ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Γ.Σ.Γλυφάδας στα δέκα πρώτα σωματεία του 2016



Τα πρώτα δέκα (10) σωματεία στίβου στην αξιολόγηση του 2016 

Ο ΓΣ Κηφισιάς ανέβηκε στην κορυφή της αξιολόγησης των σωματείων για το 2016. 

Το σωματείο των βορείων προαστίων μετά την τρίτη θέση το 2013 και την δεύτερη το 2014 και 2015, κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή συγκεντρώνοντας 15.079 βαθμούς στο σύνολο των αγώνων αξιολόγησης. 

Στη δεύτερη θέση έπεσε ο περσινός "πρωταθλητής" ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με 13.204 β., ενώ στην τρίτη αναρριχήθηκε ο Αμεινίας Μεσογείων (10193), στην υψηλότερη θέση στην ιστορία του. 

Μία θέση χαμηλότερα σε σχέση με το 2015, ολοκλήρωσε τη χρονιά ο ΟΦΗ, που είναι τέταρτος, ενώ λίγο χαμηλότερα στην έβδομη θέση βρίσκεται ο ΓΣ Σερρών 93, το πρώτο σωματείο από την Βόρεια Ελλάδα. 

Σταθερή παρουσία για τον ΓΣ Γλυφάδας, που για μία ακόμη χρονιά βρέθηκε ψηλά στην κατάταξη και συγκεκριμένα ανέβηκε δύο θέσεις σε σχέση με πέρυσι, που ήταν έβδομος. Στην πρώτη δεκάδα παρέμεινε και ο ΣΑΚ Αθηνών, που είναι έκτος. 

Ο ΣΚΑ Δράμας από την 13η θέση του 2015 βρέθηκε στην όγδοη, μία υψηλότερα από τον επίσης ισχυρότερο φέτος Αίολο Μακεδονίας και δύο από το ΑΓΣ Ιωαννίνων, που έχασε θέσεις σε σχέση με το 2015 (ήταν έκτος).  

Η πρώτη δεκάδα

  1. ΓΣ Κηφισιάς 15.079 β.
  2. ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος 13.204
  3. ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας 10.193
  4. ΟΦΗ 8.800 Β.
  5. ΓΣ Γλυφάδας 8.678 β.
  6. ΣΑΚ Αθηνών 6.637 β.
  7. ΓΣ Σέρρες 93 8.421 β.
  8. ΣΚΑ Δράμας 7.939 β.
  9. Αίολος Μακεδονίας ΓΕΠΘ 6.929 β.
  10. ΑΓΣ Ιωαννίνων 6.679 β.
Σημείωση του ''Γ'': Τουλάχιστον για εμάς ο Γ.Σ.Γλυφάδας μπορούσε να βρίσκεται και σε καλύτερη θέση, όμως, όπως φαίνεται, σε τοπικό επίπεδο υφίσταται μια διαχρονική παθογένεια η οποία φέρει πολιτική σφραγίδα, και ομολογουμένως η πολιτική δεν αρμόζει στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, το αντίστροφο, χρειάζεται διευρυμένη προσωπική και ομαδική πολιτική σε επίπεδο συλλόγων με την αρωγή της πολιτείας, και όχι να βρίσκεται εξαρτώμενος ο αθλητισμός, όπως και οι δήμοι, από τις προσωπικές βλέψεις ατόμων και κομμάτων.

* Αν γνώριζα για άλλη μια φορά, ότι θα εμφανιστώ σε τοπικό επίπεδο, ώστε στη συνέχεια, ( ετεροχρονισμένα), να μου κόψουν από ένα κομμάτι σειρά ''συμπολιτών'' μας, οι οποίοι προσβλέπουν στο ιδιοτελές τους όφελος, δεν χρειαζόταν να υπάρξει η δική μου εμφάνιση. Άλλωστε ο τοπικός πολιτισμός, σε αντιδιαστολή του αθλητισμού, είναι βαθιά άρρωστος και προβληματικός.

* Τώρα που γίναμε ''πολλοί'' σε τοπικό επίπεδο, και με δεδομένο τον κατακερματισμό αντί της συνοχής, να γίνουμε ανταγωνιστικοί μεταξύ μας, και ειδικότερα όταν τα χρήματα των συμπολιτών μας κατευθύνονται επιλεκτικά σε ορισμένους οι οποίοι εμφανίστηκαν ετεροχρονισμένα; 

* Όπως θυμάστε επί δεκαετίες, δεν βγήκα ποτέ να διαδηλώσω κατά των παρελάσεων, ούτε κατά όσων κάκιστα έχουν καθιερωθεί στο τόπο μας, σε πλήρη αντιδιαστολή άλλων, οι οποίοι μας είχαν ''πρήξει'' για την αλληλεγγύη τους, τον ριζοσπαστισμό τους, τις τοπικές πολιτικές υποστηρίξεως, και όπως γνωρίζετε ένθεν και ένθεν έχουμε καθολικά υποκριτές. 

Χέρι χέρι για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα δεξιοί - αριστεροί, συμμετέχοντας και προβάλλοντας παρελάσεις, αναγνωρίζοντας ορθόδοξες χριστιανικές παραδόσεις, αντί του διαχωρισμού κράτους - εκκλησίας, αναγνωρίζοντας ακόμα και τις ''Κόκκινες Κυριακές'' του Νεοδημοκράτη δημάρχου Γλυφάδας, και θα πρέπει να τους δεχθούμε ως Ριζοσπαστική αριστερά !!! 

Λέμε ΟΧΙ στον συντηρητισμό και την υποκρισία απ' όπου κι αν προέρχονται...και τονίζουμε την πλήρη - καθολική παρανομία όσων βρίσκονται στα δημοτικά έδρανα σε σειρά σύννομων αιτημάτων μας.

* Κάποια στιγμή να τους ρωτήσετε συνολικά γιατί υπονόμευσαν τις αιτήσεις μας ώστε να υπάρξει οργανωμένη δομή κάλυψης όλων των τοπικών εκδηλώσεων, αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωνίας, κ.α. 
( Άλλωστε μας ακολούθησαν στα πεπραγμένα μας, δεν τους ακολουθήσαμε, και κυρίως όλοι αυτοί ποτέ δεν έχουν εκθέσει προτάσεις, θέσεις, και αιτήσεις, ανάλογες των δικών μας, απλά εμφανίστηκαν κάποια στιγμή σε τοπικό επίπεδο αποδεχόμενοι όσα παγιωμένα ισχύουν όπως ισχύουν.)

* Όσα αναφέρω θα τα εκθέσω και αυτόνομα ως προσωπική τοποθέτηση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Γ.Σ.Γλυφάδας στα δέκα πρώτα σωματεία του 2016 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">