ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Η πρώτη μαρτυρία και επαλήθευση για τα FM

Ο ένας συντελεστής της πρωτοποριακής λειτουργίας μας στα FM, το 1983 - 84, είναι συμπολίτης μας, και έπειτα από οικτρά ψεύδη που γράφονται σε τοπική ιστοσελίδα, τον αναζήτησα στο διαδίκτυο, συγκεκριμένα στο F/B, και έπειτα από πολλά χρόνια ανταλλάξαμε λίγες κουβέντες για το εν λόγω ζήτημα.

Όπως του ανέφερα, έχω γράψει δημόσια την απόλυτη αλήθεια σχετικά με όσα αποτελούν το παρελθόν μας, για το οποίο εμείς είμαστε περήφανοι, διότι σε μια εποχή που δεν υπήρχαν δημοτικοί και ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί κάναμε την νεανική μας επανάσταση.

Το θέμα είναι σοβαρό, διότι ακόμα και σήμερα σε τοπικό επίπεδο, Γλυφάδας, κάνουν προπαγάνδα ότι δεν υπήρξαμε πρωτεργάτες στα FM κύματα, και δεν είχαμε βγάλει πρώτοι τα τηλέφωνα στον Ραδιοφωνικό αέρα το 1983 - 84 α΄πό το Νέο Κόσμο.

Όπως μου απάντησε:  κωνσταντινος κουτρουμπας φιλαράκι όποιος θέλει αποδείξεις ας έρθει σε μένα, και μαζί με μένα υπάρχουν άλλοι εκατό.

Φυσικά και είμαστε πρωτεργάτες. Όταν εμείς ανοίξαμε ραδιοφωνικό σταθμό στα fm όλοι οι άλλοι ακούγανε τα μεσαία. Απο τους καλύτερους σταθμούς της τότε εποχής, με τεράστια εμβέλεια, και μόνο ένας θα μπορούσε να μας τον κλείσει. Η κυρία Πιστόλι, η τότε εισαγγελεας...

Απο τους καλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς εκείνης της εποχής. Κάναμε μαζί την επανάσταση στο ράδιο στα fm.  Είμασταν αχτύπητοι. Γεια σου φιλε Γιάννη !

Σημείωση: Η κ. Αικατερίνη Πιστόλη παραμένει Εισαγγελέας, συγκεκριμένα Εφετών, και αποτελεί δικό μου ζητούμενο και μια δική της μαρτυρία, πλήν και των υπολοίπων συντελεστών εκείνης της εποχής για του λόγου το αληθές, διότι την ιστορία την γράφουν ορισμένα κέντρα, πάντα με έμφαση επώνυμους πολιτικούς, καθώς και καλλιτέχνες, και συνήθως υποβαθμίζεται ο ρόλος των υπολοίπων.

Όπως έχουμε διαβάσει έχει κυκλοφορήσει μια ιστορία της δεκαετίας του 80, αναφορικά με τα FM, στην οποία αναφέρονται οι λειτουργίες ορισμένων επώνυμων που δέχτηκαν και αυτοί εισαγγελική παρέμβαση, και σε κανένα σημείο εμείς, οι οποίοι είμαστε οι πρώτοι που βγάλαμε τα τηλέφωνα στον ραδιοφωνικό αέρα των FM , αρκετά χρόνια πριν υπάρξουν Ιδιωτικοί και δημοτικοί σταθμοί.

Ευχαριστώ τον φίλο Κώστα για την συμβολή του, γιατί έπειτα από δεκαετίες θυμήθηκα λεπτομέρειες, όπως και την ζημιά που είχε υποστεί, με κατάσχεση πολλών μηχανημάτων του, τα οποία τα είχε φέρει από το εξωτερικό, όπως και ορισμένων δικών μου. 

Το ανάλογο εμείς το έχουμε υποστεί αρκετές φορές, όπως την δεκαετία του 80, την δεκαετία του 90, και του 2000. Ευελπιστούμε κάποια στιγμή οι κυβερνήσεις μας, και οι πολιτικοί μας, να επιδείξουν το απαιτούμενο ενδιαφέρων και για εμάς.

Θυμάμαι τον Κώστα συγκεκριμένα, να μην κατεβάζει ποτέ το ακουστικό στο τηλέφωνο, δεδομένων εκατοντάδων απανωτών τηλεφωνημάτων, και απλά να κλείνει το κλείστρο και να το ξαναανοίγει. Δεδομένου ότι η τηλεφωνική συσκευή ήταν παλιά, άλλωστε βρισκόμαστε στην δεκαετία του 80, το ρελέ το τηλεφώνου κυριολεκτικά έπαιρνε φωτιά !!!  

Αυτοί που μας έκλεισαν, ( έδωσαν την εντολή), σίγουρα είχαν φοβηθεί από την τεράστια συμμετοχή της νεολαίας, και ενώ δεν κάναμε πολιτική, η πράξη μας ήταν καθαρά πολιτική. Σαφώς δεν γνώριζαν τι μπορεί να μεταδωθεί ως μηνύματα στο ακροατήριο, και η ενόχλησή τους ήταν μεγαλύτερη διότι τα τηλέφωνα έβγαιναν ζωντανά στον ραδιοφωνικό αέρα. 

Σε μια περίοδο κρατικής ραδιοφωνίας, και λίγων συντηρητικών στο ραδιόφωνο, με ένα Άκη Τσοχατσόπουλο κάθετο κατά της ραδιοτηλεοπτικής προόδου, εμείς πραγματικά κάναμε την ραδιοφωνική επανάσταση. Η σύμπτωση είναι ότι ο Άκης μπήκε φυλακή με εισαγγελέα κατηγορίας την κ. Αικατερίνη Πιστόλη.

Εκείνη τη περίοδο, αν χρησιμοποιούσαμε το ραδιόφωνο στα FM για πολιτική προπαγάνδα, εν συνεχεία θα είμαστε τουλάχιστον σύμβουλοι, δήμαρχοι, βουλευτές, και υπουργοί.

Σημείωση: Στα 30 και πλέον χρόνια της λειτουργίας μας, στα FM, την οποία μας την διέκοψαν βιαίως το 1999 και το 2005, τουλάχιστον προσωπικά, μπορώ να επικαλεστώ ότι υπήρξα ο βασικός κρίκος, έπειτα δικών μου ενεργειών, ώστε να γνωριστούν και να παντρευτούν με τις γυναίκες τους, περισσότεροι από 15 γνωστοί και φίλοι.   

Στις καθημερινές μας μεταδώσεις, από τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM, σώσαμε τη ζωή σε αρκετά άτομα, ακροατές - ακροάτριες, τα οποία θα αυτοκτονούσαν, και παρείχαμε έργο το οποίο είναι ανύπαρκτο από τη πλευρά όσων μας συκοφαντούν με οικτρά ψεύδη ακόμα και σήμερα.

Από τη πρώτη μας λειτουργία τις δεκαετίες 70 και 80, όπως και τις επόμενες δεκαετίες, αυτός ο σταθμός ήταν ο προπομπός των sosial media, τα οποία σήμερα χρησιμοποιούνται ευραίως διαδικτυακά.

Συνεχίζεται . . . 

* Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα με την χρησιμοποίηση της φωτογραφίας, άλλωστε και εμείς είμαστε sosial media.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Η πρώτη μαρτυρία και επαλήθευση για τα FM Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">