ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διανύουμε εποχές πολιτικής απαξίας

Η γενικότερη ατμόσφαιρα απαξίωσης του πολιτικού κόσμου από τους πολίτες διαμορφώνεται συνήθως από τους πολιτικούς και τα αστικά κόμματα, τις κυβερνήσεις, τις δημοτικές αρχές, δημάρχους, και εν γένει απ' όσους βρίσκονται σε θεσμικούς ρόλους.

Επισημαίνεται ότι ο λαός επιθυμεί κάθαρση στο πολιτικό σύστημα και το έχει διατρανώσει δια μέσω ιστοσελίδων, blogs, sosial media, κ.α., παράλληλα όμως ελοχεύει ο άκρατος λαϊκισμός και η σπέκουλα τα οποία περνούν ευκολότερα στα λαϊκά στρώματα.

Πηγές της κυβέρνησης σχολιάζουν:

Οι αναφορές σε «πολωνοποίηση», σχέδια εξόντωσης, σκευωρίες και «κουκουλοφόρους» μάρτυρες μοναδικό στόχο έχουν τον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και των θεσμών.

Το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον πανικό τους και να αυτοεξευτελίζονται.

Στον αντίποδα η κόντρα για το ρουσφέτι από τον Άδωνι στην Εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία, σε μια χώρα που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το ανήγαγαν σε εθνικό ''σπορ'', ρίχνει το πήχη χαμηλότερα.

Όπως επικαλέστηκε ο Γεωργιάδης στην εξεταστική τα ντοκουμέντα τα οποία προσκομίζονται είναι πλαστά, καθώς επίσης δήλωσε ότι τηρώντας τη μνημονιακή δέσμευση έδωσε 300 εκατ. ευρώ σε όλες τις φαρμακευτικές από τα 600 εκατ. ευρώ που όφειλε συνολικά το Δημόσιο.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παραδέχτηκε ότι καταβλήθηκαν χρήματα στη Νοvartis αλλά όχι το ποσό των 65 εκατ. ευρώ.

Επίθεση Γεωργιάδη κατά Καββαδία στην Εξεταστική

Εξηγήσεις για την πρόσληψη των «23» υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ, εκ των οποίων 13 υπηρέτησαν στο γραφείο του, ζήτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία.

Όταν η κ. Καββαδία του επεσήμανε ότι το προσωπικό του γραφείου του ήταν υπερπληθές, καθώς ξεπερνούσε τα 60 άτομα, ο πρώην υπουργός Υγείας απάντησε ότι τόσους χρειαζόταν κι αν χρειαζόταν 150 θα απασχολούσε 150, για το καλό του ελληνικού λαού.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εγώ δεν έχω διοριστεί πουθενά με φαξ ενώ εσείς έχετε διοριστεί. Να μάθει ο ελληνικός λαός πως πήγατε στην ΕΡΤ και με ποιανού την υπογραφή.

ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Ήταν η εποχή που η ΝΔ δεν είχε γίνει παράρτημα του ΛΑΟΣ και στα ηγετικά της κλιμάκια υπήρχαν ακομπλεξάριστοι άνθρωποι και δεν είχα πρόβλημα να αναγνωρίσουν την ποιότητα των αντιπάλων τους. Η ηγεσία της ΝΔ τότε αναγνώριζε την αξία των πολιτικών της αντιπάλων. Δεν έχω πρόβλημα να πω ότι δέχθηκα τηλεφώνημα από το γραφείου τύπου του πρωθυπουργού ότι επιστρέφω στη ΕΡΤ.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ρουσφέτι ήσασταν, διοριστήκατε με φαξ από το Γραφείο τύπου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Και οι 23 που δούλευαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ δούλευαν και έκαναν πολύ καλή δουλειά, αλλά εσείς τους διασύρεται εδώ και τόσα χρόνια. Επειδή στην Ελλάδα δεν είμαστε μεγάλο χωριό και όλοι ξέρουμε τους πάντες, μην έχετε σε μένα ύφος και μη μου το παίζετε ανήξερη.

ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Κύριε Γεωργιάδη, τόσα χρόνια ήμουν συμβασιούχος στη ΕΡΤ. Η λάσπη σας δεν με αγγίζει… Η δική μου διαδρομή ήταν κρυστάλλινη

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τη μάθαμε τώρα. Ρουσφέτι ήσουν . Διορίστηκες με φαξ και μου κάνεις ερωτήσεις με ύφος για μετακλητούς.

ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Δεν ντρέπεσαι

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θα πεις εσύ σε μένα για ντροπή. Αρνούμαι να δεχθώ ερωτήσεις από εσάς για προσλήψεις.

Κόμματα και διοικήσεις καταργούν την ισοπολιτεία και την ισονομία

Με όσα κατάμαρτυρά ο Γεωργιάδης επιβεβαιώνει όσα γνωρίζουν και ζουν οι πολίτες επί δεκαετίες στη χώρα μας απόρροια των κομμάτων εξουσίας , καθώς και των εκάστοτε διοικήσεων. 

Ο Γεωργιάδης ανέφερε από το γραφείο του Καραμανλή, άρα επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Εμείς τα ζούμε επί δεκαετίες στη πόλη της Γλυφάδας, στην οποία ο εκάστοτε δήμαρχος γίνεται ο κύριος βολευτής αφισοκολλητών, ημέτερων και κολλητών, και όπου σταθούμε και βρεθούμε ακούμε από τις οικογένειες των συμπολιτών μας ότι έχουν τα παιδιά τους άνεργα, ενώ των κολλητών τυγχάνουν προνομιακής μεταχειρίσεως.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διανύουμε εποχές πολιτικής απαξίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">