ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τερψιθέα Γλυφάδας: Βανδαλισμός στη πλατεία Καραϊσκάκη

Βάνδαλοι κατέστρεψαν δυο δένδρα καθώς και τη βρύση της πλατείας Καραϊσκάκη, ενώ όπως θα δείτε στις εικόνες είχε προηγηθεί ''στολισμός'' με λαμπάκια.

Η ιστορία με τα λαμπάκια είναι γνωστή σε τοπικό επίπεδο, δεδομένου ότι επί σειρά ετών, κάθε χρόνο , πιστώνεται ένα σεβαστό ποσό για λαμπάκια, τα οποία ''ως δια μαγείας'' τον επόμενο χρόνο εξαφανίζονται (?) και χρειάζεται νέα πίστωση δεκάδων χιλιάδων ευρώ.


Αναφορικά με την καταστροφή των δένδρων, εντός της πλατείας Καραϊσκάκη, αν έχει γίνει με εντολή δημάρχου, η αντιδημάρχου, τους περιμένω τη Δευτέρα το πρωί στο συγκεκριμένο σημείο για τα δέοντα.


Αυτά τα λίγα, τονίζοντας ότι σας αφήσαμε να ''παίξετε'' με το ένα τμήμα της πλατείας Καραϊσκάκη , καταστρέφοντας δένδρα δεκαετιών, και καλύπτοντας τους λίγους, και ειδικότερα τους ημετέρους σας, οι οποίοι παρεμπιπτόντως απεκόμισαν αρκετά χρήματα από τα υλικά κατασκευής, αναφορικά με το άλλο τμήμα της πλατείας σας περιμένω από τη Δευτέρα.


Μεριμνήστε άμεσα να αποκατασταθούν οι ζημιές οι οποίες έγιναν, και να επιστρέψει η πλατεία όπως ήταν πριν τους βανδαλισμούς.


Τα λαμπάκια σας μάραναν !!. Τα λαμπάκια... ήταν οι βασικές προσδοκίες των συμπολιτών μας !!




Ειδικά ο ''γαλάζιος'' δήμαρχος, ως γνήσιο τέκνο της επάρατης δεξιάς, και με έντονο πρόβλημα φαλάκρας, ίσως αρέσκεται στις ''φαλακρές περιοχές'', με πλήρη καταστροφή του περιβάλλοντος και του πράσινου , ώστε όλα να γίνουν τσιμέντο με επένδυση συνθετικού τάπητα, εμείς όμως, σε καμία περίπτωση.


Τα παιδάκια των σύγχρονων άστυ, στερούνται υγιούς νοοτροπίας, και όσοι αρέσκονται στη τσιμεντοποίηση με επένδυση συνθετικού τάπητα πάνω από το τσιμέντο, και πλήρη καταστροφή του πράσινου και των δένδρων, ας προσθέσουν πάνω τους και συνθετικά στήθη σιλικόνης, διότι έχουν εναρμονιστεί πλήρως στους ψεύτικους σχηματισμούς, και κόσμο, παντός είδους.

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, και ασφαλώς όχι των περισσοτέρων νεοελλήνων, είχαν μέτρο, το οποίο σημαίνει αξίες και γνώμονα, σε αντιδιαστολή του παρόντος, στο οποίο προς χάριν των εντυπώσεων, καταστρέφονται όλα, και δημιουργούνται πολύχρωμες ψευτιές απο κοινούς πλιατσικολόγους.


Το δέντρο

Σ' ένα άχαρο πεζοδρόμιο μιας πολύβουης πλατείας ήταν κάποτε ένα άσχημο παραμελημένο δέντρο. Κανείς δεν το πρόσεχε. Κανείς δεν το φρόντιζε. Κανείς δεν του έδινε την παραμικρή σημασία. Τα φύλλα του είχαν μαραζώσει, είχαν πέσει από καιρό κι είχε απομείνει γυμνό, σκονισμένο και καχεκτικό. Ποτέ δεν είχε γνωρίσει του δάσους τη δροσιά. 

Δεν είχαν κελαηδήσει ποτέ στα φύλλα του πουλιά, με δυσκολία να το άγγιζε πού και πού κάποια πονετική ηλιαχτίδα που γλιστρούσε στα κρυφά ανάμεσα στις μουντές και άχαρες πολυκατοικίες που το περιστοίχιζαν.

Οι περαστικοί διάβαιναν δίπλα του με αδιαφορία, βλοσυροί και βιαστικοί, χωρίς να του δίνουν καθόλου σημασία, μερικοί μάλιστα πετούσαν αποτσίγαρα, φλούδια από κάστανα και λερωμένα χαρτομάντηλα κι άλλοι φτύνανε στο χωμάτινο τετραγωνάκι γύρω από τη ρίζα του.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, κατάλαβε από κάτι μηχανικούς με σκούρες καμπαρντίνες και κρεμαστά μουστάκια, που έσκυβαν και μουρμούριζαν κι όλο μετρούσαν σκυθρωποί, ότι θα πλάταιναν το δρόμο πλάι του. Κι αν συνέβαινε αυτό, τι τύχη το περίμενε; Θα το πελέκιζαν, θα το ξερίζωναν; Θα το πετούσαν μήπως στα σκουπίδια;

Εκείνο το χριστουγεννιάτικο δειλινό το δέντρο αισθανόταν πιο παραμελημένο, πιο παραπονεμένο από ποτέ. Στα ολόφωτα παράθυρα γύρω του διέκρινε ανάμεσα από τις κουρτίνες χριστουγεννιάτικα έλατα, που χαρωπά παιδιά τα στόλιζαν με κόκκινα κεριά, καμπανούλες, αγγελούδια, ασημένια πέταλα και γιορτινές γιρλάντες και ζήλευε. Ζήλευε πολύ. Πόσο θα ήθελε να είναι έτσι κι αυτό. Χριστουγεννιάτικο έλατο στη θαλπωρή ενός σπιτιού. Να το φροντίζουν, να το στολίζουν, να το καμαρώνουν...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τερψιθέα Γλυφάδας: Βανδαλισμός στη πλατεία Καραϊσκάκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">