ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Ο χρόνος κυλά η απάτη συνεχίζεται

Του Γιάννη Κουρδομένου

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσοι από εσάς είχατε τη βεβαιότητα ότι ένα κόμμα της αριστεράς θα οδηγείτο στο σημείο να δολοφονεί Έλληνες πολίτες.

Πρωτοστατήσαμε σε ένα χώρο ώστε να υπάρξει μετεξέλιξη, και σήμερα έπειτα από 30 χρόνια πολιτικοοικονομικής διαπλοκής δεν υπάρχει για εμάς ούτε συχνότητα, ούτε κυβερνητική μέριμνα, ούτε άδειες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν διαφοροποίησε το ελάχιστο στα ερτζιανά, αν εξαιρέσει κάποιος την ιδιαίτερη μέριμνα για την ΕΡΤ, (τους 2.500 χιλ. δημοσίους υπαλλήλους), καθώς και την μέριμνα για τους έξι ιδιοκτήτες των διαπλεκόμενων ομίλων.

Εμείς από το μετερίζι μας έχουμε αιτηθεί η ψηφιακή μετάβαση της Ραδιοφωνίας να γίνει από θυγατρική της ΕΡΤ, καθώς και με συμμετοχή των τεχνολογικών ιδρυμάτων και πανεπιστημίων της χώρας μας, και των πρωτεργατών της Ραδιοφωνίας.

Οι έξι ιδιοκτήτες των διαπλεκόμενων ομίλων, παράλληλα των εργαζομένων που απασχολούν, είναι μια χαρά επί δεκαετίες ανομίας και αντισυνταγματικότητας, ενώ στον αντίποδα η εκάστοτε πολιτική ηγεσία εγκληματεί κατά ημών.

Η κυβέρνηση οφείλει όπως μερίμνησε για τους ιδιοκτήτες των εθνικών και διαπλεκόμενων ομίλων, και τους παραταξιακούς του κόμματός της, να επιδείξει τις ίδιες ενέργειες και για τις δικές μας ΑΙΤΗΣΕΙΣ.

Άμεσα να περάσει σχέδιο νόμου για πιλοτική μετάδοση DAB στο Ν.Αττικής. 

Οι αρμόδιοι υπουργοί οφείλουν να μας παρέχουν σαφείς εξηγήσεις. 

1) Οι συχνότητες στις οποίες λειτουργεί το σύνολο των πειρατών ομίλων, διαπλεκόμενων, κομμάτων, κ.α., παρασχέθηκαν έπειτα από κυβερνητικό σχεδιασμό, η κάθε λωποδύτης άρπαζε κατά το δοκούν μερικές συχνότητες ;;;

2) Σήμερα υπάρχει διάθεση για το αύριο να υπάρξει ορθός σχεδιασμός, η κυβερνά το team των διαπλεκόμενων και γι' άλλη μια φορά θα ισχύσει κάτι ανάλογο της διαπλεκόμενης DIGEA ;

Κύριε υπουργέ έξυπνος άνθρωπος είσαι, να μας παρέχεις ξεκάθαρες απαντήσεις καθώς και ενέργειες. 

Άμεσα να περάσει σχέδιο νόμου για πιλοτική μετάδοση DAB στο Ν.Αττικής.

Το DAB - Ψηφιακό Ραδιόφωνο

Το DAB ( Ψηφιακό Ραδιόφωνο ) ανεβαίνει σε επίπεδα ρεκόρ καθώς η αναλογική ακρόαση μειώνεται, ενώ στη δική μας χώρα η απάτη συνεχίζεται με έξι διαπλεκόμενους ομίλους - ιδιοκτήτες του 90% των ραδιοτηλεοράσεων του Ν.Αττικής.

Το μερίδιο της ακρόασης του DAB στην Αγγλία αυξάνεται κατά 6% από χρόνο σε χρόνο και τώρα αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τέταρτο της συνολικής ακρόασης ραδιοφώνου (25,2%) με περισσότερο από το 30% της ακρόασης στο σπίτι (30,3%).

Η ακρόαση του Ραδιοφώνου DAB στο αυτοκίνητο αυξήθηκε από έτος σε έτος στο εντυπωσιακό ποσοστό του 29%, και η συνολική ψηφιακή προσέγγιση στο αυτοκίνητο φτάνει τώρα τα 7,6 εκατομμύρια ανθρώπους ανά εβδομάδα.
Το 48,9 % του πληθυσμού, ή 26 εκατομμύρια ενήλικες έχουν πλέον πρόσβαση σε ένα ψηφιακό ραδιόφωνο DAB, ενώ η αύξηση είναι 7% από έτος σε έτος.

Η ακρόαση Αναλογικού ραδιοφώνου βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από ποτέ άλλοτε, δηλαδή 56,2% σε εθνικό επίπεδο και κάτω από το 50% στο Λονδίνο και τις βορειοδυτικές περιφέρειες.

Το Ψηφιακό ραδιόφωνο στο σπίτι φτάνει το 46,2%, έχοντας για πρώτη φορά ξεπεράσει το ποσοστό της αναλογικής ακρόασης (45,6%).

Ο Ψηφιακός σταθμός BBC Radio 6 Music καταγραφεί για πρώτη φορά πάνω από 2 εκατομμύρια (2.080.000) ακροατές, μπροστά από το BBC Radio 3, το οποίο έχει 2.030.000 ακροατές σε όλες τις πλατφόρμες.

Οι Εθνικής Εμβέλειας Ιδιωτικοί Σταθμοί Absolute Radio, Smooth, Kiss, Heart και Capital καταγράφουν ισχυρή ανάπτυξη στην ακρόαση Ψηφιακού ραδιοφώνου.

Πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού (52%), ή σχεδόν 28 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αγγλία ακούνε ραδιόφωνο σε μία Ψηφιακή πλατφόρμα, κάθε εβδομάδα.

Ο Ford Ennals, Διευθύνων Σύμβουλος του φορέα Digital Radio UK, δηλώνει: «Η μετάβαση στη Ψηφιακή ακρόαση συνεχίζεται. Η Ψηφιακή ακρόαση στο σπίτι τώρα προσπερνά την Αναλογική και το DAB οδηγεί την κούρσα. Το γεγονός ότι πάνω από το 25% της ακρόασης Ραδιοφώνου πραγματοποιείται τώρα μέσω DAB, αλλά και η επιτυχία των Εθνικής Εμβέλειας Ιδιωτικών Σταθμών στο Πρώτο Ψηφιακό Δίκτυο DAB, καθιστά εύκολη τη λογική υπόθεση αναφορικά με τα οφέλη που θα προκύψουν από την έναρξη του D2, δηλαδή του Δευτέρου Εθνικού Δικτύου DAB." 

Η ένωση Digital Radio Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του 2017 για DAB +: 

«Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από το δυναμισμό που προκαλεί το DAB + στην αγορά σήμερα», λέει ο Dr. Willi Steul, πρόεδρος της Digital Radio Γερμανία e.V. και διευθυντής του Γερμανικού ραδιόφωνου. Η πολιτική μας έχει δεσμευτεί στο DAB +, και το εθνικό DAB + δίκτυο φθάνει σήμερα τη κάλυψη του  96 % της περιοχής μας ενώ το εθνικό και περιφερειακό πρόγραμμα έχει συνεχιζόμενη αύξηση των πωλήσεων. 
 

Το σχέδιο δράσης είναι η κινητήρια δύναμη της ψηφιοποίησης

Ένα σημαντικό βήμα κατά το πρώτο εξάμηνο ήταν η έγκριση του «Σχεδίου Δράσης για τη μετατροπή του ραδιοφώνου διανομής στην ψηφιακή εποχή» από το Διοικητικό Συμβούλιο στις 16 Φεβρουαρίου. Το σχέδιο δράσης παρέχει έναν οδικό χάρτη  οκτώ μέτρων τα οποία παρέχουν ένα πλαίσιο για την ψηφιοποίηση του ραδιοφώνου.Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα σύστημα «έξυπνου ραδιόφωνου», το οποίο προβλέπει τον υποχρεωτικό εξοπλισμό των νοικοκυριών με ραδιοφωνικούς δέκτες στο  ψηφιακό περιβάλλον. 


Bundesmux: Νέα 16 ραδιοφωνικά προγράμματα για όλους στη Γερμανία 

Το δεύτερο εθνικό multiplex. Με την επιφύλαξη της τελικής ανάθεσης, η κεραία θα προσφέρει 16 νέα προγράμματα. Η Germany GmbH & Co KG ως φορέας εκμετάλλευσης της πλατφόρμας θα αυξήσει περαιτέρω την ποικιλία των προγραμμάτων. 
 

Στη Βαυαρία το πρώτο βήμα για τη συνεργασία των Bayerischer Rundfunk (BR) και της Βαυαρικής Ρυθμιστικής Αρχής (BLM) για τη λειτουργία του DAB + δικτύου υλοποιείται. Μέχρι το Σεπτέμβριο το εθνικό DAB + δίκτυο θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί και να κατανεμηθούν τα δίκτυα στους πομπούς.
Σχεδόν έξι χρόνια μετά την έναρξη του DAB + το 2011, το 20,1 τοις εκατό του πληθυσμού ηλικίας 14 ετών και άνω στη Βαυαρία έχουν ένα τουλάχιστον ψηφιακό ραδιόφωνο σε χρήση.
 

Το DAB + αυξάνεται σε όλο τον κόσμο πλην της Ελλάδας

Παγκόσμια το DAB + συνεχίζει να αυξάνεται κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017. Περίπου 53 εκατομμύρια δέκτες ραδιοφώνου  DAB / DAB + έχουν πωληθεί, συμπεριλαμβανομένων των ραδιοφώνων αυτοκινήτου αναφέρει ο Οργανισμός WorldDAB. Στη Γερμανία, οι πωλήσεις των δεκτών DAB αυξάνονται σταθερά, ενώ το μερίδιο των πωλήσεων μειώνεται για τα ραδιόφωνα FM.

Ισχυρή ανάπτυξη DAB + και στο αυτοκίνητο 


Όλο και πιο επιτυχημένη είναι η DAB + και στα οχήματα: Πέρυσι υπήρξαν 4,6 εκατομμύρια νέα οχήματα με DAB + ραδιόφωνο στην Αυστραλία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, στην Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία. Πρόκειται για μια αύξηση σχεδόν 40 % σε σύγκριση με το 2015. Στη Γερμανία, το μερίδιο των DAB + αυξήθηκε στα νέα αυτοκίνητα κατά 14 % το 2015 και σε 21 % το 2016, ενώ για το 2017 αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση.

Σημείωση: Αναφορικά με τη δική μας χώρα το καθεστώς είναι οικονομικοπολιτική διαπλοκή και αναχρονισμός για τα οφέλη λίγων οικογενειών και αστικών κομμάτων - πολιτικών χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός για την μετάβαση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Ο χρόνος κυλά η απάτη συνεχίζεται Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">