ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Νίκη στον αγώνα των συμβασιούχων !

Νίκη στον αγώνα των συμβασιούχων !



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την μεγάλη κινητοποίηση των εργαζόμενων και των συμβασιούχων των ΟΤΑ. Καταγγέλλει την αστυνομική βία που χρησιμοποίησε για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ενάντια στην απόλυτα δικαιολογημένη οργή των διαδηλωτών για τις ζωές τους που καταστρέφονται, για τον συνειδητό εμπαιγμό και την χυδαία κυβερνητική κοροϊδία.  

Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τον απαράδεκτη απόφαση του Ελεγκτικού για να υλοποιήσει την μνημονιακή της δέσμευση για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο!! Για να ξηλώσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να τις παραδώσει εδώ και τώρα στους εργολάβους που καραδοκούν! 
Υλοποιεί αδίστακτα την πιο βάρβαρη πολιτική θυσιάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους στον βωμό της ΕΕ, του κεφαλαίου, της καπιταλιστικής  "ανάπτυξης" που αναγγέλλει χαμογελαστά ο πρωθυπουργός την ώρα που στέλνει στην φτώχεια εκατομμύρια εργαζόμενους και στον καιάδα τους συμβασιούχους. 


Ο αγώνας των συμβασιούχων πρέπει να κλιμακωθεί και στους ΟΤΑ και σε όλο το δημόσιο, καθώς πλέον κινδυνεύουν όλοι!! Η υπεράσπιση της σταθερής δουλειάς και των δημόσιων αγαθών είναι θέμα όλης της κοινωνίας, όλων των εργαζόμενων.


Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης, των μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων, της φτώχειας. Να γίνουν όλοι τώρα αορίστου χρόνου με νομοθετική ρύθμιση!  Κανένας απλήρωτος! Υπερασπίζουμε τα δημόσια αγαθά.

Παράλληλα σας θυμίζουμε ότι την προηγούμενη Κυριακή συνεδρίασε το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και παρά την ομόφωνη ψήφιση της εισήγησης της ΚΣΕ, καθώς και την υπερψήφιση σειράς τροπολογιών που ενίσχυαν την κατεύθυνσή της, στην τελική ψηφοφορία δεν υπερψηφίστηκε η απόφαση, με 29 ψήφους υπέρ έναντι 31 κατά αναφορικά με τις συνεργασίες με άλλα αριστερά κόμματα.

Όπως διαβάσαμε στο ΠΡΙΝ: Ζήτημα κλειδί στην κατεύθυνση αυτή είναι η ενίσχυση του ''από τα κάτω'' οριζόντιου συντονισμού και τον κοινό βηματισμό όλων των πρωτοβουλιών (''συντονισμός ενάντια στα μνημόνια'', κλαδικοί συντονισμοί στα νοσοκομεία, στις τηλεπικοινωνίες και αλλού) στην ενιαία προσπάθεια της ''πρωτοβουλίας για τον συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων''». 

Και υπογραμμίζει πως «χωρίς ένα μαζικό, πλατύ και διευρυνόμενο κέντρο πρωτοβουλιών και αγώνα στο εργατικό –και συνολικότερα στο λαϊκό- κίνημα, ούτε σχεδιασμός και δράση που θα υπερβαίνουν την παραλυτική στάση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας μπορεί να υπάρξει».

Γι’ αυτό καλούσε όλες τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση. Η τοποθέτηση του ΣΕΚ επιμένει να χαρακτηρίζει τη λογική της ταξικής ανασυγκρότησης ως «χωροταξικό διαχωρισμό από τις συγκεντρώσεις που καλούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν μπορεί να πάρει μέρος «σε φόρουμ ή άλλες μορφές ‘’διαλόγου και κοινής δράσης’’, που έχουν ως στόχο την προώθηση ενός ‘’αντιμνημονιακού, πατριωτικού μετώπου’’», σημείωνε. «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει να αναλαμβάνει –ή να ανταποκρίνεται- σε πρωτοβουλίες κοινής δράσης για την ανατροπή της επίθεσης και την ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος καθώς και σε πρωτοβουλίες διαλόγου χωρίς να δεσμεύεται σε μορφές και διαδικασίες που αντικειμενικά οδηγούν σε μέτωπα άλλου χαρακτήρα». Το ΣΕΚ πρότεινε να μην αρνηθούμε «εκ των προτέρων την εμπλοκή σε πρωτοβουλίες που θα απευθύνουν άλλες δυνάμεις της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ αριστεράς».
 
Στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται από την κλιμάκωση της επίθεσης μετά και το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, την όξυνση των πολεμικών κινδύνων και των ανταγωνισμών στην περιοχή και την αυξανόμενη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να διαμορφώσει κατευθύνσεις παρέμβασης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ως μέτωπο πολιτικών οργανώσεων και αγωνιστών, θα οργανώσει τη συζήτηση, θα την απλώσει στα χιλιάδες μέλη της με συνελεύσεις των επιτροπών για ανώτερες και προωθητικές απαντήσεις.

Σημείωση του ''Γ'': Προσωπικά έχουμε κάθε λόγο να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές, καθώς και τις κυβερνήσεις που τις εφαρμόζουν, όμως δεν εντασσόμαστε σε κανένα αστικό κόμμα, άρα ακόμα και στο ενδεχόμενο κάποια στιγμή να πετύχουμε την ανατροπή τους, δεν θα γνωρίζουμε τι θα εφαρμόσουν οι επόμενοι και μεθεπόμενοι !! Εσείς προσωπικά γνωρίζετε ; 

Η φιλοσοφία μας ήταν πάντα σαφής. Έμφαση στα από ''κάτω'' τα οποία δικαιωματικά πρέπει να βρεθούν από ''πάνω'', όμως επί δεκαετίες δεν το διαπιστώνουμε.  

Όταν έφτασαν στο σημείο να προωθούν τον Τσίπρα,  χιλιάδες συνεργαζόμενοι, προσωπικά τα πήρα κανονικά στο κρανίο, γνωρίζοντας ότι αυτό δεν αντιπροσωπεύει το ''από κάτω'', και συγκεκριμένα σε συζητήσεις τις οποίες κάναμε, ακούγοντας για τον εν λόγω ''χαρισματικός ηγέτης'' , κ.α συναφή, εξηγούσα ότι εν καιρό θα κάνουν τις πραγματικές διαπιστώσεις. Δεν έπεσα έξω, διότι αρκετοί αποχώρησαν από τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.

Σαφώς και προσωπικά, πέραν του δέοντος, ''προώθησα τον εν λόγω'', όμως είχα συγκεκριμένους λόγους.  ( Μπορώ να αποδείξω από γνωρίζω με μαθηματική ακρίβεια τι θα ισχύσει σε πολιτικό επίπεδο στο εγγύς μέλλον, όπως γνώριζα με ακρίβεια και πριν από τριάντα χρόνια όσα ισχύουν σήμερα. Κακώς για εμένα. )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Νίκη στον αγώνα των συμβασιούχων ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">