ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η διαπλοκή, το perouka gate, και η δημοσιογραφία τραβεστί

Η δημοσιογραφία από λειτούργημα κατάντησε υπηρέτηση εξουσιών σε όλα τα επίπεδα, όμως ποιος θα περίμενε να υποπέσει και στην αυτο γελοιοποίηση και τον εξευτελισμό.

Τα τηλεοπτικά κανάλια Star Channel & Alpha κρατούν αποστάσεις από το περιστατικό «περούκα-gate» με τους Θάνο Δημάδη και Δημήτρη Σουλτογιάννη ζητώντας να απέχουν τον καθηκόντων τους, όμως αυτό δεν αναιρεί ότι η δημοσιογραφία γελοιοποιείται και εξευτελίζεται.

Το επιχείρημα από τη πλευρά του Θάνου Δημάδη δηλώνει κατάντια, δεδομένου ότι ο Θανάσης Βέγγος και ο Αντώνης Παπαδόπουλος ήταν ηθοποιοί οι οποίοι συμμετείχαν σε μια κωμική ταινία, ενώ οι δημοσιογράφοι εκτελούν λειτούργημα - επάγγελμα, το οποίο ουδεμία σχέση είχε η έχει με την κατασκοπία και τα τραβεστί.

Οι κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τους δυο δημοσιογράφους πως προσπάθησαν να εξαπατήσουν τους υπευθύνους του ξενοδοχείου Westin New York Grand Central δηλώνοντας πως είναι μέρος της Πρωθυπουργικής αποστολής. Έτσι πέτυχαν να χρεώσουν στον δημοσιογράφο Γ. Χριστοφορίδη τις δυο μπύρες Corona που ήπιαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ενώ σύμφωνα πάντα με τις κυβερνητικές πηγές θα χρέωναν μεγάλα ποσά στέλνοντας πολυτελή γεύματα στα δωμάτια που είχαν καταλύσει τα μέλη της Ελληνικής αποστολής.




O Alpha σημειώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί αυτές τις μορφές δημοσιογραφίας και για αυτό ουδέποτε δόθηκε εντολή στον Θάνο Δημάδη να προβεί σε όσες ενέργειες φέρεται ο ίδιος, από δημοσιεύματα, να έχει τελέσει και τον έχει καλέσει να απέχει από τα καθήκοντά του.

Το Star Channel ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας του με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Σουλτογιάννη ανακοινώνοντας ότι τo STAR διακόπτει τη συνεργασία του με τον ανταποκριτή στις ΗΠΑ Δημήτρη Σουλτογιάννη και αναμένει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Οι δυο δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν τον υπουργό Επικρατείας μεταμφιεσμένοι, ο οποίος θα περνούσε το Σαββατοκύριακό του στο Μανχάταν περιμένοντας την άφιξη του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη.

Σύλληψή από το FBI 

Στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι και αυτή της πλαστογραφίας υπογραφής συνεργάτη του Νίκου Παππά.

Συγκεκριμένα κατηγορούνται πως πλαστογράφησαν την υπογραφή του δημοσιογράφου Γιώργου Χριστοφορίδη, ο οποίος έχει μεταβεί στις ΗΠΑ ως μέλος της επίσημης αποστολής του πρωθυπουργού με στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις τόσο για εκείνον, όσο και για τη συνοδεία του Αλέξη Τσίπρα.

Το περιστατικό, το οποίο ερευνά η Αστυνομία της Νέας Υόρκης, συνέβη έξω από το ξενοδοχείο Westin, στην 42η οδό του Μανχάταν, όπου παραμένει η ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία λαμβάνει μέρος στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Περίπου στις 2.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο Westin, όπου διαμένει η ελληνική αποστολή για τη Γενική Συνέλευση ΟΗΕ, ο ανταποκριτής Θάνος Δημάδης ήταν μεταμφιεσμένος με γυαλιά ηλίου, μαύρη περούκα, μπλε καπέλο και είχε καθίσει σε όρθιο τραπεζάκι στο καφέ του ξενοδοχείου έχοντας τη φωτογραφική του κάμερα με κατεύθυνση την είσοδο του Westin.

Ο ανταποκριτής Δημήτρης Σουλτογιάννης, επίσης μεταμφιεσμένος με καφέ περούκα, πράσινο καπέλο, και γυαλιά ηλίου καθόταν σε καναπέ της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου κοιτάζοντας την είσοδο.

Έπειτα από λίγα λεπτά το δεύτερο άτομο συναντήθηκε με τον πρώτο ανταποκριτή στο καφέ του ξενοδοχείου. Αμέσως ζήτησαν λογαριασμό. Η χρέωση έγινε στο όνομα του μέλους της ελληνικής αποστολής Γιώργου Χριστοφορίδη και υπέγραψαν αντ' αυτού.

«Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία», δήλωσε ο κ. Παππάς, τονίζοντας επίσης ότι: «Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Υποσημείωση του Γ.Κ: Την επόμενη φορά να προσέχετε με ποιους βγάζετε φωτογραφίες κ. Τσίπρα, και να μας ''καλέσετε'' και εμάς κ. πρωθυπουργέ σε μια αποστολή διότι ουδέποτε φορέσαμε περούκες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η διαπλοκή, το perouka gate, και η δημοσιογραφία τραβεστί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">