ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σκουρλέτης: Mόνιμες προσλήψεις στους δήμους 6.000 χιλ. στο τομέα καθαριότητας

Περίπου 6.667 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, στην καθαριότητα, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ανακοίνωσε  ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Πρόκειται για εργαζόμενους στο τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών με σταθερή σχέση εργασίας, αντί του καθεστώτος των ανανεούμενων συμβάσεων που κρατούσαν σε εργασιακή ομηρία ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων, παρόλο που κάλυπταν διαρκείς και πάγιες ανάγκες.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος αριθμός δεν έχει οριστικοποιηθεί ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει σε όσους δήμους δεν έστειλαν εμπρόθεσμα στοιχεία, τη δυνατότητα να καταθέσουν νέες αιτήσεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

Έχοντας το δεδομένο του δήμου Γλυφάδας, στον οποίο προσλήφθηκαν εποχιακοί δασοπυροσβέστες, για τρείς μήνες, οι οποίοι σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου εν συνεχεία τοποθετήθηκαν στον τομέα καθαριότητας, καλύπτοντας διαρκείς και πάγιες ανάγκες, ενω πρόκειται σε μεγάλο αριθμό για «συγγενείς μόνιμων εργαζομένων του δήμου» ή «φίλων» της διοίκησης, ο υπουργός πρέπει να αποσαφηνίσει αν η κυβέρνηση προτίθεται να νομιμοποιήσει τις γαλάζιες προσλήψεις με τις ανανεούμενες συμβάσεις , ώστε χιλιάδες συμπολιτών μας, και ειδικότερα μακροχρόνια ανέργων, να έχουν μια σαφή εικόνα.  

Εμείς σας θυμίζουμε ότι  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έπειτα από προσφυγή του ενεργού δημότη Α. Γιαννακόπουλου για τις ανανεούμενες συμβάσεις των φίλων της διοίκησης εξεδόθη η απάντηση που ακολουθεί: Σας γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία μας κατόπιν σχετικής έκθεσης επιθεώρησης ελέγχου του ΣΕΕΔΔ, έχει ήδη προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες και έχει ενημερώσει σχετικά την αρμόδια αρχή.
 
Επισημαίνεται ότι η πειθαρχική διαδικασία που αφορά τους αιρετούς κινείται υποχρεωτικά από την διοίκηση, και έχει ως σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, και τη διασφάλιση της νομιμότητας κατά τη λειτουργία των Ο.Τ.Α.
Εκ της φύσεώς της συνεπώς δημιουργεί συγκεκριμένη έννομη σχέση μόνο ανάμεσα στη διοίκηση και το υποκείμενο της πειθαρχικής διαδικασίας.



Επισήμανση προς το υπουργείο: Αν λοιπόν δια των ενεργειών του υπουργείου μονιμοποιηθούν οι εποχιακοί δασοπυροσβέστες στον τομέα καθαριότητας, ενώ αρκετοί συμπολίτες μας, και ειδικότερα μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη ώστε να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να βρεθεί στην διακυβέρνηση τεθούν εκτός, έχοντας το δεδομένο της προυπηρεσίας αρκετών εξ αυτών στον τομέα καθαριότητας, τα συμπεράσματα θα είναι σαφή και ξεκάθαρα στους συμπολίτες μας.

Σαφώς να μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και οι δημοτικές του 2019, στις οποίες αρκετοί εκ των συμπολιτών μας θα διαμορφώσουν σύμφωνα των εφαρμοζόμενων πολιτικών του παρόντος τι θα ισχύσει στη συνέχεια.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σκουρλέτης: Mόνιμες προσλήψεις στους δήμους 6.000 χιλ. στο τομέα καθαριότητας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">