ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νεα τρομοκρατική οργάνωση από την Ρούπα και τη συνεργό της


Προφυλακιστέες κρίθηκαν η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συνεργός της, οι οποίες δέχθηκαν τη συμμετοχή τους στον «Επαναστατικό Αγώνα» όμως αρνήθηκαν να απολογηθούν. 

Η babysitter και ένας συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά φαίνεται να έχουν αποτελέσει την αχίλλειο πτέρνα της Πόλας Ρούπα, που οδήγησε τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον εντοπισμό και τη σύλληψή της.

Γιάννης Κουρδομένος: Εμείς δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποιοι κυβερνούσατε, ούτε θα παρακάμψουμε ότι αναζητούσατε τον Παλαιοκώστα στη Γλυφάδα, τρομοκρατώντας νυχτιάτικα τις οικογένειες των κατοίκων κατόπιν συμβολής της ολιγαρχικής μαφίας. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε όσα διαμόρφωσαν επί 27 χρόνια οι πολιτικοοικονομικοί μαφιόζοι. Βάλτε ως κυβέρνηση ''αριστεράς'' στη φυλακή Ρούπες και μούπες, όμως δεν απαλλάσσεστε ούτε εσείς των ευθυνών σας.

Θα μας κατηγορήσετε όλους για τρομοκρατία; Όποιοι αξιώνουν το δίκιο τους σε τούτη τη χώρα θα κατηγορούνται για τρομοκρατία; Όποιοι τάσσονται κατά της πολιτικοοικονομικής μαφίας θα διώκονται ; Η Ρούπα κατηγορείτε για συμμετοχή σε ''νεα τρομοκρατική οργάνωση'', η οποία σύμφωνα με τη δράση της ήταν πολύ lite. Φροντίστε μην επιστρέψουν οι παλιοί, και σταματήστε την νεοελληνική καφρίλα. Όσοι υποσχέθηκαν δικαιοσύνη να παρέχουν τη δικαιοσύνη.

Η Πόλα Ρούπα κατά την έξοδό της από τα Δικαστήρια φώναξε «Ζήτω ο ένοπλος αγώνας για την επανάσταση» ενώ μαζί με την 25χρονη μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ.
Ποινικές διώξεις για μια νέα τρομοκρατική οργάνωση ασκήθηκαν από την εισαγγελία Πρωτοδικών στην Πόλα Ρούπα και την 25χρονη που την φιλοξενούσε στο διαμέρισμα της. 
Σύμφωνα με τη δικογραφία αλλά και τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των δύο γυναικών οι αρχές φαίνονται να βρίσκονται μπροστά σε μια νέα τρομοκρατική οργάνωση που προφανώς προετοίμαζε τη δράση της.
Συγκεκριμένα εναντίον της 48χρονης Πόλας Ρούπα και της 25χρονης ασκήθηκε δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Τα κακουργήματα είναι:
1. Συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και ναρκωτικών με τρόπο, έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταματικές-πολιτικές δομές.
2. Διακεκριμένη κλοπή με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.
Τα πλημμελήματα για τα οποία ασκήθηκε δίωξη σε βάρος των δύο γυναίκων είναι αυτά της πλαστογραφίας και της άρνησης δακτυλοσκόπησης.
Να σημειωθεί ότι στο πλευρό της Ρούπα βρίσκονται η μητέρα και η αδελφής της οι οποίες είναι παρούσες απο το πρωί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.
Μετά το τέλος της διαδικασίας, η Πόλα Ρούπα φώναξε οργισμένη: «Το παιδί μου είναι αιχμάλωτος πολέμου».
Όσον αφορά την 25χρονη σε χειρόγραφο κείμενό της παραδέχεται ότι είναι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα και ανακοινώνει ότι και αυτή προχωρά σε απεργία πείνας και δίψας μέχρι να δοθεί σε συγγενικό πρόσωπο το παιδί της Ρούπα και του Μαζιώτη.
Γραπτή δήλωση έκανε και η Πόλα Ρούπα:
Η «προδοσία» από την babysitter και τον συνεργό του Παλαιοκώστα
Για την 25χρονη φιλόλογο, που προς το παρόν φαίνεται να προκύπτει πως είχε αναλάβει τη φύλαξη του 6χρονου γιου της Ρούπα όταν εκείνη έλειπε και κατηγορείται για υπόθαλψη, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για άτομο της «απολύτου εμπιστοσύνης» της 48χρονης και εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής της στη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας με λεία 180.000 ευρώ στις 14 Σεπτεμβρίου 2016. Αν και η νεαρή φαίνεται πως δεν έχει απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές, αστυνομικές πηγές την τοποθετούν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Ενα δεύτερο πρόσωπο-κλειδί είναι ένας 37χρονος ποινικός, που εξετάζεται αν είχε σημαντικό ρόλο υποβοήθησης στις ληστρικές επιδρομές της Ρούπα και κυρίως σε ληστεία στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας. Συνελήφθη και αυτός από στελέχη της Ασφάλειας Αττικής στη Νέα Σμύρνη ως ύποπτος για τη ληστεία καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στην Πεύκη στις 9 Δεκεμβρίου 2016. Μετά τη ληστεία είχε ακολουθήσει καταδίωξη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με τον συνεπιβάτη να πυροβολεί εν κινήσει, κατά ριπάς με υποπολυβόλο scorpion, με μία από τις σφαίρες να καρφώνεται εσωτερικά του κράνους αστυνομικού. Στην κατοχή του βρέθηκαν τουλάχιστον ένα πιστόλι και μία χειροβομβίδα.
Εισαγγελία Αθηνών: Το παιδί της Ρούπα είναι στο Παίδων. Μπορούν να το βλέπουν γιαγιά και θεία
Ανακοίνωση σε σχέση με τα δημοσιεύματα που αφορούν την αντιμετώπιση και την προσωρινή επιμέλεια του του ανήλικου γιου των κρατουμένων Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα εξέδωσε η Εισαγγελία.
Αναφέρει ότι τον 6χρονο γιο τους συνοδεύει ειδικός ψυχολόγος και η Εισαγγελέας Ανηλίκων, ενώ η προσωρινή άσκηση επιμέλειας ανατέθηκε στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων και ξεκαθαρίζει ότι επικοινωνία με το παιδί έχουν και η γιαγιά και η θεία του.
Αναλυτικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών ανακοινώνει:
«Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017
Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων.
Έχει υποβληθεί αίτηση από την μητέρα και την αδελφή της ανωτέρω κρατουμένους με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.
Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.
Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.
Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά».
Στο μεταξύ, για αρπαγή ανηλίκου κατηγορεί κάθε υπεύθυνο η Πόλα Ρούπα με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Στην αναφορά της 48χρονης επισημαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι αρχές κρατούν τον ανήλικο γιο της από χθες «αρνούμενες να παραδώσουν την επιμέλεια του» στην μητέρα και την αδελφή της όπως ζητάει η ίδια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νεα τρομοκρατική οργάνωση από την Ρούπα και τη συνεργό της Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">