ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Γ.Σ.Γλυφάδας αξιώνει φύλαξη για την ασφάλεια των παιδιών

Είναι γεγονός πως γύρω από το 6ο Δημοτικό Στάδιο Γλυφάδας εντοπίζουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση την ύπαρξη ατόμων που προβαίνουν σε άσεμνες και σκανδαλώδεις πράξεις μας αναφέρουν από τον Γ.Σ.Γλυφάδας - Στίβος, και μολονότι υπάρχουν κρούσματα έχουν ζητήσει την συνδρομή του Α.Τ Γλυφάδας, της ομάδας ΔΙΑΣ, και παράλληλα ενημερώνουν το δήμο επισημαίνοντας ότι χρειάζονται φύλακα.

Όπως αναφέρουν από τον Γ.Σ.Γλυφάδας: «Σχεδόν 10 έτη έχουν περάσει από τότε που για πρώτη φορά ζητήσαμε και πήραμε τη βοήθεια και τη συνδρομή του Α. Τ. Γλυφάδας με τη διαμεσολάβηση του Υπαστυνόμου κου Κ. Σιδηροκαστρίτη. 

Πρόσφατα και η 'Αμεση Δράση μέσω της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, άρχισε να παρέχει και αυτή τις υπηρεσίες της για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών. 

Δεν έχουν περάσει μέρες από τη σύλληψη ύποπτου ατόμου που προέβαινε σε άσεμνες πράξεις έξω από Δημόσιο Σχολείο της Γλυφάδας. Το γεγονός αυτό έρχεται να ενισχύσει την άποψή μας ότι πλέον είναι απαραίτητη η κινητοποίηση όλων Δήμων και Αστυνομίας για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων που μόνο σε κίνδυνο βάζουν τα μικρά παιδιά που αθλούνται καθημερινά στα στάδια της πόλης μας.

Είναι κανόνας που εφαρμόζεται σε όλα τα στάδια - προπονητήρια -κολυμβητήρια - πισίνες κ.λ.π. μία μοναδική είσοδος εν λειτουργία για την ασφάλεια και την ομαλή διακίνηση των μικρών αθλητών».

Η επιστολή προς τον δήμο Γλυφάδας

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΣΤΙΒΟΣ

Γλυφάδα 18 Οκτωβρίου 2017

ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΟΣ 7
16675 ΓΛΥΦΑΔΑ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.40
www.gs-glyfadas.gr
e-mail: gs-glyfadas@hotmail.com
Facebook : Γ.Σ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΠΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟ
ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Κοινοποίηση: Γραφείο Δημάρχου

Με την παρούσα επιθυμούμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας προς συνεκτίμηση και άμεση επίλυση εκ μέρους σας του κατωτέρω θέματος :

Ως σας είναι γνωστό η είσοδος στο γήπεδο στίβου του Δήμου μας επί σειρά ετών γίνεται για όλους τους Δημότες και αθλητές των συλλόγων από την κεντρική είσοδο επί της οδού Ναπολέοντος Ζέρβα αρ. 56.

Με δεδομένη την έλλειψη φύλαξης του Σταδίου, εκ μέρους του Δήμου, την επίβλεψη των παιδιών που αθλούνται εντός του γηπέδου την έχουμε αναλάβει εμείς, δια των προπονητών μας, οι οποίοι και στο τέλος της δραστηριότητας των παιδιών, επιμελούνται την έξοδο και παραλαβή τους από τους οικείους και συγγενείς τους, προκειμένου να είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια τους και να περιορίσουμε τον κίνδυνο να λάβει χώρα περιστατικό είτε φυγής, είτε πιθανής αρπαγής τους.

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι παραδόθηκαν εκ μέρους του Δήμου, και χωρίς να γνωρίζουμε με απόφαση ποιανού οργάνου, κλειδιά, στο έτερο Σωματείο που προπονεί τους αθλητές του εντός του Σταδίου, και κατ’ αυτόν τον τρόπο η είσοδος των αθλητών, των παιδιών και των Δημοτών που επιθυμούν να αθληθούν θα λαμβάνει χώρα και από την δευτερεύουσα είσοδο που βρίσκεται επί της οδού Άλσους.

Η ανωτέρω ενέργεια επιτρέψτε μας να επισημάνουμε ότι δημιουργεί μείζον πρόβλημα, τόσο σε εμάς, όσο και κατά την άποψη μας και στο έτερο Σωματείο, καθώς με τον τρόπο αυτό καθίσταται αδύνατος ο ανωτέρω έλεγχος των παιδιών και η επιστασία αυτών, αφού δεν είμαστε σε θέση να επιτηρούμε παράλληλα δύο εισόδους.

Η αναφορά σε παιδιά θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αφορά ηλικίες που ξεκινούν από 4-5 ετών, μέχρι εφήβους, που οι γονείς ή συνοδοί τους στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν παραμένουν στο στάδιο κατά τον χρόνο της άθλησης, εμπιστευόμενοι τα σωματεία για την ασφάλεια των τέκνων τους.

Επειδή αντιλαμβανόμαστε την δυσκολία, λόγω της συγκυρίας, ο Δήμος να παράσχει μόνιμο φύλακα, που θα ήταν το ιδανικό για όλους.

Επειδή, πέραν των άλλων, είναι ηθική υποχρέωση όλων μας να εξασφαλίζουμε όρους ασφάλειας στα αθλούμενα παιδιά αυτών των ευαίσθητων ηλικιών.

Επειδή ουδέν πρόβλημα είχε δημιουργηθεί στα τόσα έτη λειτουργίας του Σταδίου από την πρόσβαση της εισόδου στην Ναπολέοντος Ζέρβα, είσοδος που παραμένει απρόσκοπτη σε όλους.

Συνεκτιμώντας τα ανωτέρω και την δυσλειτουργία που θα προξενηθεί εάν εμμείνετε σε αυτήν την απόφαση σας, παρακαλούμε να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς, ή σε κάθε περίπτωση να ορίσετε μια εκ των τριών εισόδων που υπάρχουν στο Στάδιο, ως την μοναδική είσοδο εν λειτουργία, καθώς εάν δεν γίνει αποδεκτό το παρόν αίτημα μας, κανείς πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ομαλή διακίνηση των μικρών αθλητών μας.

Μετά τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΓΓΕΛΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Η επιστολή προς την ομάδα ΔΙΑΣ

28/11/2016

ΑΠΟ : ΓΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΣΤΙΒΟΣ
ΠΡΟΣ : ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡ.ΠΡΩΤ.64
ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ

Υπόψη Διοικητού ΔΙ.ΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Κου ΤΣΙΝΤΑΡΑΚΗ ΜΑΡΚΟΥ

Κύριε Διοικητά

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Γλυφάδας ιδρύθηκε το 1997, με σκοπό τη διάδοση του κλασικού αθλητισμού στην πόλη της Γλυφάδας. Οι προπονήσεις γίνονται στο 6ο Δημοτικό Στάδιο, Ζέρβα-Τατάκη και Άλσους (κάτω από το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Γλυφάδας).

Η σκληρή δουλειά, η αγάπη και η γνώση για τον αθλητισμό έφεραν τον ΓΣ τα τελευταία χρόνια, μέσα στα δέκα (10) καλύτερα αθλητικά σωματεία στίβου Πανελλαδικά, σύμφωνα με τις ετήσιες αξιολογήσεις του ΣΕΓΑΣ. Το 2016 ο ΓΣ κατετάγη στην 5η θέση ανάμεσα σε περίπου 300 αθλητικά σωματεία στίβου.

Ο σύλλογος διαθέτει αγωνιστική ομάδα άνω των 100 παιδιών/αθλητών και πρωταθλητών πρότυπη ακαδημία 250 παιδιών, τροφοδότη της αγωνιστικής ομάδας, με ηλικίες από 2,5 ως 12 ετών. Ο σύλλογος, επίσης, εφαρμόζει πρόγραμμα στίβου για 40 αθλητές/τριες με κινητική και νοητική αναπηρία, ΑμεΑ, τα οποία έχουν ενταχθεί στα Special Olympics. Ο ΓΣ Γλυφάδας προπονεί ομάδα μαζικού λαϊκού αθλητισμού για μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, που απαρτίζεται από γονείς παιδιών/αθλητών.

Το 2015 ο σύλλογος είχε μια πολύ μεγάλη διάκριση, κατακτώντας την 4η Πανελλήνια θέση στον Μαραθώνιο γυναικών ενώ στους άνδρες το 2016 κατέλαβε τις 9η , 16η και 23η θέση. Συνολικά το 2016, ο ΓΣ κατέκτησε 24 Πανελλήνια και διεθνή μετάλλια. Ο ΓΣ Γλυφάδας αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και οργάνωσης για πολλούς αθλητικούς συλλόγους πανελλαδικά.

Ο ΓΣ Γλυφάδας προπονείται καθημερινά από τις 17.30-22.00 στο 6ο Δημοτικό Στάδιο Γλυφάδας (Ζέρβα-Τατάκη και Άλσους). Πριν λίγα χρόνια, το στάδιο ήταν σημείο συνάντησης τα βράδια, ατόμων χρηστών ναρκωτικών ουσιών με αποτέλεσμα να τα πρωινά οι υπεύθυνοι του συλλόγου να μαζεύουν και να απομακρύνουν χρησιμοποιημένες σύριγγες.

Υπήρχαν, επίσης, περιπτώσεις, ύποπτων ατόμων (ειδικά από την οδό ‘Αλσους όπου ο φωτισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος), που παρακολουθούσαν την προπόνηση (ηδονοβλεψίες).

Μετά από μεγάλες προσπάθειες, ο Δήμος Γλυφάδας κατασκεύασε την περίφραξη του χώρου αφήνοντας μια είσοδο επί της οδού Ζέρβα.

Είχαμε κρούσματα επίθεσης στα παιδιά μετά το τέλος της προπόνησης (μετά τις 20:00) στις οποίες σημειώθηκαν κλοπές κινητών τηλεφώνων, χρημάτων, ρουχισμού και ποδηλάτων καθώς και παρενοχλήσεις παιδιών της ακαδημίας από άτομα που δεν σέβονταν τις ώρες προπόνησης του σταδίου.

Τα παραπάνω περιστατικά μας υποχρέωσαν να αποταθούμε στην Περιφερειακή Διοίκηση των ομάδων ΔΙ.ΑΣ στη Νοτιοανατολική Αττική και συγκεκριμένα στον Αστυνόμο Κώστα Σιδηροκαστρίτη, ο οποίος ήταν γνώστης αρκετών εκ των παραπάνω περιστατικών, αφού παλαιότερα ως υπαστυνόμος στο Α.Τ. Γλυφάδας είχε προσωπικά επέμβει αρκετές φορές και φρόντισε να έρχεται στο στίβο μερικά απογεύματα (20.00-20.30) ο Ανθυπαστυνόμος κ. Γιάννης Ριζόπουλος, όταν ηταν ελεύθερος επειδή δεν απασχολείτο από σήματα.

Ο κ. Ριζόπουλος για τρία περίπου χρόνια έρχεται τακτικά τα βράδια κατά τις ώρες αποχώρησης των μικρών παιδιών των ακαδημιών του βοηθώντας με κάθε τρόπο και έχει γίνει πολύ αγαπητος από παιδιά, γονείς και τα μέλη του ΓΣ Γλυφάδας. Ο ανθυπαστυνόμος Γιάννης Ριζόπουλος έχει καταφέρει ειδικά τα μικρά παιδιά να βλέπουν στο πρόσωπό του πολύ θετικά την αστυνομία. Πολλές φορές, αν χρειάζεται, διακόπτει τη ροή των οχημάτων επί της οδού Ζέρβα για να περάσουν απέναντι τα παιδιά.

Κε Διοικητά

Ο ΓΣ Γλυφάδας, έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια και ακεραιότητα των αθλουμένων και ειδικά των μικρών παιδιών. σας παρακαλεί να μεριμνήσετε ώστε να παρίστανται καθημερινά οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ από 20.00-20.30 εφόσον αυτό καθίσταται δυνατόν και δεν αντιβαίνει στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

Για τον Γυμναστικό Σύλλογο Γλυφάδας

Δημήτριος Κλάδης

Υπεύθυμος Δημοσίων Σχέσεων Συλλόγου
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Γ.Σ.Γλυφάδας αξιώνει φύλαξη για την ασφάλεια των παιδιών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">