ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προκλητικοί οι καναλάρχες της Διαπλοκής αναφορικά με το πόθεν έσχες

Το απολύτως προκλητικό αίτημα των καναλαρχών να εξαιρεθούν από την υποβολή Πόθεν Έσχες απασχολεί το ευρωπαϊκό Πρακτορείο ειδήσεων Euractiv το οποίο αναφέρεται στο πρωτοφανές γεγονός το οποίο υποκρύπτει μαύρο χρήμα, διαπλοκή, και ειδικότερα πολιτικοοικονομική διαπλοκή και ανομία, η οποία οδηγείτε μέχρι το οργανωμένο έγκλημα, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κ.α.

Εκτενές ρεπορτάζ φιλοξενεί το ευρωπαϊκό Πρακτορείο ειδήσεων Euractiv το οποίο αναφέρεται στο γεγονός πως η Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να εξαιρεθούν τα μέλη της (σ.σ. καναλάρχες) και τα ανώτατα στελέχη τους από την υποχρέωση υποβολής «πόθεν έσχες».


Οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών άνοιξαν νέο μέτωπο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία της όταν ζήτησαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας της χώρας να απαλλάξει κορυφαία στελέχη της από την κατάθεση δήλωσης πλούτου, επικαλούμενοι ανησυχίες προστασίας της ιδιωτικής τους ζωής.

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (EITHSEE) υπέβαλε αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας από τα μέλη του και τα ανώτερα στελέχη να απαλλαγούν από την υποχρέωση να υποβάλουν δηλώσεις του πλούτου, ( πόθεν έσχες).

Η κυβέρνηση είναι σε πορεία σύγκρουσης με τους ιδιοκτήτες της τηλεόρασης για μήνες τώρα, αφού αποφάσισε να ρυθμίσει το τοπίο των μέσων ενημέρωσης με μια αμφιλεγόμενη δημοπρασία άδεια από την οποία η Αθήνα έθεσε μια αξίωση για € 246.000.000.

Η Κομισιόν αντιμετώπισε αυτή την αύξηση των δημοσίων εσόδων μέσα από θετικό πρίσμα και ξεκαθάρισε ότι το καθεστώς αδειοδότησης είναι στη διακριτική ευχέρεια των κρατών-μελών με μόνη προϋπόθεση να ευθυγραμμίζεται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, μεταξύ των οποίων η ελευθερία εγκατάστασης και παροχής υπηρεσιών σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες.

Τι θέλουν να κρύψουν;

Ο Νίκος Παππάς, ο Έλληνας Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, εξέφρασε την έκπληξή του για την απαίτηση των καναλαρχών και αναρωτήθηκε «τι θέλουν να κρύψουν;»

«Ξεπέρασαν κάθε όριο λογικής», είπε ο Αριστερός πολιτικός, χαρακτηρίζοντας την απαίτηση «μια ενέργεια πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό». Σύμφωνα με τον Ν. Παππά, δεν υπάρχει λογική να υποχρεούται σε έλεγχο πόθεν έσχες ο κάθε ένας από τους δημοσιογράφους, αλλά να εξαιρούνται οι πλούσιοι ιδιοκτήτες των καναλιών και καλοπληρωμένα μεγαλοστελέχη τους.

Ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής !!!

Η ένωση ραδιοτηλεοπτικών εγείρει ανησυχίες προστασίας της ιδιωτικής τους ζωής και υποστηρίζουν το αίτημά τους, επικαλούμενοι φόβους ότι τα ευαίσθητα ιδιωτικά δεδομένα τους θα μπορούσαν να διαρρεύσουν από τους ελεγκτές, ειδικά οι πληροφορίες που θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά.

Αναφέρθηκαν σε μια περίπτωση το 2013, όταν η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε πρόστιμο € 150.000 στην Γενική Γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών για Πληροφοριακών Συστημάτων μετά από μια διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών που αφορούν σχεδόν κάθε φορολογούμενο στην Ελλάδα.

Η EITHSEE επισημαίνει επίσης την παράνομη και αντισυνταγματική φύση της νομοθετικής διάταξης για τέτοιες δηλώσεις πλούτου - πόθεν έσχες.

Ο υπουργός Νίκος Παππάς δήλωσε στη EurActiv τον Ιανουάριο ότι η κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα ήταν αποφασισμένη να βάλει τάξη στην ραδιοτηλεόραση.

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία αδειοδότησης για τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια για 25 χρόνια, διατηρώντας το άνομο καθεστώς των προσωρινών αδειών,» είχε δηλώσει ο υπουργός.

Ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν το ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Σημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Είναι καθαρή ανομία όσα ισχύουν στα ερτζιανά και τις Ραδιοτηλεοράσεις,  και η πολιτικοοικονομική διαπλοκή είναι δεδομένη.

Έχουν και ανησυχίες για την προστασία της Ιδιωτικής τους ζωής, όταν εμείς δεχόμαστε επί 40 χρόνια διώξεις και κατασχέσεις από τους συνεργάτες τους, και οι ίδιοι από τα ραδιοτηλεοπτικά τους απέκρυπταν την αλήθεια στον Ελληνικό λαό.


Πότε ενημέρωσαν για όσα αίσχη ίσχυσαν στη χώρα μας; 

Οι ίδιοι στο απυρόβλητο της ΑΝΟΜΙΑΣ και οι υπόλοιποι διωκόμενοι, οι ίδιοι σε ειδικό καθεστώς, πόθεν έσχες, και οι υπόλοιποι πολίτες εκτεθειμένοι δημόσια !!!
Ενημέρωσαν όταν οι επιτήδειοι οργάνωναν καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις κατά των υπολοίπων στα ερτζιανά; 
Ακόμα και όταν τους ζητήθηκε ενημέρωσαν; Σήμερα ενημερώνουν για όσα ισχύουν απόρροια όσων διαμόρφωσαν οι πολιτικοί τους συνεργάτες;

Πρέπει να εξηγήσουν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι συνεργάτες τους πολιτικοί, συγκεκριμένων κομμάτων, ποιοι νέμονται και καρπώνονται οφέλη από τα Νοτιοανατολικά προάστια, και συγκεκριμένα τη Γλυφάδα, επί 27 χρόνια, και ποιοι ιδιοκτήτες σχετίζονταν σε καθημερινή βάση σε νυχτομάγαζα της Γλυφάδας με τον ''αφρό'' της δημοσιογραφίας, των εκδοτών, και των πολιτικών δεξιών κομμάτων.

Σε ποια βάση ''χτίστηκαν'' όλα στη χώρα μας, και ποιοι ήταν οι ''χτίστες'' ; Υπήρξαν έστω και για ένα δεύτερο, έστω μια φορά, διαφανείς διαδικασίες ώστε να προκύψει αξιοκρατικό και δίκαιο πλαίσιο; 

Βλέπε την πολιτική σκηνή στη χώρα μας επί δεκαετίες, τον εξωθεσμικό παράγοντα, τους εκβιασμούς, κ.α. 

Όσα στοιχεία έχω από τον παρελθόντα χρόνο, θα τα σεντράρω σύμφωνα των αποφάσεων της δικαιοσύνης, και της λειτουργίας του γαλάζιου ΕΣΡ. 

Οι δημόσιες εμφανίσεις, οι συζητήσεις, τα κονέ, κ.α, μήπως είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ; Εμείς δείξαμε σεβασμό πέραν του δέοντος, και ταχτήκαμε κατά των παπαράτσι και της παρέμβασης στην ιδιωτική ζωή, όμως, ο ευτελισμός είναι δική τους δημιουργία, και ενίοτε χρειάζεται να κάνεις αναπαραγωγή των δικών τους μεθόδων.

Τέλος, μπορούσα να έχω υλικό για δεκαετίες καθημερινή έκδοσης, σύμφωνα με όσα ίσχυαν στα νυχτομάγαζα της Γλυφάδας την δεκαετία του 80, 90, και του 2000.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προκλητικοί οι καναλάρχες της Διαπλοκής αναφορικά με το πόθεν έσχες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">