ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Τα κουνούπια παραμένουν μετά τους ψεκασμούς ( VIDEO )

Από το δήμο Γλυφάδας μας ενημερώνουν για τους ψεκασμούς, οι οποίοι γίνονται για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ενώ εμείς τις τελευταίες ημέρες, αν και πνέουν ισχυροί άνεμοι διαπιστώνουμε να υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο τα κουνούπια, καθώς και οι σκνίπες.

Σε ένα σύντομο ρεπορτάζ συμπολίτες μας αναφέρουν την υπάρξη κουνουπιών τις τελευταίες ημέρες, ακόμα και έπειτα των ψεκασμών.

Δείτε το σύντομο βίντεο:Ψεκασμοί για κουνούπια στο Δήμο Γλυφάδας

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Γλυφάδας. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, σε καθημερινή βάση συνεχίζεται η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εντοπισμού εστιών και καταπολέμησης των κουνουπιών.

Η καταπολέμηση περιλαμβάνει εντοπισμό και χαρτογράφηση εστιών, τακτική παρακολούθησή τους με δειγματοληψίες και ψεκασμό με εγκεκριμένα σκευάσματα. Ταυτόχρονα, ελέγχονται περίπου 800 φρεάτια ομβρίων στα οποία θα καταπολεμηθούν προνύμφες κουνουπιών με τη χρήση ειδικών ταμπλετών.

Οι περιοχές στις οποίες κατά προτεραιότητα πραγματοποιούνται οι αντικουνουπικοί ψεκασμοί είναι περιμετρικά του Γκολφ, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμματοφόρων, το ρέμα Κρήτης, το παραλιακό μέτωπο κατά μήκος των γραμμών του τραμ, η ευρύτερη περιοχή Αστεριών, το νεκροταφείο, το θέατρο Αιξωνής, το Ευγενίδειο Άλσος, καθώς επίσης και πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές και λοιποί χώροι πρασίνου και πάσης φύσεως υδατοσυλλογές που μπορεί να υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Τα κουνούπια παραμένουν μετά τους ψεκασμούς ( VIDEO ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">