ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νομοθετική πρωτοβουλία για την πρώτη κατοικία

Συντάκτης ''Γ''

Διαβάσαμε σε αρκετά media, τα σημερινά τους άρθρα, τα οποία αναφέρονται στην προστασία της πρώτης κατοικίας. Ξεπάγωσαν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη σε τράπεζες και για ύψος οφειλής άνω των 400.000 ευρώ.

Όπως αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι από τις 400.000 χιλ. ευρώ και άνω θα διεξάγουν τους πλειστηριασμούς, ακόμα και στην πρώτη κατοικία, ώστε να ομαλοποιηθεί η οικονομική ζωή της χώρας μας.


Το νομικό καθεστώς δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία, και αρκετά media εξαπολύουν ευθεία επίθεση στην τρόικα και στην κυβέρνηση.

Υπάρχουν και οφειλέτες που δεν έχουν χρέη προς τράπεζες, αλλά προς άλλους επισπεύδοντες, οι οποίοι δεν προστατεύονται καθόλου, για οποιοδήποτε ύψος χρέους, ενώ μεγάλα συμβολαιογραφικά γραφεία που αναλαμβάνουν πλειστηριασμούς για τράπεζες, διενεργούν πλειστηριασμούς, παρά την αποχή και για χαμηλότερα χρέη και για κατοικίες που δεν γνωρίζουν αν είναι ή όχι πρώτη κατοικία.

» Ακόμα και για 2.000 ευρώ χρέη βγαίνει  στο σφυρί η πρώτη κατοικία, ενώ για μικρά χρέη σε δήμους και τράπεζες επίσης βγήκαν σε πλειστηριασμό πρώτες κατοικίες.

» Οι περισσότεροι πλειστηριασμοί αφορούν τα λαϊκά νοικοκυριά, και το πλαφόν των 400.000 δεν τηρείται στο σύνολο των περιπτώσεων οφειλετών.

» Δεδομένου ότι κινδυνεύει η λαϊκή περιουσία πληττόμενων πολιτών, τους οποίους θα πάρει το κύμα των πλειστηριασμών, μαζί με κακοπληρωτές με τεράστια περιουσιακά στοιχεία, οι οποίοι έχουν βρει την ευκαιρία να μην πληρώνουν, τουλάχιστον η κυβέρνηση πρέπει να θεσμοθετήσει σαφές πλαίσιο εφαρμογής των πλειστηριασμών, εξαιρώντας την πρώτη κατοικία των πληττόμενων πολιτών.

» Εννοούμε ανέργους, ΑΜΕΑ, μονογονικές οικογένειες, κ.α., οι οποίοι για μικρά ποσά χρεών ( 2.000 - 5.000 χιλ. ευρώ ), κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο και να χάσουν τα ακίνητά τους.

Η κυβέρνηση οφείλει να θεσμοθετήσει με γνώμονα τους στρατηγικούς κακοπληρωτές με τεράστια ακίνητη και κινητή περιουσία, οι οποίοι αποφεύγουν να πληρώσουν τις οφειλές τους, και να προστατέψει τους υπολοίπους του Ελληνικού λαού. Δεν είναι ούτε αντισυνταγματικό, ούτε παράνομο, ούτε κατά όσων οφείλει η Ελληνική κυβέρνηση στους πολίτες, αντιθέτως αποτελούσε πάγια θέση του κυβερνώντος κόμματος.

Νομοθετική πρωτοβουλία για την πρώτη, και μοναδική κατοικία, γιατί υπάρχουν και χιλιάδες περιπτώσεις οικογενειών με τετραώροφα, τριώροφα, εξαώροφο, κ.α., όπου ισχύει ένα ιδιότυπο νεοελληνικό καθεστώς.  

Σημείωση: Αντί της διάσωσης του Τύπου σώστε την πρώτη κατοικία.
Πρώτη κατοικία λογίζεται η μία (1) κατοικία, διότι έχουμε πλειάδα περιπτώσεων οικογενειών - πολιτών, οι οποίες έχουν δομήσει τετραώροφες και εξαώροφες πολυκατοικίες, και λόγω του γεγονός να διαμένουν σε ένα διαμέρισμα των πολυκατοικιών, την θεωρούν ολόκληρη πρώτη κατοικία !!! Στις εν λόγω περιπτώσεις, που μια οικογένεια διαθέτει ένα τριώροφο, και ο πατέρας διαμένει στο ένα διαμέρισμα, η μητέρα στο δεύτερο, και το παιδί στο τρίτο, είναι σαφές ότι όλα στο τέλος θα ανήκουν σε ένα άτομο, άρα δεν πρόκειται για πρώτη και μοναδική κατοικία.

Το αντίστοιχο με πλειάδα πολιτών με δυο και τρεις κατοικίες, λεγόμενες εξοχικά. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νομοθετική πρωτοβουλία για την πρώτη κατοικία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">