ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης και το «εντέλλεσθε»

Το 2013, για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας, ο  Γιάννης Κωνσταντάτος κατηγόρησε τον Χρήστο Κορτζίδη ότι διατήρησε στο δήμο παράνομα συμβασιούχους, στερώντας τη δυνατότητα επιβίωσης και σε άλλους άνεργους νέους, που περίμεναν τη σειρά τους, με μη νόμιμες πληρωμές.

Η λειτουργία των παιδικών σταθμών παρέχει τη δυνατότητα εργασίας και διαβίωσης σε χιλιάδες οικογένειες σε Γλυφάδα, Ελληνικό, Αργυρούπολη, κ.α., και ομολογουμένως το ορθό είναι να υφίσταται η αδιάλειπτη λειτουργία τους, όμως, πρέπει να εξετάζετε και ο παράγοντας είτε των μακροχρόνια ανέργων, είτε των ''ωφελημένων'' της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Έχοντας σαφή δεδομένα από τη πόλη της Γλυφάδας, τόσο από την προηγούμενη δημοτική αρχή, όσο και από τη τωρινή, ειδικής μέριμνας για τους ''δικούς'' μας, με ποικίλους τρόπους, και δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά στις δομές των παιδικών σταθμών, δημιουργούνται παθογένειες.

Ειδικότερα: Σας γνωστοποιούμε ότι στο δήμο Γλυφάδας, από επιλεγμένα πρόσωπα των δημάρχων, είχαν καταρτιστεί λίστες, στις οποίες πριν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προσλήψεων, οι αρμόδιοι επιλεγμένοι του δήμου είχαν καλύψει ένα τεράστιο αριθμό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι εν λόγω θέσεις είναι καλυμμένες, εκ προοιμίου, και ανακοινώνοντας τις υπόλοιπες.

Σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, όπως και πρόσφατες, στις οποίες ακούσαμε δια στόματος αιρετών, να φύγουν οι ''συμβασιούχοι'' εργαζόμενοι των προηγούμενων, και να καλύψουμε τους ''δικούς'' μας, εσείς τι έχετε να πείτε; 
( Θα μας πείτε το ΑΣΕΠ; Εμείς έχουμε στοιχεία ότι παρακάμπτετε !!!)

Συγκεκριμένα στο δήμο Γλυφάδας έχουμε πολλές ειδικές ρυθμίσεις, για την διαβίωση των ''δικών'' μας από τη πλευρά των δημάρχων - αιρετών, ενώ κανείς δεν μας παρέχει τεκμηριωμένες θέσεις πως εκπροσωπούνται όλοι οι υπόλοιποι/ες των ανέργων, και ποιες είναι οι ενέργειες των παρατάξεων.

Επισημαίνεται ότι έχουμε και άλλες ''ειδικές κατηγορίες'', όπου τοποθετήθηκαν στο δήμο, ώστε να λαμβάνουν από το δημοτικό ταμείο, και παράλληλα έχοντας την οικονομική κάλυψη, να δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ»




Ο Γιάννης Κωνσταντάτος ζήτησε και πήρε την σχεδόν ομόφωνη συναίνεση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου ως δήμαρχος να δώσει εντολή στην οικονομική υπηρεσία του δήμου, να συμπληρώσει το ποσό που χρειάζεται για να καταβάλλονται μέχρι τον Ιούλιο οι μισθοί 43 συμβασιούχων στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου μας.

Εκφράσαμε χωρίς επιφύλαξη τη σύμφωνη γνώμη μας στην πράξη του «εντέλλεσθε» για να συνεχίσουν οι Παιδικοί Σταθμοί να λειτουργούν.

Το 2011 ο Χρήστος Κορτζίδης με ένα ανάλογο «εντέλλεσθε» κράτησε στη δουλειά πάνω από 100 συμβασιούχους για να μην καταρρεύσουν οι υπηρεσίες του δήμου. 

Αρχικά ο Γιάννης Κωνσταντάτος είχε δηλώσει την «ψυχή τε και σώματι» υποστήριξή του. Αργότερα όμως, το 2013, για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας, κατηγόρησε τον Χρήστο Κορτζίδη ότι «διατήρησε στο δήμο παράνομα συμβασιούχους, στερώντας τη δυνατότητα επιβίωσης και σε άλλους άνεργους νέους, που περίμεναν τη σειρά τους, με μη νόμιμες πληρωμές».

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να παραμείνει πιο σταθερός στην απόφασή του.

Δεκέμβριος 2016

Σας θυμίζουμε από τα δρώμενα του δήμου Γλυφάδας: Την παρέμβαση του ΑΣΕΠ προκάλεσαν καταγγελίες ιδιωτών και του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Γλυφάδας για όργιο μονιμοποιήσεων συμβασιούχων σε δημοτική επιχείρηση του Δήμου.

Η υπόθεση αφορά τη Δημοτική Επιχείρηση ΚΑΠΠΑ (Κοινωνική, Αθλητική και Πολιτιστική Παρέμβαση) και 47 συμβασιούχους έργου και ορισμένου χρόνου που απασχολούνται τα τελευταία χρόνια στη δημοτική επιχείρηση με απλές συμβάσεις οι οποίες ανανεώνονταν κάθε χρόνο. Οι συμβασιούχοι, με ειδικότητες βρεφονηπιοκόμων, τραπεζοκόμων, μαγείρων κλπ, είχαν προσφύγει στα δικαστήρια διεκδικώντας τη μονιμοποίηση τους,επικαλούμενοι το γεγονός ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τους δικαίωσε. Τον Οκτώβριο του 2014 το Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΑΠΠΑ) αποφάσισε, όπως υπαγορεύει ο νόμος, να ασκήσει ένδικα μέσα (έφεση) κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου. Ωστόσο 9 μήνες αργότερα τον Ιούλιο του 2015 η απόφαση του αναιρείται και το Δ.Σ αποφασίζει να παραιτηθεί από την έφεση που είχε ασκήσει.

Αποτέλεσμα η απόφαση του Πρωτοδικείου να καταστεί τελεσίδικη και εκτελεστή και να μονιμοποιηθούν παράνομα οι 43 από τους 47 συμβασιούχους με την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Μετά τις καταγγελίες για παράνομη μετατροπή απλών συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, το ΑΣΕΠ προχωρεί σε επιθεώρηση-προανάκριση για την υπόθεση, καθώς το Δ.Σ της δημοτικής επιχείρησης (ΚΑΠΠΑ) του Δήμου Γλυφάδας δεν προχώρησε όπως ορίζει ο νόμος στην εξάντληση όλων των ένδικων μέσων δηλαδή ασκώντας στην συγκεκριμένη περίπτωση έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Πρόκειται για μια από τις δεκάδες των περιπτώσεων όπου δήμοι σε όλη τη χώρα έκαναν τα στραβά μάτια και αρνούνταν να ασκήσουν ένδικα μέσα κατά αποφάσεων δικαστηρίων που δικαίωναν συμβασιούχους σε πρώτο η δεύτερο βαθμό με αποτέλεσμα να μονιμοποιούνται σωρηδόν χιλιάδες από αυτούς.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης και το «εντέλλεσθε» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">