ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μανώλης Γλέζος: Να παραδοθεί άμεσα το εξάχρονο παιδί στη γιαγιά του και τη θεία του.


Θέση για τον εξάχρονο γιο της Πόλας Ρούπα, πήρε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, και παίρνουμε και εμείς από τον ''Γ'' αξιώνοντας να γίνει αποδεκτό το αίτημα των κρατούντων.

''Γ'': Σε αυτές τις περιπτώσεις η πολιτεία, καθώς και οι φυσικοί προϊστάμενοι της δικαιοσύνης, πρέπει να παρεμβαίνουν κ. Παπαγγελόπουλε και Τσίπρα, διότι η κοινωνική υπηρεσία δεν είναι η οικογένεια.

Εμείς γνωρίζουμε ότι στη θέση της Ρούπα, αν βρίσκονταν κάποιος εκ των πολιτικών, η ακόμα των δικαστών, θα αξίωνε το ανάλογο με εμάς, και δεν θα είχαν επικαλεστεί όσα αναφέρουν. 

Την ''κοινωνική έρευνα'' την οποία αναφέρουν από την εισαγγελία, εμείς τοπικά στη Γλυφάδα την γνωρίζουμε καλύτερα απ' όλους, όταν οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι οι ίδιοι ποτέ δεν θα μας κατηγορούσαν, όμως οι εκλεκτοί τους συνάδελφοι υπηρετούσαν τα συμφέροντα μιας χούφτας οικογενειών, καθώς και το γεγονός αυτοί να λειτουργούν χωρίς άδειες, ενώ από εμάς αξίωναν άδειες.

Αναφορικά με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, και τους φυσικούς της προϊσταμένους - αιρετούς, είναι αποκλειστικά να γελάς με όσα ισχύουν επί δεκαετίες, και να τους δρομολογήσεις όλους/ες στον άρειο πάγο και το Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Να έχουν τα αποδεικτικά σειράς διώξεων και κατασχέσεων, και όσων συνεπάγονται αυτές οι ενέργειες, και ενώ παρανομούν οι δήμαρχοι στις αιτήσεις μας, οι φερόμενοι προϊστάμενοι των κοινωνικών υπηρεσιών να παρέχουν χείρα βοηθείας στους παρανομούντες ώστε να πετύχουν την εξόντωσή μας. 

Εμείς είμαστε σούπερμαν, αντέχουμε σε όλους τους καιρούς, ακόμα και με δεκάδες διώξεις - κατασχέσεις, και έχουμε την θεϊκή δυνατότητα της αθανασίας, ενώ οι κοινοί θνητοί χρειάζονται κάθε μήνα τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών. ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.

Επί 13 ολόκληρα χρόνια ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ, σε εκατοντάδες σύννομες αιτήσεις μας, και έπειτα από σειρά διώξεων και κατασχέσεων του τοπικού σταθμού, δεν υπήρξε ούτε ένας (1) από το σαθρό σύστημα να μας ρωτήσει πως ζούμε. 

Αυτά τα άτομα, της Ελληνικής πολιτείας - κράτους, πολιτικοί - αιρετοί - διορισμένοι κ.α., δεν πρέπει να οδηγηθούν στη Χάγη για γενοκτονία  με πρόθεση και δόλο;

Ποια δικαιοσύνη υφίσταται,  ποιοι αρμόδιοι, ποιες κοινωνικές υπηρεσίες, όταν έχουμε μια εγκληματικά λειτουργούσα κοινωνία; 

Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας

«Ενεργούμε με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού» διαβεβαίωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την αντιμετώπιση του 6χρονου παιδιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.

Σημείωσε επίσης, ότι η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του και διαβεβαίωσε ότι «από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η Εισαγγελέας Ανηλίκων».

Όσον αφορά το αίτημα της μητέρας και της αδελφής της κα Ρούπα, με το οποίο ζητούν να αναλάβουν την επιμέλεια του ανηλίκου, η Εισαγγελία διευκρίνισε ότι «η αίτηση αυτή εξετάζεται, και θα κριθεί μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς».

Οι δικαστικές αρχές ανέφεραν τέλος, ότι «έχει χορηγηθεί στις αιτούσες άδεια επικοινωνίας με το ανήλικο τέκνο και σημείωσαν ότι «και σε αυτή την περίπτωση, η Εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού με το περιεχόμενο που δίνεται στον όρο αυτό από το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο αλλά και με ανθρωπιά».

Νωρίτερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «ψευδείς» και «ανεύθυνες» τις αναφορές της κα Ρούπα για τη μεταχείριση του γιου της από τις αρχές, υποστηρίζοντας ότι «το παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε».

Το πρωί, η συλληφθείσα κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για «αρπαγή ανηλίκου».

Ο Μανώλης Γλέζος, κάλεσε τις αρχές να παραδώσουν άμεσα το εξάχρονο παιδί στη γιαγιά και τη θεία του, ενώ τονίζει πως η “πολύωρη κράτησή του αποτελεί ντροπή για όλους μας”.

Ακόμα και στα χρόνια του εμφυλίου και αργότερα, στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος που με ευκολία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε σε θάνατο τους αντιπάλους του, υπήρχε σεβασμός στη μητρότητα και στα ανήλικα παιδιά των αγωνιστών που σερνόντουσαν στις φυλακές και τα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Ποια λογική και ποια ηθική οδήγησαν ,στο σημερινό εξευτελισμό του σύγχρονου Ελληνικού κράτους;

Ζηλέψαμε τον Ερντογάν;

Πήραμε τη θέση του Κρέοντα;

Από την σημερινή αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κρατικών λειτουργών εκείνων που φέρονται με αυτό τον τρόπο και αυτές τις αποφάσεις σε ένα εξάχρονο παιδί, το παιδί της Πόλας Ρούπα, ευθέως πλήττεται η αξιοπιστία και η ηθική υπόσταση των μηχανισμών εκείνων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τη νομιμότητα το κράτος, την κοινωνία, όλους μας.

Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με τις παραδόσεις μας, την Συνταγματική νομιμότητα, την Ηθική, την Ανθρώπινη Κοινωνία όλη.

Να παραδοθεί άμεσα το εξάχρονο παιδί στη γιαγιά του και τη θεία του.

Ήδη η πολύωρη κράτησή του αποτελεί ντροπή για όλους μας.

Μανώλης Γλέζος

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μανώλης Γλέζος: Να παραδοθεί άμεσα το εξάχρονο παιδί στη γιαγιά του και τη θεία του. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">