ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Αλλαγή σελίδας - Κεφάλαιο πρώτο

ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ

Στην ιστορία της ανθρωπότητας, οι προοδευτικές δυνάμεις μιας εποχής μετατρέπονται σε αναχρονιστικά δεσμά για τις επόμενες δυνάμεις, όπως άλλωστε διδάσκει και ο Μαρξισμός.

Οι κεφαλαιοκρατικές δυνάμεις, οι οποίες επέφεραν την μεταμόρφωση της αγροφεουδικής κοινωνίας, ερχόμενοι στο Ν.Αττικής έχουν μετατραπεί σε αντιδραστικά δεσμά των νομοκρατικών δυνάμεων, των δυνάμεων της νοημοσύνης και της γνώσεως.

Είναι αυταπόδεικτο ότι όταν μια αξονικότητα φτάσει στην ενδελέχεια της δεν έχει τη δυνατότητα να αυξηθεί περισσότερο ποιοτικά, και μόνο δεινά και στείρα διαιώνιση είναι εφικτή, ( το διαπιστώνεται στο Δήμο Γλυφάδας), άρα οι προοδευτικές δυνάμεις του παρόντος οφείλουν την επανάσταση κατά όσων μας εμποδίζουν στην εξέλιξη. Επανάσταση κατά της σάπιας συνειδήσεως για κάθαρση αυτού του τόπου.

Οι απάξιοι των αστικών κομμάτων, οι οποίοι διοίκησαν τη Γλυφάδα την τελευταία 40ετία, δεν νοιάστηκαν για την ανάπτυξη και την ισχυροποίηση της πόλης μας, και ακόμα και σήμερα επικεντρώνουν σε κόψιμο κορδελών, φανφάρες, και παιδικές χαρές ψυχαγωγίας.

Είναι ιστορική ειρωνία, είναι ντροπή και αίσχος, στο τόπο που γεννήθηκε η επιστήμη, οι εκάστοτε εκλεγμένοι του δήμου Γλυφάδας, να απαρνούνται την επιστήμη και να στρέφονται παρανομόντας κατά της επιστήμης.

Ρωτήστε τους διοικούντες, και τις παρατάξεις όλων των κομμάτων στα έδρανα του δήμου τι οράματα έχουν για το μέλλον της Γλυφάδας. Για ορισμένους, ώστε να μην πούμε για όλους, δεν υπάρχει κάν η ΓΛΥΦΑΔΑ στη συνειδησή τους, παρά μόνον ο εαυτός τους και το σόϊ τους. Ότι και να απαντήσουν θα είναι κούφια λόγια.

Οι εκάστοτε διοικούντες λυμαίνονται το τόπο μας, διαφθαρμένες διοικήσεις σπέρνουν και λιπαίνουν την διαφθορά, μαζί με ρουσφέτια σε ημέτερους, και επίσης, σπέρνουν την ανεντιμότητα σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Οι φαύλες καιροσκοπικές διοικήσεις των αστικών κομμάτων στο δήμο Γλυφάδας, έχουν καταξεφτιλήσει το ήθος και την ιστορία του τόπου μας, και επιβλέπουν την διαιώνιση της κοινωνικής υποβάθμισης, ενώ με πανουργία επιβάλλουν την καθυστέρηση, και την υπανάπτυξη, με σκοπό να διατηρούν και να αυξάνουν τα απαίσχυντα συμφεροντά τους.

Ενώ μέχρι σήμερα ο άξονας και κεντρικός μοχλός του κεφαλαιοκρατικού συστήματος ήταν κυρίως η βιομηχανική μηχανή, καθώς και το κεφάλαιο, στο αύριο της τοπικής μας κοινωνίας παίρνει η νοημοσύνη αυτή την κεντρική θέση, με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου, και εκτοπίζουμε όσους επέλεξαν τα πυροτεχνήματα αντί της τοπικής μας δημοκρατίας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com  

Σημείωση: Μπορεί για πολλοστή φορά να δεχθούμε μια ευθεία επίθεση με ύβρεις, όμως εμείς δεν χαρακτηρίζουμε ονομαστικά κανένα από το σύνολο των αιρετών, του χθές και του παρόντος. Απλά, θέτουμε προβληματισμούς, και αξιώνουμε την επανάσταση κατά της σάπιας συνειδήσεως για την ωφέλεια της πόλης και του κοινωνικού συνόλου. 

Άλλωστε, μορφωμένοι άνθρωποι είστε και γνωρίζετε πως ακόμα και οι προοδευτικοί στρέφονται κατά της προόδου των επόμενων γενεών. Το πρωταρχικό όλων πρέπει να είναι η επιστήμη και η γνώση, και σ' αυτό το σκέλος συνολικά οι παρατάξεις - διοικήσεις μας αφήσατε τελευταίους. 

Δεν διαθέτουμε αμεσότητα - μαζικότητα, δεν συζητούμε δημόσια, άρα δεν διαθέτουμε δομές ενδογενούς δικής μας επιστήμης, και η γνώση περιορίζεται σε κάθε κάτοικο, διότι στα Νότια προάστια δεν διαθέτουμε ούτε μια δομή ανοικτού πανεπιστημίου, ούτε την αρωγή του δήμου σε όσα πρέπει να ισχύουν. 

Αν δεν συζητούμε μεταξύ μας, ως κάτοικοι, και σαφώς όχι ως αστικά πολιτικά κόμματα, είναι σαφές ότι υπολειπόμαστε επιστήμης, τοπικών δομών, άρα στερούμαστε και της ορθής κοινωνικής συνοχής - πολιτισμού - δημοκρατίας.

Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό η εξουσιαστική διοίκηση από μια παράταξη ενός αστικού κόμματος, η οποία επιλέγει εν λευκώ την διαχείριση, κυρίως καλύπτοντας τις απαιτήσεις των μελών του κόμματος, και κάτι εντελώς διαφορετικό η πλουραλιστική δημοκρατία, με συνδιαμόρφωση, και με άμεσες δημοτικές και δημόσιες δομές πλουραλισμού - πολυφωνίας. 

Γιάννης Ρίτσος - Καπνισμένο Τσουκάλι (ἀπόσπασμα)

Καὶ νὰ ἀδελφέ μου ποὺ μάθαμε νὰ κουβεντιάζουμε ἥσυχα κι ἁπλά.
Καταλαβαινόμαστε τώρα, δὲν χρειάζονται περισσότερα.
Κι αὔριο λέω θὰ γίνουμε ἀκόμα πιὸ ἁπλοί.
Θὰ βροῦμε αὐτὰ τὰ λόγια ποὺ παίρνουνε τὸ ἴδιο βάρος
σ᾿ ὅλες τὶς καρδιές, σ᾿ ὅλα τὰ χείλη.
Ἔτσι νὰ λέμε πιὰ τὰ σύκα-σύκα καὶ τὴ σκάφη-σκάφη.
Κι ἔτσι ποὺ νὰ χαμογελᾶνε οἱ ἄλλοι καὶ νὰ λένε,
«Τέτοια ποιήματα, σοῦ φτιάχνουμε ἑκατὸ τὴν ὥρα.»
Αὐτὸ θέλουμε κι ἐμεῖς.
Γιατὶ ἐμεῖς δὲν τραγουδᾶμε γιὰ νὰ ξεχωρίσουμε ἀδελφέ μου ἀπ᾿ τὸν κόσμο.
Ἐμεῖς τραγουδᾶμε γιὰ νὰ σμίξουμε τὸν κόσμο....ἔχεις ἀκόμη νὰ κλάψεις πολὺ
ὥσπου νὰ μάθεις τὸν κόσμο νὰ γελάει.
 
* Εμείς στα νότια προάστια Αττικής, μέχρι σήμερα, δεν μάθαμε νὰ κουβεντιάζουμε ἥσυχα κι ἁπλά, ( γιατί δεν έχουμε άμεσες και μαζικές δομές), ούτε να λέμε τὰ σύκα-σύκα καὶ τὴ σκάφη-σκάφη, και κυρίως, επί σειρά δεκαετιών οι διοικήσεις των αστικών κομμάτων δεν έσμιξαν το κόσμο, και αποτελούσε δική τους υποχρέωση.  

Είναι αυταπόδεικτο έπειτα από τόσες παρανομίες τους σε σύννομες αιτήσεις, προτάσεις μας, κ.α. Το γεγονός να μην μας αναγνωρίζουν ότι λειτουργήσαμε τοπικά, ( σε όποιο καθεστώς ), για όλο το κόσμο, καταδεικνύει ουσιαστική παθογένεια. Επι μακρόν μας στερούν την αμεσότητα και την πολυφωνία, άρα τι πρεσβεύει ο δήμος καθώς και τα αστικά κόμματα στα έδρανά του ;;; Τα αναχρονιστικά δεσμά κατά της προόδου και των νομοκρατικών δυνάμεων.

Οι κύριοι διοικούντες κόβουν κορδέλες, κάνουν εγκαίνια με μικροφωνικές λέγοντας πόσο καλοί είναι, και πόσα έργα μπορούν να κάνουν ακόμα, όμως αυταπόδεικτα αποτελούν τα αντιδραστικά δεσμά κατά των νομοκρατικών δυνάμεων, της πολυφωνίας, της τεχνολογίας, της γνώσης, καθώς και της συνοχής, και στον αντίποδα οι αντιπολιτευόμενοι, οι οποίοι/ες οφείλουν να επισημαίνουν όσα θεωρούν λάθος στο τόπο μας, κωφεύουν, αναμένοντας να τους δοθεί η δυνατότητα να γίνουν και οι ίδιοι αύριο η συνέχεια των αντιδραστικών δεσμών αναπαράγοντας το γνωστό νεοελληνικό εξουσιαστικό μοντέλο διοικήσεως, επικεντρώνοντας στα συμφέροντα των παραταξιακών τους.

Εσείς προσωπικά θέλετε κλίκες, η πρόοδο, γνώση, τεχνολογία, αμεσότητα, πολυφωνία, πλουραλισμό, συνοχή, κοινωνική ευημερία, και τοπική δημοκρατία αξιώσεων ;;; 

Εμείς θέτουμε δημόσια μια ''ομπρέλα'' πραγματικής προόδου, η οποία ονομάζεται ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ, η οποία δεν εξαιρεί κανένα, και θα προσπαθήσει να γεφυρώσει το σύνολο για τον δήμο ΟΛΩΝ των δημοτών, και των συνοικιακών συμβουλίων, και κάτω από τη σκέπη της να υπάρξουν όσα επιδιώκουν συνολικά οι συμπολίτες μας. 

Σ' αυτή την ανεξαρτησία, και την γιορτή απελευθέρωσης από τα αναχρονιστικά δεσμά, χωρούν οι δημότες, χωρούν τα κόμματα, χωρούν οι οργανώσεις, κ.α, χωρούν ανεξαρτήτως όλοι, και επισημαίνεται ότι ο γράφων δεν επιθυμεί την προεδρία, επιδιώκει την ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιαχείρισης, για το δήμο όλων των δημοτών, της γνώσης, της συλλογικής διοικήσεως, και του δημοσίου συμφέροντος. Χωρίς τη συμπόρευση όλων τα αναχρονιστικά δεσμά θα αναπαράγουν όσα ισχύουν στο τόπο μας από το 1977 μέχρι και σήμερα.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 Διώξεις & Κατασχέσεις - Μέχρι σήμερα σχεδόν όλοι χώρεσαν στο δήμο Γλυφάδας, χιλιάδες απόλαυσαν τα χρήματα όλων των συμπολιτών μας, ενώ η γνώση, καθώς και η τεχνολογία, για ένα σύγχρονο δήμο πλουραλισμού, όλων των κατοίκων, για ευνόητους λόγους, ποτέ δεν χώρεσε !!!
( Αιτιολογήθηκε από το σύνολο των παρανομούντων, των εκάστοτε διοικήσεων, γιατί παρανομούν ;;; Δεν είναι σαφές ότι επιδιώκουν στεγανά για το δικό τους όφελος, ενώ διευρύνουν τις κλίκες και την πόλωση ;;; )

1977 - 2017 - 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΜΟΣ=ΦΑΣΙΣΜΟΣ (Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστούν οι παρανομίες στο σύνολο των αιτημάτων μας ; ) Και έχουμε και τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος μιλά για ''Μαδουρισμό'' του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενώ δεν επικεντρώνει στο ''δάσος'' όσων τελούν ακόμα και σήμερα σε ισχύ από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σε εκατοντάδες δήμους, όμως, ειδικότερα στη πόλη της Γλυφάδας, στην οποία υπάρχει ένα σαφές προηγούμενο και αυτό είναι: 

Η λειτουργία πολλών πρωτεργατών των FM, οι οποίοι ''καρατομήθηκαν'' επί δεκαετίες στο σύνολό τους, με διώξεις και κατασχέσεις, για τα οφέλη των ολιγαρχών με αντισυνταγματική λειτουργία σειράς μέσων. Τα ραδιοτηλεοπτικά στα χέρια λίγων οικογενειών, αντί του λαού, δεν αποτελούσε Μαδουρισμό από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ;;;  

Το αδιάψευστο γεγονός, στα Νότια προάστια Αττικής ( Νότιο Ανατολικά προάστια) να μην υφίσταται ούτε ένα (1) δημόσιο, δημοτικό, η ακόμα και ιδιωτικό ΜΜΕ, δεν αποτελεί Μαδουρισμό, η ακόμα καλύτερα υιοθετώντας όσα αναφέρει ο Ρίτσος, υπαρκτό Φασισμό ;;; 

Μπορεί εσαεί τόσο η χώρα μας, όσο και τα Ν.Α. Προάστια Αττικής, να αποτελούν περιφέρεια των ολιγαρχών του πλούτου αντί του λαού ;;; Ο Μαδουρισμός, τον οποίο αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης, ισχύει εξυπηρετώντας πολλά αστικά κόμματα, τα οποία υπηρετούν το κεφάλαιο, επικαλούμενοι το λαό, και το γεγονός αυτό είναι καταφανές διότι δεν τύχαμε καμιάς υποστήριξης στο σύνολο των αιτημάτων μας τόσο σε ''πράσινες'', ''γαλάζιες'', και ''κόκκινες'' παρατάξεις - στελέχη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Αλλαγή σελίδας - Κεφάλαιο πρώτο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">