ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η «Ενωμένη Πόλη» του κ. Κωνσταντάτου, καλείται να απαντήσει για το Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης απευθύνει ένα ουσιαστικό ερώτημα όσων αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων στον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Το ερώτημα αφορά την επιλογή του δημάρχου για σταθμό εντός του οικιστικού ιστού, ενώ είχε συμφωνηθεί από τους τρεις δημάρχους ο σταθμός να γίνει εντός του πρώην αεροδρομίου.

H ανακοίνωση από την Οργάνωση Μελών Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ:

Αφού δεν κατανοεί η «Ενωμένη Πόλη» του κ. Κωνσταντάτου,
ας απαντήσει λοιπόν για το Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων

Επειδή η «Ενωμένη Πόλη» του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτου αδυνατεί να κατανοήσει τη «δυσνόητη», όπως γράφει, ανακοίνωση της Ν.Ε. Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Επειδή η «Ενωμένη Πόλη» του κ. Κωνσταντάτου κατανόησε πολύ καλά ότι η Ν.Ε. Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην απομάκρυνση του επικίνδυνου για το δημόσιο συμφέρον δημάρχου από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ.

Αντί να μπαίνει στη δοκιμασία κατανόησης μεγάλων κειμένων, ας απαντήσει σ’ αυτό το απλό που απασχολεί τους κατοίκους της πόλης μας:

Συμφωνεί η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης να δημιουργηθεί ο Σταθμός Διαχείρισης Απορριμμάτων στον χώρο του πρώην αεροδρομίου (όπως προτείνει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και είχε συμφωνηθεί πέρυσι τον Μάιο από τους τρεις δημάρχους και τον αντιπεριφερειάρχη Νότιας Αθήνας) ή επιμένει να γίνει μέσα στον οικιστικό ιστό τού Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης;


Ελληνικό-Αργυρούπολη 19.11.2016
Οργάνωση Μελών Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ
Οργάνωση Μελών Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ''ενωμένης πόλης''


Ανακοίνωση από την διοίκηση του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης στην οποία η διοίκηση Κωνσταντάτου είχε ανακοινώσει ότι αναμένουν την χωροθέτηση όπου τους υποδείξουν.



Επίσης, η ανακοίνωση του Γιάννη Κωνσταντάτου για αστοχία από τη πλευρά της τέως αν. υπουργού οικονομίας Νάντιας Βαλαβάνη, για παραχώρηση των 12 στεμμάτων, ώστε να υπάρξει στα διοικητικά όρια του δήμου χρήση σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων.




Σημείωση του ''Γ'': Το συγκεκριμένο ζήτημα μας απασχολεί και εμάς ως κατοίκους της περιοχής, και επιθυμούμε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Αυτό το πόκερ διαρκείας στο τόπο μας, μπορεί να αποβαίνει θετικά για μερίδα συμπολιτών μας, κ.α., όμως δεν ωφελεί τον τόπο ούτε τους κατοίκους, και δεδομένου ότι ο κ. Κωνσταντάτος επικαλείται το πράσινο και την ανάπτυξη, θυμίζουμε ότι αυτό το τοπικό ζήτημα απασχολεί πολλούς συμπολίτες μας εντός και εκτός των δημοτικών εδράνων. 

Εμείς, προσωπικά, μπορεί να έχουμε δυσαρέσκεια σχετικά με κάποια σημεία όσων αποφασίστηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης, όσων αφορά το Ελληνικό, όπως και τοπικά από ορισμένα στελέχη των Ο.Μ, όμως, δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι οι διφορούμενες πολιτικές και αποφάσεις από τη πλευρά των δημοτικών αρχών, δυσχεραίνουν την έκβαση αρχικά το πράσινου, όπως και της ανάπτυξης την οποία επικαλούνται και θέλουν. 

* Εμείς, προσωπικά, είχαμε ένα διαφορετικό πλάνο της ανάπτυξης για την κάλυψη των τοπικών κοινωνιών, σύμφωνα με τις δυνατότητες των όμορων δήμων, και των κατοίκων, αυτό όμως παρακάμφθηκε, και δεν είμαστε εμείς, προσωπικά, οι υπαίτιοι. 

Κάποιες φορές που αναφέραμε πίστα F1, περιμετρικά του πάρκου, η ακόμα μουσείο, θέατρο, διαδημοτικό η δημόσιο Ρ/Τ, κ.α., σαφώς τα πιστεύαμε, και χρειάζονται στο τόπο, όχι όμως στη βάση που κατέληξε η συμφωνία επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τελικά υπογράφηκε και από την σημερινή κυβέρνηση. Πολλά μπορούσαν να γίνουν σε βάθος χρόνου από τις τοπικές κοινωνίες και τους δήμους σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής.

Ο σταθμός διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί σημαντικότερο ζήτημα έναντι όσων προαναφέραμε, όπως και το διαδημοτικό κοιμητήριο, το οποίο επιμελώς ορισμένοι φρόντισαν να εξαφανίσουν από την συμφωνία, ενώ αποτελούσε δικό τους νομοθέτημα. 

Μπορεί να κουράζω, όμως χρειάζεται να επαναλάβουμε: Θα δημιουργηθεί μια πόλη - (τεράστια συνοικία) 30.000 χιλ. κατοίκων, μέσα στο Ελληνικό, με καθημερινές επισκέψεις δεκάδων χιλιάδων, και αυτή η πόλη δεν θα διαθέτει κοιμητήριο; Συνέχεια του Ελληνικού, η της Γλυφάδας δεν γίνετε ο συγκεκριμένος χώρος, διότι η χωροθέτηση είναι συγκεκριμένη ώστε να δομηθεί μια κλειστή νέα πόλη, άρα δεν απαιτείται νεκροταφείο; ( Θα δεχτείτε να πάτε κόντρα στην εκκλησία και να τοποθετήσετε κλίβανο αποτέφρωσης νεκρών; )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η «Ενωμένη Πόλη» του κ. Κωνσταντάτου, καλείται να απαντήσει για το Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">