ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Το πλιάτσικο και η προπαγάνδα των αστικών κομμάτων

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης λέει ναι στις επενδύσεις, αλλά με κανόνες που θα ισχύουν για όλους. Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι οι αρχαιολόγοι δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της χώρας  και επέκρινε τη ΝΔ για υποκριτική στάση και πολιτική σκοπιμότητα.

Όπως ανέφερε «Σε αυτήν τη χώρα με την τεράστια παράδοση, με τον πολιτισμό, που είναι ένα κεφάλαιο ζωντανό και διαχρονικό,  πρέπει να προστατεύουμε την εθνική κληρονομιά, και όχι χάριν της πολιτικής σκοπιμότητας να θέλουμε να καταλύσουμε το θεσμικό πλαίσιο. Διότι οι αρχαιολόγοι σήμερα δίνουν μια μάχη υπεράσπισης αυτής της χώρας και δεν μπορεί για καμιά πολιτική σκοπιμότητα να μηδενίζεται το έργο τους»  και πρόσθεσε πως «είναι ντροπή όσα γράφονται σήμερα, σε μια μερίδα του Τύπου, δημοσιεύματα που προσπαθούν να υπονομεύσουν μια από τις πιο αξιόλογες υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου».

Tην αποπομπή της Μαρίας Βλαζάκη από τη θέση της γενικής γραμματέα του υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα sosial media, αποδίδοντάς στην γ.γ. προσωπικές ευθύνες για τα προβλήματα που υπάρχουν στην επένδυση του Ελληνικού.

Θεατρικού τύπου αντίδραση χαρακτήρισε ο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, τα όσα υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με την επένδυση στο Ελληνικό, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». 

Είδες το κράτος ; Και την ΕΡΤ του δημοσίου, με σειρά Ραδιοτηλεοράσεων, και το ΑΜΝΑ με ραδιόφωνα, και το κυβερνών κόμμα με ΜΜΕ, και η ΝΔ με τα διαπλεκόμενα και τους ολιγάρχες, και στον αντίποδα οι παρλαπίπες των επενδύσεων και των επενδυτών, διότι άλλοι επένδυσαν αέρα κοπανιστό και σήμερα εξαργυρώνουν τον αέρα τους με θεσμικές και έμμισθες θέσεις, και άλλοι επένδυσαν τα χρήματά τους ώστε να να μην λάβουν αδειοδότηση, να δέχονται διώξεις και κατασχέσεις. Ποιά είναι η αριστερά, και ποιοι είναι οι αριστεροί ;;;

Με τα φούμαρα για δικαιοσύνη, δημοκρατία, και αλληλεγγύη, καθώς και με την ελπίδα που ήταν καθ' οδόν, όπως απεδείχθηκε για ένα στενό κύκλο,  θα έσκιζαν τα μνημόνια, θα φρόντιζαν να επιστραφούν τα ληστεμένα, θα έκλειναν στη φυλακή όσους ρήμαξαν τη χώρα, θα μεριμνούσαν άμεσα για την διαπλοκή των ΜΜΕ, και για τους επί δεκαετίες αντισυνταγματικά λειτουργούντες.

Από το ΣΚΑΝΔΑΛΟ του Ελληνικού στον επενδυτή και τα συμφέροντα του επενδυτή, με πλειάδα κοινοβουλευτικών κομμάτων τα οποία υποστηρίζουν τα συμφέροντα Λάτση, όμως ουδέποτε υποστήριξαν τον Ελληνικό λαό, και επιτέλους να μας αναφέρουν δημόσια.

Η Λατσιάδα

Ποιός είναι ο Λάτσης ; 
Τι είναι ο Λάτσης ;
Το ενδιαφέρων που επιδεικνύουν για τον Λάτση το έχουν επιδείξει οι πολιτικοί των αστικών κομμάτων για χιλιάδες Ελλήνων πολιτών ;
Εμείς διαθέτουμε ακριβώς τα αντίθετα αποδεικτικά στοιχεία, τόσο για τους πολιτικούς, όσο και για τον Λάτση.
Γνωρίζουμε επαρκώς για ποιούς έχει μεριμνήσει, πότε, πως , και γιατί.
Εγώ γεννήθηκα στο Ελληνικό, και συγκεκριμένα εντός του τέως αεροδρομίου, εμάς απαλλοτριώσαν, εμάς δίωξαν, και από εμάς ακόμα και σήμερα αποστερούν όσα μας ανήκουν.

Ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, όπως και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, πολιτικοί, δεν μας αναφέρουν πως θα ισχύσουν οι κανόνες για όλους, γιατί εμείς επί δεκαετίες, όπως και σήμερα, έχουμε απτές αποδείξεις του εναντίων και με τη συμβολή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά, και αναφέρθηκαν πρόσφατα και από τον Κ. Χρυσόγονο «Οι συλλογικές διαδικασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταντήσει να εξυπηρετούν απλά και μόνο την εκ των υστέρων περιβολή με δημοκρατικοφανή προσχήματα των ειλημμένων αποφάσεων ενός στενού και κλειστού κομματικού πυρήνα. 

Γ.Κ: Όλες οι προτάσεις μας, πριν την ανεξαρτητοποίησή μας, υπονομεύτηκαν για τα στενά προσωπικά συμφέροντα ελαχίστων στελεχών».

Όπως αναφέρει ο κ.Χρυσόγονος «Εάν η εκτελεστική εξουσία αδυνατεί να μετουσιώσει σε πολιτικό έργο τα προβλήματα της κοινωνίας και να δώσει λύσεις, είναι καταδικασμένη αργά ή γρήγορα να μεταλλαχθεί σε πελατειακή πυραμίδα με μόνη συγκολλητική ύλη τις κάθε είδους προσωπικές εξυπηρετήσεις».

Γ.Κ: Προσωπικά εμείς, πριν την ανεξαρτητοποίησή μας, αρνηθήκαμε κάθε είδους προσωπικές εξυπηρετήσεις, και αντιτάξαμε σειρά από προτάσεις και αιτήσεις οι οποίες στο σύνολό τους υπονομεύτηκαν τόσο από τα τοπικά στελέχη, όσο και από τα ηγετικά.

Εμείς δεν ξεχνούμε, ούτε για ένα δεύτερο, ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες, ΤΟΠΙΚΑ, ήταν προσυμφωνημένες για τα στενά συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων και προσώπων χωρίς να πληρούνται όροι αριστεράς.

Σαφώς ο  ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά αποστερείται από κάθε προοδευτική και ανανεωτική δυναμική για την ελληνική κοινωνία και αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα της καθημερινότητας των ελλήνων πολιτών.

Το Ελληνικό δεν πωλείται

Το Ελληνικό πρέπει να αξιοποιηθεί με βάση την μελέτη του Εργαστηρίου αστικού περιβάλλοντος του Ε.Μ.Π, κυρίως ως ελεύθερος δημόσιος χώρος πράσινου Μητροπολιτικού χαρακτήρα, με πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, καλύπτοντας τις κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής και όχι τις κερδοσκοπικές επιδιώξεις ιδιωτικών συμφερόντων.

Να έχετε αποτυπωμένο διαρκώς στο μυαλό σας. Εμείς το Ελληνικό δεν το ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ, και για εμάς ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Το πλιάτσικο και η προπαγάνδα των αστικών κομμάτων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">