ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ - Σπάμε τα δεσμά του χαμένου χρόνου...

Γνώση προσβάσιμη για όλους!!!! Σπάμε τα δεσμά του ….χαμένου χρόνου …. και θέτουμε νέα χρονικά όρια ακαδημαϊκής διδακτικής περιόδου :

Απρίλιος 2017- Απρίλιος 2018

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με τα Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας προκηρύσσουν τέσσερα νέα Ετήσια Ανοιχτά Διαδικτυακά Προγράμματα εκπαίδευσης για δεύτερη συνεχή χρονιά στο αντικείμενο των Κοινωνικών Επιστημών.

Πρόκειται για προγράμματα υψηλής ζήτησης και αποδεδειγμένης επαγγελματικής ενδυνάμωσης. Η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά (Απρίλιος 2017- Απρίλιος 2018) είναι αφιερωμένη στις ακόλουθες γνωστικές ενότητες:

1. Επιστήμη της Ψυχολογίας.
2. Εισαγωγή στη Δημοσιογραφία και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
3. Ψύχωση και Έγκλημα.
4. Εκπαίδευση στην Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική θεραπεία (CBT).

Περίοδος εγγραφών 1 Μαρτίου 2017 έως 24 Απριλίου 2017.

Μετά την επιτυχή περάτωση οι επιμορφούμενοι αποκτούν το Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής περιόδου πραγματοποιείται αξιολόγηση  κάθε δίμηνο , με διενέργεια τεστ ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν προαιρετική ανάπτυξη δεξιοτήτων (πρακτική) σε συνεργαζόμενους φορείς σε όλη την Ελλάδα.

Τα προγράμματα Ψυχολογίας, Συμπεριφορικής-Γνωστικής Θεραπείας και Εγκλήματος μπορούν να οδηγήσουν στην απόκτηση ecvet ή certa ή εναλλακτικά στην απόκτηση diploma ψυχολογίας από το Scottish Qualifications Authority ή μεταπτυχιακού από το Christ Church Canterbury University.

Το Πρόγραμμα Δημοσιογραφίας περιλαμβάνει τη μηνιαία συγγραφή άρθρων ή ελεύθερων ρεπορτάζ, τα οποία, αφού διορθωθούν και βαθμολογηθούν, μπορεί να δημοσιεύονται στο psichologia.gr ή σε άλλα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.


Το Πρόγραμμα Δημοσιογραφίας περιλαμβάνει συνεργασίες, οι οποίες θα ανακοινώνονται στη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.
Το κόστος συμμετοχής έχει καθορισθεί στα χαμηλότερα επιτρεπτά επίπεδα σύμφωνα με το παρακάτω κατάλογο:

Επιστήμη της Ψυχολογίας

Ευρώ 100

Εισαγωγή στη Δημοσιογραφία και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ

Ευρώ 400

Ψύχωση και Έγκλημα

Ευρώ 100

Εκπαίδευση στη Γνωσιακή –Συμπεριφοριστική θεραπεία(CBT)

Ευρώ 300

Τρόπος εγγραφής:
Βήμα 1ο : κατάθεση στον Ειδικό Λογαριασμό του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Για τα προγράμματα με κόστος άνω των 100 ευρώ , μπορεί να κατατεθεί το μισό ποσό ως προκαταβολή ή ολόκληρο.
Βήμα 2ο: Συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής πατώντας εδώ αίτηση , και αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης και της αίτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ppy@aegean.gr

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με το λογαριασμό και την κατάθεση, την αίτηση εγγραφής , καθώς και τις θεματικές ενότητες που θα διδαχθούν σε κάθε πρόγραμμα στο σύνδεσμο: GO.ep-dcdcdc.pa.docx

Σημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Δεδομένης της επικοινωνίας μαζί μας από το πανεπιστήμιο Αιγαίου, και την κ. Δημ. Χρυσοπούλου, πρέπει να επισημάνω: Σε εποχές που δεν υπήρχε το διαδίκτυο, καθώς και το wifi στη χώρα μας, όπως και τα laptop και τα κινητά τηλέφωνα, από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, σε σειρά εκπομπών μας, είχαμε αναφερθεί στο ζήτημα, αξιώνοντας από την πολιτεία ένα δημόσιο τηλεοπτικό η ραδιοφωνικό πρόγραμμα, ( δημόσιο, και θυγατρική της ΕΡΤ, η οποία λαμβάνει ανταποδοτικό τέλος από το σύνολο των Ελλήνων, και οφείλει πρόγραμμα υψηλής ποιότητας, καθώς και διαδραστικό πρόγραμμα ), να αποτελεί το ανοικτό πανεπιστήμιο για όλους τους πολίτες, όμως, με το γνωστό σύστημα που έχουμε στη χώρα μας, ποτέ δεν ίσχυσε.

Σε εμάς δεν είναι άγνωστο αυτό που κάνετε εσείς, σήμερα, όμως, εμείς είχαμε προτείνει να επιδοτείται από το κράτος, και να υπάρχει ένας δίαυλος ''ανοικτό πανεπιστήμιο δια βίου μάθησης'', διότι όσα είχε διδαχθεί κάποιος πριν από 30 χρόνια, σήμερα, σε πολλές περιπτώσεις, χρειάζονται αναπροσαρμογές και καινούργιες προσεγγίσεις. ( Χιλιάδες πτυχιούχοι του παρελθόντος, σε πολλούς τομείς, σήμερα, είναι σχεδόν αστοιχείωτοι !!! )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ - Σπάμε τα δεσμά του χαμένου χρόνου... Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">