ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Ο εξαναγκασμός του μπλε χρώματος στυλό στα σχολεία

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, και όπως είδαμε στην ανακοίνωση υπήρχε υποχρέωση  κάθε μαθητής να σημειώσει μέχρι επτά υποψηφίους με μπλε στυλό.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση ανέφεραν: Στο ενιαίο ψηφοδέλτιο, κάθε μαθητής έχει δικαίωμα να σημειώσει από μία (1) μέχρι επτά (7) επιλογές με μπλε στυλό. Η επιλογή της προτίμησης γίνεται δίπλα από το όνομα του υποψηφίου με ένα σταυρό.

Δεδομένου ότι το σύνολο των μαθητικών και άλλων βιβλίων είναι γραμμένα με μαύρο χρώμα γραφής, και το ανάλογο ισχύει και στα έγγραφα του κράτους - δημοσίου, όπως και στην πλειονότητα των ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, εφιστούμε τη προσοχή της πολιτείας, και συγκεκριμένα του υπουργού παιδείας.

Πράγματι ακόμα και η επιλογή συγκεκριμένου χρώματος στυλό, στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, και τριτοβάθμια εκπαίδευση, για εμάς καθορίζει την ταύτιση της μαθητιώσας νεολαίας με συγκεκριμένα χρώματα, τα οποία όπως γνωρίζετε χρησιμοποιούνται από συγκεκριμένα κόμματα.

Σαφώς υπάρχει μια ασυνείδητη επιρροή στην μαθητιώσα νεολαία αν εξαναγκάζεται να χρησιμοποιεί συγκεκριμένα χρώματα, και δεδομένης αυτής της επιρροής προτείνουμε να καθιερωθεί το μαύρο στυλό ( μαύρου χρώματος γραφή) τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στην δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επισήμανση: Η αλλαγή πινακίδων στο δήμο Γλυφάδας, από πράσινου χρώματος επι διοικήσεως Κ.Κόκκορη σε μπλε επί διοικήσεως Γ.Παπανικολάου, σε συνάρτηση με ανάλογες πρακτικές στο χρώμα των θρανίων, όπως και των στυλό, τουλάχιστον για εμάς επιδρά σε ένα βαθμό στο υποσυνείδητο της μαθητιώσας νεολαίας και εν γένει του συνόλου των δημοτών. 

Ίσως δεν θεωρείται μείζον, όμως εμείς οφείλουμε να το επισημάνουμε, όπως και την αναγκαιότητα ουδέτερων χρωμάτων ειδικά στην παιδεία. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Ο εξαναγκασμός του μπλε χρώματος στυλό στα σχολεία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">