ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πέθανε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος

Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εξέπνευσε στις 23:18 το βράδυ της Κυριακής, στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου νοσηλευόταν, από επιπλοκές πνευμονίας. Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, «με εμπύρετο και σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια».

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από «αμφοτερόπλευρη πνευμονία εξ εισροφήσεως». Η υγεία του ήταν ήδη επιβαρυμένη και παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε και παρουσίασε ανεπάρκεια πολλαπλών οργανικών συστημάτων.

Σημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Κωστής Στεφανόπουλος ήταν ο μοναδικός πολιτικός, ως πρόεδρος της δημοκρατίας, ο οποίος απήντησε σε σειρά αιτήσεων μας, του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', όταν διατελούσε πρόεδρος της δημοκρατίας, σε αντιδιαστολή του συνόλου των πολιτικών, τόσο της κυβερνήσεως, όσο και της μείζονος αντιπολιτεύσεως.(ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) 

Στις αιτήσεις εξηγούσαμε αναλυτικά τι ισχύει ( το ισχύον καθεστώς με εμάς ) και προς τιμήν του απήντησε σε αντιδιαστολή δεκάδων υπουργών και τέως υπουργών.

Οι κύριοι της εξουσίας εκείνης της περιόδου, κάτι γιοί ταχυδρόμου, κ.α. πλιατσικολόγοι των ραδιοτηλεοράσεων, επέλεξαν να πάνε κόντρα και στις αξιώσεις του τότε προέδρου της δημοκρατίας, ο οποίος στις επιστολές του ανέφερε να μας παρασχεθεί λύση από τη πλευρά της κυβερνήσεως και του αρμοδίου υπουργού.

Αναλογιστείτε λοιπόν τι σημαίνει, και σε ποια χώρα βρίσκεστε, δεδομένου ότι σε προγενέστερο χρόνο ο πρόεδρος της δημοκρατίας μας παραπέμπει στον αρμόδιο υπουργό για λύση, και στη συνέχεια δεχόμαστε διώξεις & κατασχέσεις, και τη συχνότητα λειτουργίας μας την καταλαμβάνει ετεροχρονισμένα πολιτικό κόμμα το οποίο είχε καταθέσει αίτηση για άλλη συχνότητα. ( ΛΑΟΣ Καρατζαφέρη και ακροδεξιά )

( Να σας θυμίσουμε ότι λειτουργήσαμε ΤΟΠΙΚΑ για πρώτη φορά από την Γλυφάδα την δεκαετία του 70 στην συχνότητα των 90,3 mhz, και δεκαετίες έπειτα λόγω κομματικού και δημοτικού σταθμού σε γειτονικές συχνότητες μεταφέραμε τη λειτουργία στους 91:0, τέλη δεκαετίας 80 και αυγή της δεκαετίας του 90, αμέσως μετά λειτούργησε ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΕΡΤ στους 90,9, και εμείς λειτουργούσαμε στους 90,7 mhz.) 

* Για τους αναγνώστες μας αναφέρουμε ότι τέλη δεκαετίας του 80, και στην αρχή του 90, επί συγκυβέρνησης ΝΔ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, καταθέσαμε αιτήσεις στο υπουργείο προεδρίας της κυβερνήσεως, όπως και παράβολο για ΤΟΠΙΚΗ λειτουργία, και ποτέ δεν μας χορηγήθηκε βεβαίωση λειτουργίας του ΓΛΥΦΑΔΑ FM.



Ομολογουμένως τόσο η ΝΔ όπως και η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, επί συγκυβέρνησης βρέθηκαν με ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα, δημοτικά, ιδιωτικά, κομματικά, κ.α., και παρείχαν βεβαιώσεις σε αρκετούς ημέτερους, όπως και το ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια, ενώ είχαν μείνει εκτός βεβαιώσεων οι πρωτεργάτες της Ιδιωτικής και δημοτικής Ραδιοφωνίας στα FM κύματα. ( Συνταγματικά κάτι έπρεπε να γίνει και με αυτούς, και σύμφωνα του ν.1730/87)

Όπως βλέπετε, και γνωρίζετε σήμερα, η Ιστορία του τόπου μας, και η δική μας, σε μια μικρή χώρα όπως είναι η Ελλάδα, καταλήγει πάντα σε πολιτικό επίπεδο, σε συγκεκριμένα πρόσωπα, κόμματα, και τις πολιτικές του χθες και του παρόντος.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος γνωρίζοντας όσα είχαν δρομολογηθεί όσων αφορά την ραδιοτηλεόραση, σαφώς ανέφερε το ΕΣΡ ως αρμόδιο, κατά την δική μας γνώμη (δευτερεύοντα), δεδομένων όσων ίσχυσαν και ισχύουν μέχρι σήμερα, και μας είχε προτρέψει να μας παρασχεθεί λύση από τον αρμόδιο υπουργό της κυβερνήσεως. 

Έκτοτε πέρασαν πολλοί αρμόδιοι υπουργοί, και κανείς δεν απήντησε στα αιτήματά μας, ενώ από το ΕΣΡ ποτέ δεν έγινε επανεξέταση της αιτήσεως μας, και ποτέ δεν λάβαμε όπως είχαμε αιτηθεί στο ΕΣΡ την ημερομηνία της νέας προκηρύξεως για αδειοδότηση. ( Δεδομένου ότι δεν έγινε επανεξέταση δεν μπορούσε να μας παρασχεθεί βεβαίωση λειτουργίας

Σαφώς στην αίτηση που παρελθόντος, δεδομένου ότι είχαν προκύψει ο κομματικός σταθμός 902, όπως και το κανάλι 1 του Πειραιά, εμείς αναφέραμε διαφορετική συχνότητα, η οποία εκείνη τη περίοδο ήταν κενή, (88,6) και δεδομένου ότι υπήρξε ΦΕΚ μετά το ν. 1730/87 το οποίο έδινε την δυνατότητα αδειοδοτήσεως τοπικών σταθμών από τους 87,7 - 88,3 mhz.

Το συγκεκριμένο ΦΕΚ - καθώς και ο ν.1730/87 παρακάμφθηκαν επιμελώς από τους αρμοδίους, δεδομένου ότι στην συχνότητα 88.0 mhz λειτουργούσε ο ΚΛΙΚ FM, του Πασόκου Κωστόπουλου, άρα ήταν αδύνατον να λειτουργήσουν τοπικοί σταθμοί (χαμηλής ισχύος) γειτονικά αυτής της συχνότητας, λόγω τεράστιας και ανεξέλεγκτης ισχύος αυτού του σταθμού από τον Υμηττό, του οποίου οι πλευρικές καταλάμβαναν όλο το εύρος φάσματος από τους 87,7 - 88,3 mhz. Νόμος και ΦΕΚ επί της ουσίας δεν ίσχυσαν ποτέ. 

Όλα αυτά, ως δικηγόρος, (νομικός) τα γνώριζε καλά ο Στεφανόπουλος, και ίσως είχε την διάθεση να προκύψει καλύτερο πλαίσιο δημοκρατικότητας στα ερτζιανά. Μάταια όμως, διότι αρκετοί από τους υπολοίπους, από εκείνη τη περίοδο μέχρι σήμερα, έχουν άλλα δεδομένα στο μυαλό τους. 

Τα συγκεκριμένα στοιχεία κατατέθηκαν στην εισαγγελία, μεταξύ άλλων, επί προεδρίας του σημερινού υπουργού κ. Δ. Παπαγγελόπουλου, στον φάκελλο ΔΙΑΠΛΟΚΗ κομμάτων και ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ.

Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος 15/08/26 - 20/11/16 

O Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 15 Αυγούστου 1926 και ήταν γιος του δικηγόρου Δημητρίου Στεφανόπουλου ο οποίος χρημάτισε κατ' επανάληψη βουλευτής Αχαϊας και υπουργός.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 1954 άσκησε ενεργό δικηγορία μέχρι το 1974, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.
Το 1964, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αχαϊας με το ψηφοδέλτιο της ΕΡΕ, ύστερα από τρεις ανεπιτυχείς συμμετοχές στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Το 1974, έγινε μέλος της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Το Δεκέμβριο του 1981, διεκδίκησε την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας. Στη σχετική ψηφοφορία πήρε 32 ψήφους, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα εξέλεξε πρόεδρο τον Ευάγγελο Αβέρωφ.

Διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μέχρι το 1985.
Το Σεπτέμβριο του 1984, ήταν για δεύτερη φορά υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πήρε 41 ψήφους χάνοντας την προεδρεία από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Το 1985, αποχώρησε από τη ΝΔ και στις 6 Σεπτεμβρίου ίδρυσε τη Δημοκρατική Ανανέωση (ΔΗΑΝΑ) μαζί με εννέα νεοδημοκράτες βουλευτές που προσχώρησαν στο νέο κόμμα.

Τον Απρίλιο του 1991, με πρότασή του στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΑΝΑ που προέκυψε από το 2ο Συνέδριο του κόμματος το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών ανήλθε σε 25%, το υψηλότερο για τη συγκεκριμένη περίοδο σε ανώτατο κομματικό όργανο.
Τρεις μέρες μετά την αποτυχία της ΔΗΑΝΑ στις ευρωεκλογές της 12ης Ιουνίου 1994, στις οποίες προσέγγισε αλλά δεν εξασφάλισε το 3%, ώστε να εκλέξει ευρωβουλευτή, ανακοίνωσε τη διάλυσή της και την αποχώρησή του από την πολιτική.

Στις 8 Μαρτίου 1995, με την υποστήριξη 11 βουλευτών της Πολιτικής Άνοιξης (ΠΟΛΑΝ), η οποία τον είχε προτείνει για το ανώτατο αξίωμα και 170 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη, στην τρίτη ψηφοφορία, πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2000, επανεξελέγη από τη Βουλή Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 269 ψήφους (161 από το ΠΑΣΟΚ, 101 από τη ΝΔ και 7 από ανεξάρτητους βουλευτές).

Με την εκλογή του αυτή, -η επίσημη ορκωμοσία ετελέσθη στις 11 Μαρτίου-, έγινε ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που υποστηρίχθηκε από τα δύο μεγάλα κόμματα και συγκέντρωσε τόσο μεγάλη πλειοψηφία, καθώς και ο πρώτος πρόεδρος που εξελέγη για δύο συνεχείς θητείες.

Το Νοέμβριο του 2000, ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας και το Φεβρουάριο του 2005, ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Ύπατα Αξιώματα : Πρόεδρος Δημοκρατίας από 08/03/1995 έως 09/03/2000 και από 11/03/2000 έως 12/03/2005.
Κυβερνητικά Αξιώματα: Υφυπουργός Εμπορίου (ΚΕΕ) από 26/07/1974 έως 09/10/1974 , υπουργός Εσωτερικών από 21/11/1974 έως 10/09/1976, υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών από 10/09/1976 έως 28/11/1977, υπουργός Προεδρίας από 28/11/1977 έως 10/05/1980, υπουργός Προεδρίας από 10/05/1980 έως 17/09/1981 και υπουργός Προεδρίας από 17/09/1981 έως 21/10/1981.

Έτυχε διαφόρων τιμητικών διακρίσεων και των ανωτάτων παρασήμων ξένων κρατών και είναι Επίτιμος δημότης πολλών Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας μας.

Υποσημείωση: Όσοι και όσες βγάζουν χολή αμέσως μετά το θάνατο ενός πολιτικού, κατά του θανόντος, στα media & sosial media, προφανώς είτε δεν είναι Έλληνες και Ελληνίδες, ( παίζει και αυτό), είτε είναι αστοιχείωτοι. ( Ότι έχετε να πείτε εις βάρος τους να τα λέτε όσο ζουν. ) 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πέθανε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">