ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του υφυπουργού εξωτερικών Τέρενς Κουίκ

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του υφυπουργού εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στον Ελληνισμό της διασποράς. 

Σε όλες της Ελληνίδες και τους Έλληνες της Διασποράς στα πέντε σημεία του πλανήτη, εύχομαι υγεία, ευτυχία και δημιουργικό το 2017.

Εύχομαι επίσης - και θα εργαστώ προς αυτή την κατεύθυνση - το νέο χρόνο να γίνει επανεκκίνηση σε όλους εκείνους τους πυλώνες και κυψέλες της Ομογένειας που μαράζωσαν από άστοχες προσωπικές επιλογές και γενικότερες πολιτικές.

Αφήνουμε πίσω το χθες, σβήνουμε διαφορές, γινόμαστε μία ψυχή και όλοι μαζί θα συμβάλλουμε στην επιβεβλημένη αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση, δίνοντας φιλί συνεργασίας και στο τελευταίο κύτταρο του ελληνισμού που παρέμενε απογοητευμένο στην αδράνεια.

Στη γέφυρα που δένει Πατρίδα - Ομογένεια, κορυφαίο ρόλο διαδραμάτιζε και διαδραματίζει η ΕΚΚΛΗΣΙΑ με κεντρικό σημείο αναφοράς της το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία και τις Αρχιεπισκοπές τους.

Το θεωρώ αυτονόητο, ότι το 2017 στα πλαίσια των διακριτών ρόλων Κράτους - Εκκλησίας, θα ενταθεί, με βάση τις αρμοδιότητες μου, η προσωπική μου δουλειά στη πολύπλευρη συνεργασία όλων μας, για το καλό του παγκόσμιου ελληνισμού, ευχόμενος να ηρεμήσουν παντελώς και οι όποιες εστίες διαφορών μεταξύ Κοινοτήτων και Εκκλησίας, οπου ακόμα υπάρχουν.

Στη νέα χρονιά που ξεκινά, θα γιορτάσουμε για πρώτη φορά στις 9 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του ποιητή του Εθνικού μας Ύμνου Διονυσίου Σολωμού, την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας. Η ελληνική γλώσσα που πρέπει να είναι κυρίαρχο στοιχείο της Ομογένειας, ακριβώς επειδή βαδίζει πλέον σε τέταρτες και πέμπτες γενεές, δυστυχώς με φθίνουσα τη διατήρηση των ελληνικών.

Αναμφισβήτητος ο ρόλος των σχολείων και τμημάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας που στηρίζουν Εκκλησία και Κοινότητες. Αλλά χρειάζεται και η ουσιαστικότερη παρέμβαση της ελληνικής Πολιτείας. Το Υφυπουργείο Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, θα συνεργαστεί στενά με το Υπουργείο Παιδείας για την επαναχάραξη πολιτικής που θα στηρίξει την ελληνική παιδεία στο εξωτερικό, σε όλα τα εκπαιδευτικά επίπεδα.

Μου έρχεται στο νου και η ιστορική φωτογραφία της επίσκεψης στο Τάρπον Σπριγνκς της Φλόριντας, του Ελευθέριου Βενιζέλου με την σύζυγό του 'Ελενα, πριν έναν αιώνα, με ένα παιδάκι δίπλα του να κρατά επιγραφή στα ελληνικά που έγραφε:

«Μας θέλετε Έλληνες, κάμετέ μας σχολεία».

Διαχρονικό αίτημα και πάντα επίκαιρο. Το στηρίζω ανεπιφύλακτα.

Τέλος, το 2017 θα είναι η χρονιά που πρέπει συνταγματικά να ανασυσταθεί το ΣΑΕ σε υγιείς βάσεις, όπως επίσης και να συστηματοποιηθούν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην ψήφο των ομογενών.

Κλείνω το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά μου με την πιο αισιόδοξη διαπίστωση και ευχή:

Διαπίστωση, ότι η Επιτροπή της Βουλής μας για τον Ελληνισμό της Διασποράς, είναι η μόνη του Κοινοβουλίου μας που βγάζει ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις. Όλα τα κόμματα ενωμένα σε μία φωνή για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους απανταχού συμπατριώτες μας. Όλους εκείνους που ρέει αίμα ελληνικό στη καρδιά τους.

Ευχή, αυτή η ομοψυχία και ομοφωνία, από τη βάση μέχρι τη κορυφή, να διαπερνά όλη την Ομογένεια για θέματα Πατρίδας και Ελληνισμού, ΕΝΩΜΕΝΟΙ κάτω από μία στέγη με το όνομα ΕΛΛΑΔΑ και με σημαία της τη γαλανόλευκη.

Καλή χρονιά και η Παναγία οδηγός μας.

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ
Υφυπουργός Εξωτερικών


Σημείωση του ''Γ'': Μια μικρή επισήμανση: Είναι ορθότερο ο οδηγός μας να είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε να υπάρξουν μέσα στο 2017 οι αποκαταστάσεις που χρειάζονται για τον Ελληνισμό και τον Ελληνικό λαό.

Μη ξεχνάτε ότι η Εκκλησία δεν συνέδραμε στις προτάσεις και αιτήσεις μας για ένα πολυγλωσσικό Δημόσιο Ελληνικό μέσο, και το ανάλογο ίσχυσε από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. ( Οι κατά τόπους φορείς της εκκλησίας δεν γνωρίζουν ούτε τον χαρακτήρα - περιεχόμενο - των αιτήσεών μας, οι οποίες κατατέθηκαν στο δήμο και την πολιτεία, έχοντας παρανομία από τη πλευρά του δημάρχου εκείνης της περιόδου Σ.Σφακιανάκη, όπως και καθολική αδιαφορία από την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή.)

Εμείς εξακολουθούμε ως φορείς της πρότυπης προτάσεως να στηρίζουμε τη μοναδική μας πρόταση για ένα οικουμενικό πολυγλωσσικό Ελληνικό μέσο, το οποίο θα μεταδίδει σε τέσσερις τουλάχιστον γλώσσες πλην της Ελληνικής, θεωρώντας ότι αποτελεί τον μοναδικό μοχλό που διαθέτει αυτή η χώρα για τον Τουρισμό και την Ανάπτυξη.

Συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, πολιτικοί, κόμματα, κυβέρνηση, δήμοι, κ.α., μπορείτε να ακολουθείται όσα έχουν εδραιωθεί και ισχύουν, όμως, υφίσταται μια δεδομένη πραγματικότητα στη χώρα μας, η οποία δεν διαφοροποιείται με όσα διαμορφώθηκαν και τελούν σε ισχύ. ( Τονίζεται ότι εμείς είμαστε οι αποκλειστικοί κάτοχοι της προτάσεως, και πέραν αυτού, όλα είναι εξαρτώμενα της κοινωνίας και της πολιτείας. )

Το γεγονός ύπαρξης στη χώρα μας δεκάδων ανταποκριτών από διεθνή ΜΜΕ, δεν σημαίνει ότι υφίσταται η έκταση προβολής που απαιτείται για τον Τουρισμό και την ''εξαγωγή'' της Ελλάδας διεθνώς, διότι οι ανταποκριτές περιορίζονται σε συγκεκριμένη θεματολογία.

Εμείς, όπως έχουμε την πρόταση, έχουμε και τον σχεδιασμό που απαιτείται ώστε να υπάρξει αποδοτικότητα, το θέμα είναι ποια είναι η στάση της πολιτείας απέναντί μας. Μια πολιτεία ουδέτερη, και αρμόδιοι οι οποίοι δεν μας συνέδραμαν ( Βλέπε Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ) 

Ο Ελληνισμός είναι παντού, και δεδομένου ότι οι Έλληνες είναι σε ολόκληρο τον πλανήτη, απαιτείται να υπάρξει ένα πολυγλωσσικό - οικουμενικό μέσο - αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό του Ελληνισμού, με σαφή στόχευση την προσέλκυση ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ στη χώρα μας. ( Μέχρι σήμερα ισχύει κατά κόρον το αντίθετο, χρησιμοποιώντας τους εντός της Ελλάδας χωρίς να πετυχαίνουν σημαντικά αποτελέσματα. ) Το promosion θα το κάνουν οι Έλληνες και Ελληνίδες της διασποράς στη γλώσσα της χώρας στην οποία βρίσκονται.

Οι εργαζόμενοι και εσείς θέλετε στην ΕΡΤ τον Τσακνή, όμως θυγατρικές δεν βλέπουμε,  και τις προτάσεις μας δεν τις υιοθετεί η κυβέρνηση.

Copyright © 1977 - 2017 ΓΛΥΦΑΔΑ All Right Reserved
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του υφυπουργού εξωτερικών Τέρενς Κουίκ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb