ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διάλεξη «Διεθνής Βιβλιογραφία της Ιαπωνίας (1894 – 1926) »

Την Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017, ώρα 18:30, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, σε μία κατάμεστη αίθουσα, έλαβε χώρα η 2 η Ειδική Διάλεξη του “Ελληνο – Ιαπωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Αργυρούπολης” για το έτος 2017, με τίτλο «Διεθνής Βιβλιογραφία της Ιαπωνίας (1894 – 1926) – Μία Ενδεικτική Ιστορική Προσέγγιση», με Εισηγήτρια την κα. Ευγενία Κουτσουλιέρη (Συγγραφέας – Ποιήτρια, τ. Προϊσταμένη του Μουσικού Τμήματος Ε.Μ.Π)) και Διαλέκτη τον κ. Μάνο Δασκαλάκη (Ιστορικός Ερευνητής – Ιαπωνολόγος, Διδάσκαλος Yawara / αρχαίου Judo).

Το θέμα ήτο μοναδικό, καθώς στόχος του Ε.Π.Κ.Α είναι η ανάδειξη της αληθινής Ιαπωνίας μέσα από μία σειρά ακόλουθων Διαλέξεων, που γίνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι Διαλέξεις αυτές αποτελούν μέρος του 5ετούς Προγράμματος Εκδηλώσεων μας που έχει γίνει στα πλαίσια συνεργασίας και έγκρισής αυτού από την Ιαπωνική Πρεσβεία, με κύριο σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών Ελλάδος – Ιαπωνίας, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων «ΤΟΚΥΟ 2020».

Το κοινό μας αποτελείτο από δημότες του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, μα και από άλλες περιοχές των Αθηνών, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους. Μεταξύ τους άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών. Διανεμήθηκε στον κάθε έναν ξεχωριστά, όπως και σε κάθε Διάλεξή μας, το ομότιτλο συλλεκτικό Εγχειρίδιο μαζί με ένα ιαπωνικό χρηστικό αντικείμενο. Στο τέλος, σερβιρίστηκε Ιαπωνικό παραδοσιακό τσάϊ και ακολούθησε συζήτηση.

Η επόμενη προγραμματισμένη Διάλεξη με τίτλο: «Samurai: Οι Αξιωματικοί της Τιμής της Ιαπωνίας», αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου, καθώς ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει προσωπικότητες του Πολιτισμού και της Πολιτικής σκηνής της Χώρας μας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διάλεξη «Διεθνής Βιβλιογραφία της Ιαπωνίας (1894 – 1926) » Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">