ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ με τους Έλληνες που ζουν και επιχειρούν στην Ινδονησία

Με_δύο σημαντικές συναντήσεις, με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων της Ινδονησίας Thomas Lembong, και με τον Υπουργό Δημοσίων Έργων της Ινδονησίας Basuki Hadimuljono, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Τζακάρτα ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ.

Επίσκεψη την οποία πραγματοποίησε ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής, που διοργάνωσε το ΥΠΕΞ σε συνεργασία με ΣΕΒ και ΕΒΕΑ, προκειμένου να προωθηθούν επενδυτικές δραστηριότητες και εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών σε μία αγορά 250 εκατομμυρίων κατοίκων, σε μία χώρα που ανήκει στους G20.

Χθες βράδυ ο Υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με Έλληνες οι οποίοι ζουν μόνιμα και επιχειρούν στην Ινδονησία. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Έλληνα πρέσβη στη Τζακάρτα, κ. Γεωργίου Δογορίτη.

Σε ένα σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κουίκ τόνισε:

«Εδώ στην Ινδονησία, είστε μία μικρή ομάδα Ελλήνων, αλλά εξαιρετικά δυναμική, που δραστηριοποιείται σε σημαντικούς τομείς όπως είναι η Ναυτιλία, ο Χρηματοτραπεζικός τομέας, ο τομέας της Υγείας με την ίδρυση και λειτουργία πρωτοβάθμιων νοσοκομειακών μονάδων, εισαγωγής ελληνικών προϊόντων, ξενοδοχειακές μονάδες σε τουριστικά θέρετρα, ακόμα και επιχείρηση που παράγει και διανέμει γιαούρτι με τον τίτλο «Καλημέρα».

Θα μπορούσα να σας χαρακτηρίσω η απόλυτη νέα γενιά των ομογενών, η οποία αποφάσισε τα τελευταία 10 – 20 - 30 χρόνια να φύγει από την πατρίδα και να επιχειρήσει σε έναν τόπο, την Ινδονησία, που αποτελεί μία σοφή επιλογή, αφού αυτή η χώρα αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Ενδεικτικό, ότι αυτή τη στιγμή, ξεκινούν ή βρίσκονται σε εξέλιξη εκατοντάδες έργα υποδομών ανάμεσα στα οποία 15 αεροδρόμια, 120 μικρά και μεγάλα λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι, γέφυρες, όπως επίσης - στα πλαίσια του κοινωνικού έργου της ινδονησιακής κυβέρνησης -, η ανέγερση μερικών εκατομμυρίων σπιτιών και διαμερισμάτων για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Για όλα αυτά τα δημιουργικά που συμβαίνουν στην Ινδονησία, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει δραστικά διπλωματικά και οικονομικά ανοίγματα σε αυτή τη χώρα, στηρίζοντας ΣΕΒ - ΕΒΕΑ να κυνηγήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και δραστηριότητες, υπογράφοντας, μάλιστα το ΕΒΕΑ με το ΚADIN (το Επιμελητήριο της Ινδονησίας) ένα πολύ σημαντικό Μνημόνιο Συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της εδώ επίσκεψής μου , συνάντησα πολλά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου συναφή με τα όσα προανέφερα και μάλιστα επέδωσα στην Υπουργό Εξωτερικών της Ινδονησίας επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών της πατρίδας μας κ. Νίκου Κοτζιά, με την οποία της απευθύνει επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Θα είναι η πρώτη επίσκεψη Ινδονήσιου Υπουργού στην Αθήνα, όπως και η δική μου εδώ στη Τζακάρτα είναι η δεύτερη Έλληνα Υπουργού και η πρώτη από το Υπουργείο Εξωτερικών. Υπενθυμίζω, ότι την περασμένη εβδομάδα, η πρώτη επίσκεψη μέλους ελληνικής Κυβέρνησης στην Ινδονησία, ήταν αυτή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Γεγονός που μου επισημάνθηκε και από τον Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών του Ινδονησιακού Κουνοβουλίου που συνάντησα χθες.

Εσείς εδώ, οι Έλληνες της Διασποράς, θα παίξετε ένα πολύ σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων που θέλουμε να έχουμε Ελλάδα και Ινδονησία και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε να είσαστε οι δακτυλοδεικτούμενοι πρεσβευτές της πατρίδας μας εδώ, γεγονός που μας βοηθάει και στις πολύ καλές πολιτικές σχέσεις που έχουμε, σε δύσκολους καιρούς για την παγκόσμια κοινότητα. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι η Ινδονησία είναι η χώρα με το μεγαλύτερο πληθυσμό Μουσουλμάνων, δίνοντας, όμως, ανυποχώρητο αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, όπως εκπορεύεται τα τελευταία χρόνια από τον ISIS.

Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντική είναι αυτή η στάση της Ινδονησίας ειδικότερα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Έχοντας την ευθύνη του Απόδημου Ελληνισμού και παρόλο που εδώ στην Τζακάρτα έχουμε έναν εξαιρετικό πρέσβη, το Γραφείο μου θα είναι πάντα ανοιχτό σε οτιδήποτε θα με χρειαστείτε».

Σε όλες τις συνομιλίες του στην Τζακάρτα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών συνοδευόταν από τον Έλληνα Πρέσβη κ. Γεώργιο Δογορίτη και την Διευθύντρια του Διπλωματικού του Γραφείου κα Μάγια Σολωμού.

Σημείωση του ''Γ'': Το εκατομμύρια σπιτιών & διαμερισμάτων είναι ορθό, η έχει υπάρξει υπερβολή στο δελτίο τύπου;

Κάτι ανάλογο δεν έχουμε διαπιστώσει ποτέ στη δική μας χώρα σε μεγάλη έκταση, ενώ πριν από πολλά χρόνια, προσωπικά είχαμε επεξεργαστεί την αναγκαιότητα πολιτικών, ώστε οι Ο.Τ.Α, οι οποίοι διαχειρίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια των πολιτών, να έχουν τη δυνατότητα (αυτοδυναμία) πολιτικών, δημιουργίας, αγοράς, και παροχής σπιτιών, διαμερισμάτων, σε όσους δημότες είναι στο νοίκι, και να εξοφλούν σε βάθος δεκαετιών το ύψος των δαπανημένων χρημάτων, παράλληλα με τα τέλη και τους φόρους. ( Κάνουμε αναφορά σε κατά τόπους πολιτικές, στους Ο.Τ.Α, για ένα αριθμό δημοτών οι οποίοι βρίσκονται μακροχρόνια στο νοίκι, διότι να εξαλειφθεί πλήρως το φαινόμενο είναι απίθανο.)

Την περίοδο που είχαμε θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα, υπήρχε σε τοπικό επίπεδο άνθηση των καταπατήσεων, και ειδικότερα του Υμηττού, και θέσαμε την συγκεκριμένη πρόταση ώστε από την πλευρά των διοικήσεων από τα κυρίαρχα αστικά κόμματα να δημιουργηθούν οι συνθήκες καλύτερης διαβίωσης για εκατοντάδες δημοτών, και παράλληλα να εξαλειφθεί σε ένα βαθμό η καταπάτηση. ( Αντί αυτού που έπρεπε και όφειλαν να επεξεργαστούν, κάποιοι έδιναν χείρα βοηθείας για ψηφοθηρικούς λόγους στους καταπατητές, και κίνητρα για την καταπάτηση !!! )

* Εμείς, προσωπικά, είχαμε επάρκεια προτάσεων και προγράμματος, όμως κάποιοι δημιούργησαν το πλαίσιο ώστε να μην συμμετάσχουμε στα κοινά, και να μην μας δοθεί η δυνατότητα να θέσουμε μια σειρά ζητημάτων προς συζήτηση, ώστε να φτάσουν στην πολιτεία και τα κόμματα εξουσίας για επίσημη χάραξη του πλαισίου λειτουργίας και αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α.  ( Στον αντίποδα έχουμε πλειάδα συμμετεχόντων στα κοινά, λόγω δημοσίων σχέσεων και γνωριμιών, η ακόμα λόγω συντεχνιακών σκοπιμοτήτων, οι οποίοι είναι κενοί προτάσεων, όμως απολαμβάνουν τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου, και διαχειρίζονται εκατομμύρια ) 

* Κάλλιστα, μερικές εκατοντάδες συμπολιτών μας, οι οποίοι βρίσκονται επί δεκαετίες στο νοίκι, όπως και μια σειρά αυθαιρετούχων, σήμερα, θα είχαν στην κατοχή τους ένα εξοφλημένο διαμέρισμα με τους τίτλους ιδιοκτησίας, ενώ από την πλευρά των αιρετών σας εκλεγμένων, παρουσιάζονται ως έργα πνοής μερικά χιλιόμετρα μπετόν και ασφάλτου σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, όπως είναι το νταμάρι του βλάχου, το γκολφ, οι μαρίνες, κ.α.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ με τους Έλληνες που ζουν και επιχειρούν στην Ινδονησία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb