ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» πίσω από την επίθεση στα ΜΑΤ

Η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βρίσκεται πίσω από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (06/11/2017) κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπως έδειξε η βαλλιστική εξέταση.

Οι κάλυκες προέρχονται από το ίδιο όπλο που είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση σε δύο άλλες επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης στοχοποιούν άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι φυλάνε το κτήριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος.

Τα «χτύπημα» της οργάνωσης

Στις 10 Ιανουαρίου 2017 επιτέθηκαν με καλάσνικοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Στόχος και πάλι η κλούβα των ΜΑΤ. Από την επίθεση είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός.

Στις 25 Μαΐου του 2014, λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές, η οργάνωση πραγματοποιεί επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Οι σφαίρες από το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι δράστες καρφώθηκαν στα γραφεία του κόμματος. Η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για το «χτύπημα».

Το ίδιο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί ξανά σε επιθέσεις τον Απρίλιο του 2014 αλλά και τον Ιανουάριο του 2017 κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, το συγκεκριμένο όπλο φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί και στην επίθεση της 31ης Ιουλίου 2016 κατά Πρεσβείας του Μεξικού.

Μάλιστα, στην επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ το 2014 και στην επίθεση κατά της πρεσβείας η οργάνωση είχε προχωρήσει και σε ανάληψη ευθύνης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» πίσω από την επίθεση στα ΜΑΤ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb