ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συγκέντρωση στις 5 Ιούλη για τη δολοφονική επίθεση φασιστοειδών σε μετανάστη εργάτη

Η Τομεακή Επιτροπή Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησαν φασιστοειδή σε μετανάστη εργάτη την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 5 Ιούλη, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Μενιδίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Για τη δολοφονική επίθεση φασιστοειδών σε μετανάστη εργάτη στο Μενίδι η Τομεακή Επιτροπή Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησαν φασιστοειδή σε μετανάστη εργάτη την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του για να βγάλει το μεροκάματό του.

Η συγκεκριμένη επίθεση φασιστοειδών απέναντι σε μετανάστη εργάτη δεν είναι η μοναδική. Στο παρελθόν υπήρχαν δεκάδες καταγγελίες από εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής που αναδείκνυαν αντίστοιχα περιστατικά. Αντίστοιχη προσπάθεια έγινε από φασιστοειδή και το Σάββατο (1 Ιουλίου) που όμως αποτράπηκε από τους ίδιους τους μετανάστες.

Μιλάμε δηλαδή για επιθέσεις που είναι γνωστές στην κυβέρνηση, στην αστυνομία, στη δημοτική αρχή του Δήμου Αχαρνών και όλοι μαζί δείχνουν τουλάχιστον ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα.

Και από το παραπάνω περιστατικό αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι φασίστες στέκονται προσοχή μπροστά στα επιχειρηματικά συμφέροντα και την ίδια στιγμή το παίζουν παλληκαράδες στους αδύναμους.

Οι φασίστες είναι εχθροί των εργατών! Παρέχουν στήριξη στο κεφάλαιο, στέλνουν Έλληνες εργάτες σε δουλεμπορικά γραφεία με μεροκάματα πείνας.

Επιτίθενται με δολοφονικό τρόπο σε μετανάστες εργάτες, σε πρωτοπόρους Έλληνες εργάτες και συνδικαλιστές και την ίδια στιγμή δεν βγάζουν άχνα για τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα υπέρογκα κέρδη που αποκομίζουν από τη "νόμιμη" εκμετάλλευση Ελλήνων και ξένων εργατών στα εργοστάσια της περιοχής και τους χώρους δουλειάς.

Το παίζουν παλικαράδες στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που διεξάγονται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και την ίδια στιγμή στηρίζουν τα εξοπλιστικά τους προγράμματα, τη συμμετοχή της χώρας σε κοινές ασκήσεις με τους ιμπεριαλιστές.

Αποδεικνύεται επίσης περίτρανα ότι οι φασίστες είναι μέρος του προβλήματος της εγκληματικότητας που βιώνουν αρκετά εργατικά - λαϊκά στρώματα στην περιοχή μας, με τις καθημερινές δολοφονικές επιθέσεις αλλά και με τη διασύνδεση που έχουν με το οργανωμένο έγκλημα.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία της περιοχής να μην δεχθούν τον ύπουλο διαχωρισμό που βάζουν οι φασίστες μέσα στην εργατική τάξη για να διασπάσουν την ενότητά της. Τέτοιους διαχωρισμούς έβαζε και βάζει διαχρονικά το σύστημα και οι κυβερνήσεις που το υπηρέτησαν, διαχωρίζοντας τους εργάτες πότε σε Έλληνες και ξένους, πότε σε δημόσιους και ιδιωτικούς, πότε σε μόνιμους και συμβασιούχους και πότε σε "υπόγεια" και "ρετιρέ".

Είναι η ώρα ο λαός και η νεολαία να βγάλουν συμπεράσματα. Η λύση βρίσκεται στην ενότητα και στην κοινή πάλη της εργατικής τάξης, Ελλήνων και μεταναστών, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Αυτή η δύναμη μπορεί να σαρώσει κυβερνήσεις, αντιλαϊκούς νόμους, ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Να τσακίσει τους φασίστες που είναι γέννημα θρέμμα αυτού του συστήματος και όσους τολμούν να σηκώνουν χέρι σε Έλληνες και μετανάστες εργάτες.

Πάρε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταδίκης που διοργανώνει το ΚΚΕ ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις των φασιστοειδών.

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου, ώρα 20:00 κεντρική πλατεία Μενιδίου.

Σημείωση του ''Γ'':  Εμείς καλούμε από το μετερίζι μας στη Γλυφάδα τη νεολαία της περιοχής να μην δεχθούν τον ύπουλο διαχωρισμό που βάζουν οι φασίστες μέσα στην εργατική τάξη για να διασπάσουν την ενότητά της. 

Τέτοιους διαχωρισμούς έβαζε και βάζει διαχρονικά το σύστημα και οι κυβερνήσεις που το υπηρέτησαν, διαχωρίζοντας τους ''εργάτες'' πότε σε Έλληνες και ξένους, πότε σε δημόσιους και ιδιωτικούς, πότε σε μόνιμους και συμβασιούχους, και πότε σε "υπόγεια" και "ρετιρέ", πότε σε συστημικούς και αντισυστημικούς, κ.α.

Έχοντας το βασικό δεδομένο σειράς διώξεων και κατασχέσεων, τις οποίες στο σύνολό τους τις αποσιώπησαν κομμουνιστές, ''αριστεροί'', και λοιποί της περιοχής μας, εμείς σας καλούμε να κρίνετε τα πεπραγμένα τους στα όρια του δήμου μας. Να κρίνετε όσα ισχύουν ακόμα και σήμερα, σε μια χώρα διαλυμένη που ο νεοφιλελευθερισμός τα έχει σαρώσει όλα, και η ανομία - αντισυνταγματικότητα αποτελεί το θεμέλιο της σημερινής κοινωνίας.

Τα αστικά κόμματα τα οποία εξυπηρετούνται από τη διαπλοκή πέντε έξι οικογενειών δεν πρεσβεύουν τον Ελληνικό λαό. 

Να επισημανθεί ότι εμείς δεν δεχόμαστε επιθέσεις με μαχαίρια, δεχόμαστε επιθέσεις από οπλισμένους με όπλα, οι οποίοι υπηρετούσαν την ανομία και την αντισυνταγματικότητα της πολιτικοικονομικής διαπλοκής.

Όπως γνωρίζετε είμαστε οι πρωτεργάτες των FM και της ιδιωτικής - δημοτικής  Ραδιοτηλεοράσεως. Όλοι κρινόμαστε, και κυρίως όσοι πολιτεύονται, οι οποίοι επί μακρόν εξυπηρετούνται από μια κατακερματισμένη Ελληνική κοινωνία, στην οποία δεν υφίσταται πραγματική δημοκρατία, παρά μόνον προσωπικά και συντεχνιακά συμφέροντα.

Αν θεωρεί έστω και ένας, απ' όσους πολιτεύονται, ότι στα ερτζιανά του Ν.Αττικής υφίσταται δημοκρατία, προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική. 

Δεν ξεχνάμε ότι καταθέσαμε αίτησεις και παράβολα για αδειοδότηση , μια συγκεκριμένη εποχή ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Συνασπισμού και ΝΔ, και η συνέχεια λίγο πολύ είναι γνωστή. Τριάντα χρόνια αντιδημοκρατικότητα στα ερτζιανά του Ν.Αττικής, διαπλοκή, και τα στενά συμφέροντα ολιγαρχών, αστικών κομμάτων, πολιτικών, κ.α. 

Εμείς στεκόμαστε σε σειρά Διώξεις και Κατασχέσεις, όπως και στο αυταπόδεικτο γεγονός ότι τα αστικά κόμματα δεν υπηρετούν το λαό. Τα ήδη υπάρχοντα κοινοβουλευτικά κόμματα από κοινού διαδραματίσατε ρόλο ώστε να μην υφίσταται δημοκρατικότητα στα ερτζιανά του Ν.Αττικής.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συγκέντρωση στις 5 Ιούλη για τη δολοφονική επίθεση φασιστοειδών σε μετανάστη εργάτη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">