιστεύουμε ότι υπάρχει μπροστά μας μεγάλη ανάγκη και περιθώριο για δημιουργική συνεργασία, ώστε να επιλυθούν σοβαρές εκκρεμότητες και να έρθει ''ανάπτυξη ισόρροπη'', ''βιώσιμη'', ''ολοκληρωμένη'', ''ωφέλιμη'' για την εθνική οικονομία, αλλά και τις τοπικές μας κοινωνίες.

Την ανάπτυξη την ισόρροπη, την βιώσιμη, την ολοκληρωμένη, και την ωφέλιμη, την οποία επικαλούνται μπορείτε να την δείτε στην αρχική σελίδα μας, στην οποία αναφέρονται οι επί δεκαετίες διώξεις και κατασχέσεις εις βάρος των πρωτεργατών της ραδιοφωνίας, και των αυτοχθόνων του τοπικού πολιτισμού της Γλυφάδας.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, την πρόθεσή της να προχωρήσει σε κάθε αναγκαία πράξη, ώστε η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας να γίνεται προς όφελος των πολιτών με την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων και από φορείς Δημοσίου συμφέροντος», υπογράμμισε από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Κύριε υπουργέ το όφελος των πολιτών δεν το γνωρίζουμε επί 42 χρόνια των κομματικών σας διοικήσεων στους Ο.Τ.Α.

«Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας θα εκτελεστούν απρόσκοπτα τα ήδη συμφωνημένα επενδυτικά σχέδια (πχ Ελληνικό) και θα αξιοποιηθούν τα ελεύθερα και υποβαθμισμένα τμήματα του παραλιακού μετώπου», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Η συμφωνία μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμων αφορά την παραχώρηση ακινήτων του παραλιακού μετώπου από την Μαρίνα Αλίμου μέχρι τη Βάρκιζα.

''Με τη συμφωνία ικανοποιούνται χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών'', ενώ διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στα τμήματα που παραλιακού μετώπου που θα αξιοποιηθούν.

Δείξτε μας με αποδείξεις πως ικανοποιούνται τα χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, ( ΔΗΜΟΤΩΝ )....δεδομένου ότι υφίστανται οι αιτήσεις μας, όπως και οι παρανομίες από τη πλευρά του δήμου Γλυφάδας και όλων των κομματικών δημάρχωνΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ.

Καμία ανοχή στο έγκλημα του Ελληνικού. Να μας επιστραφεί ο Βόσπορος. Να επιστραφεί ο πραγματικός μας τοπικός Πολιτισμός, και άλλωστε η δικαιοσύνη θα κρίνει την ορθότητα απαλλοτριώσεως εκατοντάδων σπιτιών των οικογενειών της Γλυφάδας, ώστε εν συνεχεία να χαριστεί ο χώρος έναντι πινακίου φακής στον όμιλο Λάτση για κατασκευή μια πόλης πλουσίων.

Η παραχώρηση του απαλλοτριωμένου Βοσπόρου συνάδει με το Σύνταγμα της χώρας; Yφίστατο οργανωμένο σχέδιο  εξ αρχής από τη πλευρά πολιτικών ξεσπιτώματoς των εκατοντάδων φτωχών Γλυφαδιωτών, με τίτλους ιδιοκτησίας, γνωρίζοντας την απομάκρυνση του αεροδρομίου του Ελληνικού, ώστε να κερδίσει ετεροχρονισμένα ένας (1), και ουσιαστικά οι ολιγάρχες ; 

* Την περίοδο της κατοχής οι βομβαρδισμοί κατέστρεψαν ολοσχερώς την συνοικία του Βοσπόρου, και ενώ σταδιακά μεταπολεμικά οικοδομήθηκε από την αρχή ο Βόσπορος Γλυφάδας, υπήρξε το δεύτερο κύμα απαλλοτριώσεως εκατοντάδων σπιτιών των οικογενειών της Γλυφάδας με το επιχείρημα διεύρυνσης του αεροδρομίου.  

Όταν το τέως αεροδρόμιο έπαψε να χρησιμοποιείται, δεδομένου του νέου αεροδρομίου των Σπάτων, το οποίο σαφώς ήταν προγραμματισμένο να μεταφερθεί, είναι σαφές ότι οι πολιτικοί κύκλοι, έχοντας τόσο την διαχείριση όσο και την πληροφόρηση απομακρύνσεως όφειλαν να αποκαταστήσουν τον αρχικό τοπικό πολιτισμό - συνοικισμό.

Πως γίνεται το προαναφερόμενο; Mε την εξαίρεση των κατοίκων του συνοικισμού του Βοσπόρου Γλυφάδας, και την παραχώρηση του χώρου στον Λάτση αποκαθίσταται το δίκαιο; 

Ξεσπίτωσαν έναντι πινακίου φακής τους εκατοντάδες κατοίκους του συνοικισμού Βοσπόρου Γλυφάδας, και εν συνεχεία παρέχουν το χώρο έναντι πινακίου φακής στον όμιλο Λάτση, χωρίς οι κατά τόπους αιρετοί να εκπροσωπούν τους κατοίκους, και το ανάλογο και από τη πλευρά των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Η απαλλοτρίωση του Βοσπόρου Γλυφάδας εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον;
Το ξεσπίτωμα εκατοντάδων κατοίκων, όπως και η απαλλοτρίωση εκατοντάδων σπιτιών εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον;

Σήμερα λογίζεται αποκατάσταση το χάρισμα του Βοσπόρου στον Λάτση;

Στο ενδεχόμενο να μην είχε γίνει η απαλλοτρίωση του Βοσπόρου Γλυφάδας, έχετε υπόψιν σας πόσα χρήματα θα κόστιζε σήμερα ολόκληρη η συνοικία; 

Οι ιδιοκτήτες αυτής της περιοχής, αυτών των οικοπέδων, θα πωλούσαν την ιδιοκτησία τους στον Λάτση για δημιουργία καζίνο και ουρανοξυστών;

Έχετε υπόψιν σας το ύψος της οικονομικής ζημίας που έχουν υποστεί οι κάτοικοι του Βοσπόρου ο οποίος απαλλοτριώθηκε ; 

Έχετε υπόψιν σας ότι η επένδυση Λάτση στο Ελληνικό δεν αρκούσε ούτε για αγορά της εκτάσεως του Βοσπόρου Γλυφάδας ;

Ορισμένοι κύκλοι αξιοποίησαν υπέρ των δικών τους στόχων και σκοπών όσα συνέβησαν στον Βόσπορο Γλυφάδας; 

Από την Ιστορία της Γλυφάδας

Στην περίπτωση του Βοσπόρου, και των προσφύγων που κατοίκησαν στην περιοχή της Γλυφάδας, το 1922, δημιουργώντας ένα συνοικισμό στα δικηγορικά, εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, σήμερα, δεδομένης της δημιουργίας συνοικισμού 100 και πλέον κατοικιών, όπως και της κατοίκησης επί δεκαετίες, το διάστημα 1960-72 που η πολιτεία απαλλοτρίωσε την συνοικία είχαν αποκτήσει το αναφέρετο δικαίωμα χρησικτησίας τριακονταετούς νομής.

Όπως αναφέρεται σε βιβλίο, ύστερα από πιέσεις των προσφύγων αλλά κυρίως των Βενιζελογενών κυβερνήσεων, και συνάμα για να πετύχουν οι συνιδιοκτήτες ένταξη στο σχέδιο μεγάλων εκτάσεων του κτήματός τους, όπως εξαρχής επεδίωκαν και να αποφύγουν εκτεταμένες απαλλοτριώσεις και επιτάξεις χάριν των προσφύγων, ''δώρισαν'' σε αυτούς το 1930-38 περί τα 80 οικόπεδα μικρής έκτασης ''εις τας γαίας'', σε περιοχή εντός σχεδίου, πίσω από τα Δικηγορικά.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δείξτε μας με αποδείξεις πως ικανοποιούνται τα χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">