ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλ. Παπαχελάς: Σόγια και «εγώ» στην άκρη

Όπως γράφει ο Α. Παπαχελάς, διευθυντής στην Καθημερινή, '' Σόγια και «εγώ» στην άκρη'', αναφορικά με την πολιτική μας πραγματικότητα, όμως προφανώς παρακάμπτει όσα ισχύουν στο δήμο Γλυφάδας από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Τα ''σόγια'', οι παρανομίες, και οι ειδικές εξυπηρετήσεις, αποτελούν το σήμα κατατεθέν της ''γαλάζιας'' διοικήσεως, και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν διαπιστώσαμε να παραμβαίνει η Πειραιώς.

Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει χάσει μαγάλο αριθμό ''συντρόφων'' από το 3%, με δεδομένο ότι το βαθύ ΠΑΣΟΚ και ορισμένοι εναπομείναντες από το 3 % διαμορφώνουν τους όρους του νέου ΠΑΣΟΚ, το οποίο αντί για τον πράσινο ήλιο φόρεσε κόκκινη προβιά.

Μας προκαλεί εντύπωση πως ένας δημοσιογράφος ο οποίος εργάζεται για συμφέροντα τα οποία βρίσκονται πλησίων της νοτιοανατολικής Αττικής παρακάπτει τις ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ για τα ''σόγια'' στελεχών και φίλων της ΝΔ, καθώς και όσα διαδραματίζονται στο δήμο Γλυφάδας  από την διοικούσα νέα δημοκρατία & συνεργαζόμενους. 

Σαφώς όσα ισχύουν αποτελούν σημείο αναφοράς για τις εκλογές του 2019, και θεωρούμε ότι το εν λόγω άρθρο, αν και γενικευμένο, κρούει τον κώδωνα και στα στελέχη της ΝΔ στο δήμο Γλυφάδας, και γι' αυτό το λόγο το αναδημοσιεύουμε.

* Ποτέ μη κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια, διότι αν οι συμπολίτες μας τιμήσουν την ανεξαρτητοποίηση στις δημοτικές εκλογές του 2019, ( εμάς τους εκτός κομμάτων οι οποίοι σήμερα είμαστε η πλειονότητα των κατοίκων), δεν υποσχόμαστε τίποτα, όμως, δεν υπάρχει ενδεχόμενο ούτε για ένα ρουσφέτι, ειδική μέριμνα, χάρη, εξυπηρέτηση, κ.α., εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. 

Δεν θα αναπαράξουμε το χθές των αστικών κομμάτων στους Ο.Τ.Α., διότι εξ αυτού πληρώνουν χιλιάδες πολίτες με τη ζωή και το μέλλον τους, και αποτελεί την βασική παθογένεια, (απόστημα), που χρειάζεται να εξαλειφθεί δια παντός. Η κανιβαλιστική λειτουργία αρμόζει σε πρωτόγονους λαούς, αμόρφωτους, και στην ζούγκλα, όταν την συναντάς σε πολίτες οι οποίοι δηλώνουν ευρωπαίοι, πρόκειται κυριολεκτικά για γαϊδάρους. 

Αποτελεί πρωτεύων να υπάρξει ξανά εμπιστοσύνη του κόσμου, και κυρίως να δομηθεί ένα αξιακό σύστημα, πρώτον, τήρησης του συντάγματος, και δεύτερον, υγιούς κοινωνικής συνοχής με θεμιτό ανταγωνισμό - χωρίς κανιβαλισμό - ''ρουσφέτια - σόγια'' και κανιβάλους. ( Οι μεθοδευμένες ενέργειες μέριμνας κατ' εξαίρεση της νομιμότητας για ''σόγια'', φίλους, κ.α, οφελεί τους συμμετέχοντες οι οποίοι τα μεθοδεύουν και τα δέχονται, όμως, προφανώς ''ποτέ δεν έχουν σκεφτεί'' τι ισχύει με το σύνολο των υπολοίπων, διότι αν σκέπτονται είναι αυταπόδεικτα ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ )

* Λόγω ''άλλων υποχρεώσεων'' δεν μπορούμε να καλύψουμε όπως χρειάζεται την ''τοπική ενημέρωση'', όμως ρίχνουμε ματιές σε όσα λέγονται - γράφονται.

Αλ. Παπαχελάς: Σόγια και «εγώ» στην άκρη

Ο ​​σκληρός πυρήνας των ανθρώπων που κυβερνούν σήμερα είναι εξαιρετικός στην κομματική ίντριγκα. Μπορεί πολλοί εξ αυτών να μην έχουν κολλήσει κανονικά ένσημα αλλά έχουν μαζεμένα πολλά κομματόσημα, καθώς στα πανεπιστήμια έμαθαν καλά την τέχνη της (μικρο)πολιτικής.

Εμφανής στόχος τώρα είναι η αποδόμηση της προσπάθειας ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς. Θα κάνουν ό,τι μπορούν είτε για να ευτελιστεί είτε για να ενισχυθούν όσοι θέλουν την αριστερόστροφη συνεργασία και μόνο. Θα χρειασθεί μεγάλη προσπάθεια για να μην ναυαγήσει το εγχείρημα. Τα «εγώ» είναι πολλά και τεράστια. 

Το βαθύ ΠΑΣΟΚ δίνει μάχη για να μη χάσει τον έλεγχο. Ολο αυτό σαν σκηνικό –ισχυρές προσωπικότητες, διαγκωνισμοί, νέα πρόσωπα– θα μπορούσε να προσδώσει ολίγον… σεξαπίλ. Μπορεί, όμως, εξίσου εύκολα να καταρρεύσει και να μείνουν οι ισχυρές προσωπικότητες με ισχύ οίκοθεν και διάφορα μικροκομματίδια άνευ επιρροής. Η έκβαση της προσπάθειας είναι κρίσιμη. Αν δεν πάρει πάνω της η Κεντροαριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τους – μη βολεμένους – ταλιμπάν του προπατορικού 3%, αλλά θα εδραιωθεί ως το νέο ΠΑΣΟΚ.

Στο στόχαστρο θα βρίσκεται όμως και η Ν.Δ., προφανώς. Μόνον οι αφελείς δεν αντιλαμβάνονται ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να προκληθούν τριβές και ρωγμές. Καραμανλικοί εναντίον μητσοτακικών, Κυριάκος εναντίον μπακογιάννηδων, μετριοπαθείς τύπου Χατζηδάκη εναντίον «ακροδεξιών» τύπου Αδωνι είναι σενάρια που έχουν ήδη παίξει και θα ξαναπαίξουν δυνατά όσο θα πλησιάζουμε στις εκλογές. Και σενάρια μπορεί οιοσδήποτε να σχεδιάζει και να προωθεί. Το ζήτημα είναι να μην βρίσκονται πρόθυμοι πρωταγωνιστές στην κεντροδεξιά παράταξη να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα. Δεν έχει σημασία γιατί το κάνουν, αν είναι από προσωπική πικρία, αδιαφορία, εξημμένες φιλοδοξίες ή αδυναμία ελέγχου των «δορυφόρων» τους. 

Οι πολίτες δεν έχουν καμία ανοχή. Δεν αντέχουν να δουν πάλι πολιτικά σόγια να «σφάζονται» μεταξύ τους ή στο εσωτερικό τους. Οχι απλώς δεν τους ενδιαφέρει, σιχαίνονται αυτού του είδους τις μικρότητες και τους εγωισμούς την ώρα που θα κριθεί η τύχη του τόπου. Το μόνο που θα καταφέρουν όσοι εμπλακούν ή ανεχθούν τέτοια παιχνίδια, από τον αρχηγό έως τον τελευταίο παράγοντα, είναι να κάνουν τον κόσμο να αναφωνήσει «άντε πάλι τα ίδια» και να χαθεί όποιος αέρας θα έχει στα πανιά της η αξιωματική αντιπολίτευση στον δρόμο προς τις εκλογές.

Το παιχνίδι είναι, δυστυχώς, πολύ καλά στημένο από πλευράς μικροπολιτικής και ίντριγκας. Αν η επόμενη Βουλή δεν αναδείξει μία αξιόπιστη, ειλικρινά φιλομεταρρυθμιστική πλειοψηφία, οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες. Γιατί μετά θα έλθει η καλά προσχεδιασμένη «νάρκη» του νέου εκλογικού νόμου, που θα τινάξει στον αέρα τη χώρα και θα την καταστήσει μη κυβερνήσιμη.

Γι’ αυτό χρειάζεται να μπουν λίγο τα παραφουσκωμένα «εγώ» στην άκρη και στην Κεντροαριστερά και στην Κεντροδεξιά. Η Ιστορία θα είναι πολύ αυστηρή απέναντι σε όποιον υπονομεύσει την επόμενη ημέρα για ένα καπρίτσιο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλ. Παπαχελάς: Σόγια και «εγώ» στην άκρη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">