ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει ''γαλάζια'' Κυριακή

Ορθά έπραξε η περιφέρεια Αττικής στα γελοία αιτήματα του δήμου Γλυφάδας για ''κόκκινη Κυριακή'', και μιας διοικήσεως η οποία εξελέγη με φιέστα εντυπώσεων και θεωρεί ότι ο δήμος πρέπει να διοικείται σε ανάλογο επίπεδο. 

Κύριε δήμαρχε τι θέλετε τις ''Κόκκινες'' νύχτες και τα ''πράσινα άλογα''; 
Εδώ χρειάζονται τοπικές πολιτικές για το κοινωνικό σύνολο και την πόλη μας, και εσείς προσωπικά, μαζί με τους ''κολλητούς'' σας στο δήμο, δεν έχετε πολιτικές για το τόπο και όλους τους δημότες. Έχετε όμως, αποκλειστικά, μια πλειάδα γαλάζιων ωφελημένων, άρα πρέπει να ''θεσπίσετε'' (καθιερώσετε) την φιέστα ''η γαλάζια Κυριακή των ημέτερων''

Ο ωφελημένος ''γαλάζιος'' εκδότης

Ο δήθεν τοπικός εκδότης, συκοφάντης - λασπολόγος, ο οποίος διαμένει και γράφει από την Σαρωνίδα, ο οποίος ενίοτε αποκτά χρήματα από παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, και πράσινους δημάρχους - διοικήσεις, και άλλοτε βαφτίζεται δεξιός και γαλάζιος, ώστε να αποσπά χρήματα από δεξιούς δημάρχους - παρατάξεις, στις 23/03/2015 δείτε τι είχε ως τίτλο σε αναδημοσιευμένο του άρθρο από την ''κόκκινη'' ΑΥΓΗ.

ΦΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΑΣΚΑΝΟΥΜΕ: «ΙΕΡΕΣ» ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ «ΓΑΛΑΖΙΕΣ» ΕΥΛΟΓΙΕΣ.

* Είναι δυνατόν δεξιός (γαλάζιος) εκδότης, να στρέφεται με αυτό το τρόπο και τίτλο κατά της ΝΔ, της εκκλησίας, και του δεξιού στελέχους δημάρχου; 

Το αναδημοσιευμένο άρθρο από τον κάτοικο Σαρωνίδας, το οποίο είχε αναδημοσιεύσει από την ΑΥΓΗ

Ενώ ο δήμος μισθώνει ακίνητα για τις υπηρεσίες του, παραχωρεί ακίνητο στη Μητρόπολη, που έχει δικά της. Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση από την αντιπολίτευση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

Την ώρα που ο δήμος Γλυφάδας συνεχίζει να μισθώνει ακίνητα για να στεγάσει τις υπηρεσίες του, ο «γαλάζιος» δήμαρχος Γ. Παπανικολάου πέρασε στο δημοτικό συμβούλιο προ ημερών τη δωρεάν παραχώρηση στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας ενός από τα ελάχιστα ακίνητα που διαθέτει ο δήμος με σκοπό για την ανέγερση Επισκοπείου. 

Το ακίνητο, επιφάνειας 1.063 τ.μ. και αντικειμενικής αξίας 1,7 εκατ. ευρώ, παραχωρήθηκε δωρεάν στη Μητρόπολη, αντί να το αξιοποιήσει ο δήμος προς όφελός του. Την πρόταση του δημάρχου για τη δωρεάν παραχώρηση στήριξε η παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» που πρόσκειται στην ΔΗΜ.ΑΡ., αλλά και η Ελληνική Αυγή, η δημοτική παράταξη της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει τα προφυλακισθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής «θύματα»!

Έντονη ήταν η αντίδραση του πρώην «πράσινου» δημάρχου και επικεφαλής αντιπολιτευόμενης παράταξης Κ. Κόκκορη, αλλά και του Τ. Ταστάνη, επικεφαλής της παράταξης Ανατροπή στη Γλυφάδα που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι καταψήφισαν την πρόταση χαρακτηρίζοντας «σκάνδαλο» τη δωρεάν παραχώρηση και κατέθεσαν στην αρχή της εβδομάδας προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ζητώντας ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. 

Σημειωτέον ότι για τη δωρεάν παραχώρηση η δημοτική αρχή δεν προσκόμισε γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου και, παρά την απαίτηση του Τ. Ταστάνη, αυτός ακόμη δεν την έχει λάβει.

Στις προσφυγές προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής οι κ. Κόκκορης και Ταστάνης υποστηρίζουν ότι «η άνευ ανταλλάγματος παραχώρηση του ακινήτου δεν συνιστά έκτακτη ανάγκη για την κάλυψη των αναγκών της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας», αλλά ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος του Μητροπολίτη Παύλου. 

Επισημαίνουν ότι η δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου «δεν συνάδει με κοινωφελή σκοπό ή προαγωγή τοπικών συμφερόντων», αφού «τα εκκλησιαστικά ιδρύματα ή τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα δεν ασκούν συναφείς με τους δήμους δραστηριότητες». Εκτιμούν ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου «εκδόθηκε κατά κακή χρήση της διακριτικής εξουσίας του δημοτικού συμβουλίου και κατά κατάχρηση εξουσίας».

Οι προσφεύγοντες θυμίζουν ότι, ενώ η Ιερά Μητρόπολη διαθέτει ήδη ακίνητο 20 στρεμμάτων επί της οδού Γούναρη και Στοργής, ¨»ο Δήμος Γλυφάδας έχει στην κυριότητά του μόλις τρεις οικοπεδικές εκτάσεις, συμπεριλαμβανομένου και του παραχωρηθέντος ακινήτου». Ένα από αυτά βρίσκεται επί της οδού Ήρας και Βουλιαγμένης, αλλά «δεν είναι επαρκώς ώριμο για αξιοποίηση ακόμα», το άλλο προέρχεται από κληρονομητήριο και φέρει δεσμευτικούς όρους. Παράλληλα, ο δήμος «αναγκάζεται να μισθώνει χώρους καταβάλλοντας ένα πολύ μεγάλο ποσό από τον προϋπολογισμό του σε μισθώματα, προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες του». 

Οι προσφεύγοντες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής υπενθυμίζουν ότι για παρεμφερή υπόθεση όπου το δημοτικό συμβούλιο Μυγδονίας το 2010 αποφάσισε να παραχωρήσει δωρεάν έκταση 40-50 στρεμμάτων στην Ιερά Μονή Λαγκαδά, η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Κεντρικής Μακεδονίας ακύρωσε την απόφαση.

Η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας διαθέτει ακίνητα πολλών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων για την ανέγερση Επισκοπείου και στους όμορους δήμους. Συγκεκριμένα, πέραν του ακινήτου 20 στρεμμάτων στη Γλυφάδα, διαθέτει στη Βάρη τρία ακίνητα, ένα 4.022,34 τ.μ. και ένα άλλο 2.418,08 τ.μ. κοντά στη Λεωφ. Βάρης και ένα τρίτο 4.162,42 τ.μ. Επίσης, στη Βουλιαγμένη διαθέτει ακίνητα συνολικής επιφάνειας 237.573,97 τ.μ.!

avgi.gr

Αναρτήθηκε 23 Μαρτίου 2015 στις 12:10

Σημείωση: Τις γιορτινές ημέρες θα επανέλθουμε με τους υπολοίπους γαλάζιους ωφελημένους/ες του δήμου Γλυφάδας επί των ημερών σας, θεωρώντας ότι με τόσους πολλούς γαλάζιους η Κυριακή σας ανήκει εξ' ολοκλήρου. 

Αν έχετε τη δυνατότητα κ. Δήμαρχε, (δημοσιοποιήστε), δείξτε στους συμπολίτες μας, πόσοι η πόσες είναι οι ''κόκκινοι'' (αριστεροί) ωφελημένοι στο δήμο Γλυφάδας επί των ημερών σας. (Έστω αριθμητικά ένα νούμερο, χωρίς ονόματα. )

Αν αδυνατείτε επί του συγκεκριμένου, φροντίστε τουλάχιστον να υπάρξουν άμεσα οι αρμόζουσες πολιτικές από τη πλευρά του δήμου, διότι όσο διευρύνεται την πόλωση, τοπικά, αποβαίνει εις βάρος σας, δεδομένου ότι οι συμπολίτες μας κρίνουν, και κρίνουν επαρκώς. ( Βλέπε ενδεικτικά σύνθεση του ΕΣΡ )

Υποσημείωση: Προσπαθούν σε ένα τόπο, (πόλη), που υφίστατο μια παράδοση δεκαετιών, ( και ειδικά καθημερινή ), του Ρ/Σ, να εξαφανίσουν τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας, και να καθιερώσουν τις γνωστές φιέστες - πανηγύρια της μιας ημέρας. 

Περάστε στην έκδοση ενός δελτίου τύπου με επεξηγηματικό τρόπο των ενεργειών και της αρνήσεώς σας στις αιτήσεις μας για επαναλειτουργία του τοπικού Ρ/Σ της ΓΛΥΦΑΔΑΣ. 

Καθαρές κουβέντες. Δεν μπορεί να έχουμε ένα δήμο επί 40 χρόνια εναλλαγής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πάσχει από στραβισμό και βλέπει πάντα αποκλειστικά τους ημέτερους, χωρίς να πράττει το ελάχιστο για τους υπολοίπους. 

Οφείλετε τώρα να κάνετε εσείς κάποια βήματα, (ενέργειες), για την συνοχή που χρειάζεται τοπικά, διότι σε βάθος χρόνου οτιδήποτε και να πράξετε δια μέσω ημέτερων θα χάσετε. ( Όπως φαίνεται, οι περισσότεροι στο δήμο πολιτικά είστε αστοιχείωτοι, διότι δεν έχετε σπουδάσει πολιτικές επιστήμες, και με τη λειτουργία σας χάνετε τεράστιο τμήμα της κοινωνίας. )

Για την ακρίβεια χάνετε περισσότερους/ες από το 40% των κατοίκων, και ενώ έχουμε μια πλειάδα δεδομένων στην κοινοβουλευτική πραγματικότητα, σε τοπικό επίπεδο κινείστε σε διαφορετική τροχιά, οδηγώντας και τους κατοίκους στην πόλωση, θεωρώντας ότι με αυτό το τρόπο συνεχώς θα κερδίζετε. Θα κερδίζετε;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει ''γαλάζια'' Κυριακή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">