ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Ο Καιρός με ένα μοναδικό ουράνιο τόξο (VIDEO)

Ένα μοναδικό ουράνιο τόξο στις 8:00 π.μ στον ουράνιο ορίζοντα της Γλυφάδας και των Νοτίων προαστίων.

Οι κάμερες του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB τα παρακολουθούν όλα !!! Το φαινόμενο διήρκεσε λίγα λεπτά της ώρας μετά τις 8:00 π.μ.




Καιρός: Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, καθώς σε λίγες ώρες αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας νέο «κύμα» χιονιά, το όποιο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται να είναι εξαιρετικά σφοδρό.

Με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.

Πιο αναλυτικά, βαρομετρικό χαμηλό θα βρίσκεται την Πέμπτη (05/01/2017) στο Ιόνιο, το οποίο θα προκαλέσει από το απόγευμα ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται και στο Αιγαίο, κυρίως στο ανατολικό. Στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νοτιάδες, ενώ σταδιακά στο Ιόνιο θα γίνουν θυελλώδεις βοριάδες.

Την Παρασκευή (06/01/2017), ανήμερα των Θεοφανείων, το βαρομετρικό χαμηλό θα βρίσκεται πάνω από το Αιγαίο. Τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ θα σημειώνονται χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας, ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Αττική: Από το μεσημέρι προς το απόγευμα της Παρασκευής (06/01/2017) χιονοπτώσεις αναμένονται και στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής. Οι θερμοκρασίες θα κινηθούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Στις περισσότερες περιοχές, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο υδράργυρος δεν θα ανέβει πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, ενώ θα υπάρξουν και περιοχές, κυρίως της βόρειας Ελλάδας, όπου το θερμόμετρο θα δείξει ακόμα και -20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται δριμύ ψύχος, καθώς, ενδεικτικά, στα βόρεια προάστια το θερμόμετρο το μεσημέρι των Θεοφανείων θα δείχνει 3 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο (07/01/2017) οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην Αττική και τις γύρω περιοχές θα είναι ισχυρές, ενώ σταδιακά από το απόγευμα θα αρχίσει η εξασθένισή τους στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.
Στη συνέχεια της ημέρας, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας.

Θεσσαλονίκη: Με βροχόπτωση θα ξεκινήσει η κακοκαιρία
Με βροχόπτωση από το απόγευμα προς το βράδυ θα ξεκινήσει απόψε (05/01/2017) η κακοκαιρία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ θα πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, οι βόρειοι άνεμοι θα ψύξουν την ατμόσφαιρα και θα σημειωθεί χιονόπτωση τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (06/01/2017), όμως το χιόνι δεν θα είναι πολύ.

Μια δεύτερη χιονόπτωση θα σημειωθεί την Παρασκευή (06/01/2017) το απόγευμα. Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που θα εκδηλωθούν από σήμερα (05/01/2017) το βράδυ θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 του μήνα, συμπαρασύροντας τις θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα που θα διαμορφωθούν από - 5 μέχρι - 8 βαθμούς Κελσίου για το κέντρο της πόλης.

Το Σάββατο (07/01/2017) και η Κυριακή (08/01/2017) θα είναι και οι πιο ψυχρές ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο παγετός θα είναι ολικός, γεγονός που σημαίνει ότι η μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας θα είναι κάτω από το μηδέν!

Ουράνιο τόξο: Το ουράνιο τόξο είναι ένα πολύχρωμο οπτικό και μετεωρολογικό φαινόμενο, κατά το οποίο εμφανίζεται το φάσμα των χρωμάτων που συνθέτουν το ορατό φως στον ουρανό.

Το φαινόμενο εμφανίζεται όταν οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν πάνω σε σταγονίδια βροχής στην ατμόσφαιρα της Γης και αποτελεί ένα παράδειγμα διάθλασης, μετά από ανάκλαση. Το κάθε χρώμα (δηλαδή κάθε μήκος κύματος) διαθλάται υπό διαφορετική γωνία μέσα στα σταγονίδια (που δρουν σαν μικρά πρίσματα), παθαίνει διαφορετική εκτροπή κι έτσι το ορατό λευκό φως αναλύεται στα διάφορα χρώματα που το συνθέτουν, δηλαδή στο φάσμα του.

Έτσι εμφανίζεται το φάσμα του ηλιακού φωτός ως ένα πολύχρωμο τόξο, με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί στην εξωτερική του πλευρά, και το βιολετί στην εσωτερική. Η διαφορετικότητα της γωνίας του κάθε μήκους κύματος (χρώματος) και του σχήματος των σταγονιδίων εξηγεί και το τοξοειδές σχήμα του φαινομένου και όχι κάποιο άλλο.

Αν και τα ουράνια τόξα εμφανίζουν μια ευρεία γκάμα χρωμάτων, τα πιο ευδιάκριτα είναι το κόκκινο, το κίτρινο, το μπλε, δηλαδή τα βασικά χρώματα και το ιώδες , το πράσινο, το βιολετί και το πορτοκαλί. Το ουράνιο τόξο στην πραγματικότητα είναι συνεχές φάσμα και εμφανίζονται και όλες οι ενδιάμεσες αποχρώσεις των παραπάνω χρωμάτων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Ο Καιρός με ένα μοναδικό ουράνιο τόξο (VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">