ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Νάντια Βαλαβάνη μιλά για το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και για το Ελληνικό

Η Νάντια Βαλαβάνη μιλά για το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και για το Ελληνικό.
  
Η Ν. Βαλαβάνη τονίζει στην εκπομπή «Το θέμα δεν είναι να δικαιωθεί αυτός ο κόσμος ο οποίος αντιστάθηκε στο τρίτο μνημόνιο, το θέμα είναι να μπορέσει να αλλάξει η σελίδα, και για να αλλάξει η σελίδα σήμερα είναι πολύ πιο δύσκολο απ' ότι ήταν το 2015».

Όπως αναφέρει η Νάντια Βαλαβάνη « εμείς εκείνη τη περίοδο ως ΣΥΡΙΖΑ, το επίσημο προεκλογικό πρόγραμμα έλεγε, συμφωνία εντός του ευρώ εκτός εάν μας στριμώξουν σε βαθμό εξόντωσης οπότε τότε το νόμισμα δεν είναι ταμπού».  

Το πρόβλημα με το ΣΥΡΙΖΑ ποιο ήταν; Με την συμφωνία εντός ευρώ αφοπλιστήκαμε. 

Αναφορικά με το Ελληνικό η τέως αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών είπε « Στο σημαντικότερο οικόπεδο της Ευρώπης, παραθαλλάσιο, 6.200 στρεμμάτων,  υπάρχουν τα πάντα, υπάρχει βλάστηση και δάσος 37 στρεμμάτων.

Πάνω από 47% αυτής της έκτασης είναι ψηλά δένδρα, και στο ένα τρίτο υπάρχει οικοσύστημα με πτηνά κ.α., συν 600 στρέμματα τα οποία έπρεπε να προστατεύονται. Ο δασάρχης Πειραιά ρώτησε το νομικό συμβούλιο του κράτους, και ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι δεν προστατεύονται από το άρθρο 24 του Συντάγματος.    

Σε ένα τέτοιο χώρο τι κάνει ο επενδυτής και τι κάνει η κυβέρνηση. Αντιμετωπίζει ένα χώρο ο οποίος έχει μνημεία, δάση, δασικές εκτάσεις, ορεινές χορτολιβαδικές εκτάσεις, όπως είναι ο λόφος Χασάνι, οικοσύστημα ,κ.α. ως  ''γυμνό χώρο'', και τον προορίζει για μια διασταύρωση μεταξύ Ντουμπάι και Λας Βέγκας !!!»

Δείτε το βίντεο:    Μια σημείωση: Υπό την πίεση του χρόνου, καθώς η εκπομπή τελείωνε και το Ελληνικό, που ήταν το βασικό θέμα για το οποίο είχε κανονιστεί να συζητήσουμε, δεν υπήρχε πια δυνατότητα να κουβεντιαστεί με ουσιαστικό τρόπο, κάνω «σαρδάμ» σε δύο σημεία:

Οι αριθμοί που αναφέρομαι για τα 4 όλα κι όλα ψηλά κτίρια της Αθήνας σήμερα, όσο και για τα δεκάδες ψηλά κτήρια της προβλεπόμενης «επένδυσης» είναι βεβαίως όλα ύψη, άρα – όπως με διορθώνει σωστά ο Οικονόμου στο τέλος – είναι μέτρα κι όχι τετραγωνικά μέτρα, ενώ τα δεκάδες ψηλά κτήρια που προβλέπονται από το ΣΟΑ του «επενδυτή» για το Ελληνικό είναι όχι 50 ή 70 ορόφων (οι 6 ουρανοξύστες των 200 μέτρων ύψους έχουν 70 ορόφους ), και τα άλλα δεκάδες κτήρια θα είναι 50 ή 70 μέτρων ύψους (δηλ. 17 ή 23 ορόφων).

Σημείωση του ''Γ'': Το ότι θα φτάναμε σε σημείο να προμοτάρουμε το SKAI του ομίλου Αλαφούζου, είναι πρωτοφανές, όμως το κάνουμε αποκλειστικά για την Ν. Βαλαβάνη. (Έπειτα από τρείς πρωτεργάτες των FM στην περιοχή μας από τις δεκαετίες 70 - 80, με μουσικά ραδιόφωνα, τα οποία έκλεισαν με διώξεις - κατασχέσεις, κ.α., ο όμιλος Αλαφούζου λειτουργεί μουσικά ραδιόφωνα με τη δομή μουσικής αυτών των Ρ/Σ.) Τι θα γίνει με αυτούς τους ομίλους, θα έχουν και τα ενημερωτικά, και τα εθνικά, και τα τοπικά, και τα ψηφιακά, και τα μουσικά, και εμείς οι οποίοι πρωτοστατήσαμε στην ανεργία ;;; 

Δεν είναι ντροπή για το κυβερνών κόμμα να μην μας παρέχει μια νομοθετική ρύθμιση ώστε να αδειοδοτηθούμε σύμφωνα των κατατεθειμένων αιτήσεων μας, και ενώ έχουμε υποστεί διώξεις και κατασχέσεις ; Σαφώς γνωρίζεται όσα ισχύουν στις Η.Π.Α και σε σειρά άλλων χωρών, ενώ ο Ν.Αττικής είναι άνδρο ολιγαρχών, διαπλοκής, και λίγων ιδιοκτητών. 

Τερατούργημα διαπλοκής ο νέος νόμος ραδιοφωνίας

Παράλληλα δε, το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την ραδιοφωνία εκ προοιμίου  κρίνεται αντισυνταγματικό, διότι σκέπτονται να παρέχουν 70 άδειες στο Ν.Αττικής των πέντε εκατομμυρίων ( 5.000.000 πολιτών), και από 70 άδειες σε κάθε νομό με 30.000 - 50.000 κατοίκους !!! Η ανεργία, αναλογικά στο Ν.Αττικής των 5.000.000 εκ. πολιτών σαφώς είναι μεγαλύτερη έναντι όλων των υπολοίπων νομών της χώρας, άρα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα, πλήρως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ αναφορικά με την ραδιοφωνία να παύσουν αύριο, και η κυβέρνηση να παρέχει αναλογικά τις αδειοδοτήσεις σύμφωνα του πληθυσμού κάθε νομού.

Βαρουφάκης: Γιατί ο Τσίπρας επέλεξε να κυβερνήσει με τους ΑΝΕΛ και όχι με το Ποτάμι

Οι επιλογές ήταν δύο: το Ποτάμι, «ένα φιλελεύθερο κεντρώο κόμμα υπό την ηγεσία ενός δημοσιογράφου με τον οποίο η Δανάη και εγώ διατηρούσαμε φιλικές σχέσεις» και οι ΑΝΕΛ, που έδειχναν «σφοδρή αντίδραση στα Μνημόνια, αλλά είχαν ακροδεξιές θέσεις σε κοινωνικά ζητήματα, 'έσταζαν' υπερεθνικισμό, συγκαλυμμένο ρατσισμό, έντονο σεξισμό και ομοφοβία.», γράφει ο κ. Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης προτιμούσε το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά υπήρχε ένα βασικό πρόβλημα: Το Ποτάμι δεν θα επέτρεπε τη ρήξη με τις Βρυξέλλες.

«Θα μου έλεγαν να διαπραγματευτώ με την τρόικα όσο σκληρά θέλω, όμως σε καμία περίπτωση να μην σκεφτώ τη ρήξη. Θα απαντούσα πως δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε μια αίθουσα διαπραγματεύσεων αν δεν μπορείς καν να διανοηθείς να βγεις. Όχι, η συγκυβέρνηση με το Ποτάμι θα ήταν στρατηγική αυτοκτονία και εντελώς ανούσια» σχολιάζει ο κ. Βαρουφάκης, συνεχίζοντας:

«Σε κάθε περίπτωση η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ο Αλέξης, είχε ήδη αποφασίσει»

Τελικά, η επιλογή Καμμένου ήταν «προφανής», όπως λέει. «Ο Αλέξης μού εξήγησε την απόφαση για συγκυβέρνηση με τον Καμμένο απλά και συνοπτικά. Είχαμε μια επιλογή, μου είπε. Η μία περίπτωση ήταν να σχηματίσουμε κυβέρνηση συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, διορίζοντας τον Καμμένο υπουργό Άμυνας, με τον όρο να μην παρέμβει σε καμία απόφαση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ή με κοινωνικά θέματα, στα οποία θα κυριαρχούσε η προοδευτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δεύτερη ήταν να μπούμε σε εκτενείς διαπραγματεύσεις με το Ποτάμι, με σκοπό να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση την οποία η τρόικα θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ανατρέψει. "Είναι προφανής επιλογή" κατέληξε. Όσο περνούσαν οι μήνες, ο Αλέξης είχε δίκιο. Ο Καμμένος και οι συνάδελφοί του κράτησαν τον λόγο τους και ήταν πλήρως υποστηρικτικοί στη διαπραγματευτική μας τακτική», σχολιάζει ο κ. Βαρουφάκης για να καταλήξει ωστόσο πως «παρ' όλ' αυτά, οι πρακτικοί λόγοι αυτής της σύμπραξης δεν απάλυναν την αποστροφή μου... Από όλες τις δύσκολες ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων τις επόμενες εβδομάδες, αυτές που πονούσαν περισσότερο αφορούσαν σε αυτή την αμήχανη συμμαχία»
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Νάντια Βαλαβάνη μιλά για το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και για το Ελληνικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb