ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλαλούμ με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του πολυνομοσχεδίου.

Η έμφαση από τη πλευρά τους είναι οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο αναφορικά με το δικαίωμα στην απεργία.

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς σήμερα Δευτέρα 15/01/2018 η Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ, ηλεκτρικό, προχωρούν σε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε πολλούς δρόμους της Αθήνας παρατηρείται κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Αυτή την ώρα υφίσταται η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή '' Το πολυνομοσχέδιο στη βουλή - live''  ενώ η συζήτηση και ψήφιση του αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ.

Κανονικά εκτελούνται σήμερα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού.

Σε ανακοινώσεις τους οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως το «πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας» και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας, «διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν ισχύει σήμερα ο δακτύλιος, ενώ επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας των ΜΜΜ (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα (Ι.Χ, φορτηγά, λεωφορεία και δίκυκλα).

Προβλήματα υπάρχουν και στις πτήσεις, καθώς τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, μεταξύ 12:00 το μεσημέρι και 3:00 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις σε ορισμένες πτήσεις.

Το πολυνομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα το βράδυ, ενώ συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της πόλης από συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στάσεις εργασίας

Tην κήρυξη 4ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας επιπλέον της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Το Δ.Σ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε την αποχή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων της χώρας (πολιτικών και ποινικών), από τις 09.00 έως τις 11.00, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική διαμεσολάβηση.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου τους.

Συγκεντρώσεις σε Σύνταγμα και Ομόνοια

Η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 18.00 στο Σύνταγμα ενώ το ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και τη νεολαία σε συλλαλητήριο στις 18:00 στην Ομόνοια.

Κομφούζιο στους δρόμους

Προβλήματα κυκλοφορίας παρατηρούνται στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, την παραλιακή και στα δύο ρεύματα, στην άνοδο και κάθοδο του Κηφισού, στην Πειραιώς, τη Συγγρού, την Κατεχάκη, την Κηφισίας, και την Αλεξάνδρας.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλαλούμ με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">