ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνέντευξη της Νάντιας Βαλαβάνη για το Ελληνικό στο Focus 103,6 FM της Θεσσαλονίκης


Συνέντευξη της Νάντιας Βαλαβάνη στο Focus 103,6 FM της Θεσσαλονίκης για το Ελληνικό, στις 20.10.2017.

Όπως αναφέρει η τέως αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, από το 2010 όλοι οι πρωθυπουργοί υπαναχωρούσαν , αρχής γενομένης από τον Σημίτη, με το Μητροπολιτικό πάρκο, ο δεύτερος ήταν ο Κ. Καραμανλής, και ο τρίτος ήταν ο Γ. Παπανδρέου.

Οι κυβερνήσεις υπαναχώρησαν διότι ήταν τεράστια τα οικονομικά συμφέροντα τα οποία διακυβεύονταν, και όλοι έβλεπαν τα δημοσιεύματα, και κυρίως τα διεθνή, για το παραθαλάσσιο φιλέτο της Μεσογείου, και θεωρούσαν ότι θα κάνουν μπίζνες με φοβερά κέρδη.

Η κυβέρνηση από την στιγμή την οποία αποφάσισε στα πλαίσια των Μνημονιακών υποχρεώσεων να το δώσει, μαζί με την αντιπολίτευση, η βουλή αποφάσισε χωρίς να τηρήσει το νομικό πλαίσιο και την ΣΟΑ.

Ο ''επενδυτής'' καθυστέρησε ένα χρόνο, διότι όπως μάθαμε στα Νότια προάστια της Αθήνας, έψαχνε για επενδυτές και χρήματα, δεν είχαν αρκετά χρήματα, και δεν επιθυμούσαν να δεσμευτούν.

Κατατέθηκε το ΣΟΑ ( Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης ) πρόσφατα, και όλες αυτές οι διαδικασίες με τον Δασάρχη Πειραιά, με το ΚΑΣ, με τα νεώτερα Μνημεία, έχουν να κάνουν με την νομιμότητα, διότι όλοι αυτοί πρέπει να δώσουν εγκρίσεις για το ΣΟΑ.

Το σχέδιο είναι για ιδιωτική πολεοδόμηση του τέως αεροδρομίου, στο οποίο απαγορευόταν η δόμηση μέχρι το 2012.

Αναφορικά με τα δάση, τα αρχαία, κ.α. στο Ελληνικό, τα οποία δεν υπήρχαν επί 60 χρόνια για τον δημοσιογράφο ο οποίος πήρε την συνέντευξη, τα περισσότερα απ' αυτά βρίσκονται στην χερσόνησο του Αγίου Κοσμά ο οποίος δεν υπήρχε μέχρι πρότινος στα σχέδια του επενδυτή, και μπήκαν ξαφνικά το 2012 που προστέθηκαν τα 750 στρέμματα στα 5.500 του Ελληνικού για λόγους απληστίας.

Από το 2012 ο τόπος ( Νότια προάστια Αττικής ) περίμεναν να αναπτυχθούν σύμφωνα με όσα είχαν εκπονηθεί και είχαν δεσμευτεί οι κυβερνήσεις, και εμείς ως κίνημα στηρίζαμε την ήπια ανάπτυξη της περιοχής μας.

Όπως αναφέρει η κ. Βαλαβάνη είμαστε 56 κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι έχουμε προσφύγει σχετικά με το δασικό. Ο δασάρχης του Πειραιά κλήθηκε από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε, η οποία έχει τις μετοχές τις οποίες θα μεταβιβάσει στον ''επενδυτή'', (ο οποίος όπως αναφέρθηκε αναζητά επενδυτές), να κάνει πράξη χαρακτηρισμού. 

Το οξύμωρο της ιστορίας είναι ότι ούτε ο δασάρχης Λαυρίου, ούτε ο δασάρχης Πειραιά γνωρίζουν τι περιέχουν οι χάρτες της περιοχής, και κάνουν πράξη χαρακτηρισμού χωρίς να γνωρίζουν τι περιέχουν οι δασικοί χάρτες της περιοχής. Εντελώς σουρεαλιστικό. 

Επισήμανση του Γ.Κ: Εμείς είχαμε ''χορτάσει'' από εξαγγελίες για Ανάπτυξη στη περιοχή μας, ακόμα και πριν από το 2012, με το σύνολο των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες αντί αδειοδοτήσεων μας δίωξαν συστηματικά και επανειλλημένα, οπότε γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι ανάπτυξη επί της ουσίας για το τόπο μας, και όλους εμάς, δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ από τις εκάστοτε κυβερνήσεις - διοικήσεις, των ημέτερων, και της υπηρέτησης ολιγαρχικών συμφερόντων.

Έχοντας και το προηγούμενο της εξαφάνισης μιας ολόκληρης συνοικίας της ΓΛΥΦΑΔΑΣ, η οποία ευρίσκετο μέσα στο τέως αεροδρόμιο του Ελληνικού, ( ΒΟΣΠΟΡΟΣ), οι όποιες πολιτικές αποφάσεις ουδέποτε υπήρξαν πραγματικά προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Αναλογιστείτε ότι γκρέμισαν - απαλλοτρίωσαν μια ολόκληρη συνοικία, πέραν των 100 ιδιοκτητών, ώστε ετεροχρονισμένα να γίνει ιδιοκτήτης ολόκληρης της εκτάσεως ένας, και μάλιστα με τη δυνατότητα να δομήσει πολυτελείς οικίες - και ουρανοξύστες, και να τα μεταπωλήσει σε έτερους επενδυτές. 

Κατακρεουργείται το δίκαιο, διότι αν είχαν παραμείνει στις ιδιοκτησίες οι 100 και πλέον ιδιοκτήτες του Βοσπόρου Γλυφάδας - Ελληνικού που οι προηγούμενες κυβερνήσεις τέλεσαν αναγκαστική απαλλοτρίωση, ο όμιλος του Λάτση σήμερα δεν θα ήταν ο κυρίαρχος της περιοχής, θα είχε και 100 συνιδιοκτήτες. Σε αντιδιαστολή λοιπόν της υπεραξίας του Λάτση, ο οποίος αγόρασε φιλέτο των νοτίων προαστίων Αττικής σε τιμή που δεν θα έβρισκε οικόπεδο ούτε στο Βραχάτι, εκατοντάδες πολιτών ζημιώνουν από τις ασκούμενες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων. Και της σημερινής.

Πόσο εναρμονισμένο μπορεί να είναι αυτό το καθεστώς με το Ελληνικό δίκαιο, όταν εκδιώχθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι από το τόπο τους, κακής κακώς, και παρά την θέλησή τους ; Εκδιώχθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι από το τόπο τους και τις ιδιοκτησίες τους, (εκατό και πλέον ιδιοκτήτες της περιοχής), και τα αστικά κόμματα των τελευταίων ετών υποχρεούνται να υπογράφουν για την υπεραξία και τα υπερκέρδη ενός ;;;


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνέντευξη της Νάντιας Βαλαβάνη για το Ελληνικό στο Focus 103,6 FM της Θεσσαλονίκης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">