ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καλορίζικη η Ψηφιακή ΕΡΤ

Είναι γνωστό ποια είναι η Ιστορία του Ραδιοφώνου παγκοσμίως, όπως και τι ίσχυσε στη δική μας χώρα, αρχικά στα βραχέα κύματα, και στη συνέχεια στα μεσαία.

Ο πρωτεργάτης της ραδιοτηλεοράσεως,  και εν γένει όλων των τηλεπικοινωνιακών μεταδόσεων ήταν ο Τζέιμς Κλερκ Μάξγουελ, ο οποίος έδειξε  το 1865 ότι το ηλεκτρικό και το μαγνητικό πεδίο ταξιδεύουν στον χώρο σε μορφή κυμάτων με την ταχύτητα του φωτός, με την έκδοση της Δυναμικής θεωρίας του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου.

Αναφορικά με τα FM στη δική μας χώρα, υφίσταται η μεγαλύτερη παραποίηση , όπως θα υπάρχει και αύριο αναφορικά με την Ψηφιακή Ραδιοφωνία , η οποία ακολουθεί τη παράδοση παραποίησης και πολιτικής καπηλείας.

Για εμάς η Ραδιοφωνία υψηλής πιστότητας στα FM κύματα ξεκίνησε πειραματικά από το λαό, από τη λαϊκή βάση, αρχικά από ηλεκτρονικούς και τη μαθητιώσα νεολαία, ( σπουδαστές), τη δεκαετία του 70, και είναι σαφές ότι δεν υφίσταντο ούτε κρατικοί ούτε οι όμιλοι διαπλοκής που ακολούθησαν στο τέλος της δεκαετίας του 80.

Η αφετηρία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας AM κυμάτων

Σε ορισμένες ταινίες της δεκαετίας του 80, που επικράτησε η βίντεο παραγωγή, παρουσιάζεται ο ερασιτεχνισμός των μεσαίων κυμάτων, ο οποίος υφίστατο από τη δεκαετία του 50, ενώ ο πρωτεργάτης στα μεσαία κύματα ήταν ο Χρήστος Τσιγγιρίδης (ηλεκτρολόγος - μηχανολόγος από τη Θεσσαλονίκη) που μαζί με τον Ηλία Αποστόλου (φυσικό) χρησιμοποίησαν έναν γερμανικό πομπό 200 watt και έκαναν μια εκπομπή μισής ώρας.

Η αφετηρία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας FM κυμάτων

Αναμένουμε από εσάς, οι οποίοι επί δεκαετίες γράφεται την Ιστορία επί παντός επιστητού, να μας ενημερώσετε επαρκώς και με στοιχεία, πότε , πως , και από ποιους ξεκίνησε η πρώτη πειραματική μετάδοση στα FM κύματα και συγκεκριμένα στο Ν.Αττικής. 

Σε πλήρη αντιδιαστολή του Χρήστου Τσιγγιρίδη, στα μεσαία κύματα, η Ιστορία που έχει δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας παρουσιάζει μια σειρά από ''πρωτεργάτες'' των FM κυμάτων της δεκαετίας του 80, χωρίς αναφορές στην δεκαετία του 70.

Εμείς γνωρίζουμε ότι αρκετοί πειραματίστηκαν στα FM τη δεκαετία του 70 , και ειδικότερα στο νομό Αττικής , και συγκεκριμένα στα μέσα της δεκαετίας του 70 υπήρχαν πειραματικές δοκιμαστικές εκπομπές, ενώ δεν υπήρχαν αρκετά ραδιόφωνα με FM κύματα.

Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι ακόμα και να έχεις καθημερινή δραστηριότητα σε ένα χώρο, αν οι υπόλοιποι/ες δεν διαθέτουν τους κατάλληλους δέκτες δεν θα τύχει της αντιλήψεώς τους το ελάχιστο.

Ενδεικτικά: Στο μέσον της δεκαετίας του 80 πειραματιστήκαμε ψηφιακά με τους 10 GHZ , μια υπερυψηλή ζώνη συχνοτήτων του φάσματος , ενώ κανείς δεν άκουσε τις πειραματικές μας εκπομπές, διότι κανείς , η σχεδόν κανείς , δεν διαθέτει τον κατάλληλο δέκτη. Επειδή οι υπόλοιποι/ες δεν είχαν δέκτες για τη συγκεκριμένη ζώνη συχνοτήτων, μήπως ποτέ δεν έγιναν οι πειραματικές μας εκπομπές ;

Επίσης, επειδή δεν υπήρχαν ψηφιακοί σταθμοί στη χώρα μας , αυτό σημαίνει ότι ο υποφαινόμενος, ο οποίος από τη δεκαετία του 80 ασκούσε πειραματικές δοκιμές, και στη συνέχεια πολλά απ' όσα είχαν δοκιμαστεί αποτέλεσαν σειρά εκπομπών μας στα FM κύματα, αναφορικά με την ψηφιακή μετεξέλιξη , ποτέ δεν έγιναν ;

Πόσοι από εσάς θυμάστε τις Ραδιοφωνικές εκπομπές μου στις οποίες καταδίκαζα δημόσια τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο οποίος ως αρμόδιος υπουργός επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ άφησε τη χώρα μας ουραγό της ψηφιακής εποχής ;

Παράλληλα, πόσοι - πόσες από εσάς θυμάστε τις εκπομπές μας αναφορικά με την μετάβαση στην Ψηφιακή εποχή στη χώρα μας , σε μια περίοδο που οι αναλογικές ραδιοτηλεοράσεις των ομίλων , των κομμάτων και των φίλων, ήταν πέρα για πέρα ''αλλού'' ;

Ποιος είχε θέσει τα ζητήματα Ψηφιακής μετάβασης της χώρας μας σε περιόδους που ακόμα δεν υπήρχαν οι Ευρωπαϊκές οδηγίες ;

Αλήθεια, ποιος ανέφερε ότι η ΕΡΤ πρέπει να έχει συμμετοχή στην Ψηφιακή μετάβαση της ΡΑΔΙΟΤΗΛΟΡΑΣΗΣ , και να μην δημιουργηθεί μονοπώλιο από τα κόμματα εξουσίας υπέρ ημέτερων και διαπλεκόμενων ; ( Να είναι Πάροχος, το οποίο δεν ίσχυσε επί των προηγούμενων κυβερνήσεων. Βλέπε DIGEA πολιτικοοικονομικής διαπλοκής.)

Παρακαλούμε θερμά να μας ενημερώσετε, και κυρίως οι συμπολίτες μας, οι οποίοι δια τελείται αρμόδιοι επί της τήρησης των Ευρωπαϊκών οδηγιών για την ψηφιακή μετάβαση, οι οποίοι έπειτα από την κάλυψη των προσδοκιών σας , τις θέσεις , τα αξιώματα, κ.α., θα συντηρήσετε τα διαπλεκόμενα και θα αφήσετε το τόπο μας και εμάς έξω απ' όσα πρωτοστατήσαμε, και κυρίως τηρώντας το πρωτόκολλο των προηγούμενων οι οποίοι μας δίωκαν επί δεκαετίες.

Δεν ξεχνάμε πόσα χρόνια τρέχαμε με καύσωνα με χιόνια και με βροχές ώστε να βρεθείτε αρμόδιοι, και όσα ισχύουν σήμερα.

Καλορίζικη η Ψηφιακή ΕΡΤ, καθώς και τα διαπλεκόμενα τα οποία ακολουθούν, με γεια και τα αξιώματα , οι θέσεις, και οι αποδοχές σας, μη ξεχάσετε όμως ότι μας αφήσατε απ' έξω, και αυτό για εμάς λογίζεται ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Επί τρία χρόνια αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία ;
Υπήρξε Αλληλεγγύη ;
Υπήρξε Δικαιοσύνη ;

Επί δεκαετίες τα ληστεμένα της τοπικής μας κοινωνίας - δημοκρατίας με διώξεις - κατασχέσεις τα οδηγούσαν στην κομματοκρατούμενη ΕΡΤ , και παράλληλα μας αναγκάζουν να τους παρέχουμε και ανταποδοτικό τέλος, ενώ δεν τους παρακολουθούμε.

Προφανώς η Ε.Ρ.Τ συνετέλεσε στην εκλογική επιτυχία της σημερινής κυβερνήσεως, και δεδομένου αυτού του γεγονότος τα χρήματά μας πιάνουν τόπο ώστε να λειτουργεί από τα βόρεια προάστια σειρά ραδιοτηλεοράσεων, ενώ όσοι βρίσκονται στην διακυβέρνηση, η αξιώνουν αύριο να κυβερνήσουν, άφησαν τα Νότια προάστια στο μεσαίωνα.  ( ''Αριστερό - Δεξιό - Πλιάτσικο'' )

Εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε όσα διαμορφώνονται από τους σημερινούς, όσο και από τους χθεσινούς.

Η Καπηλεία της αριστεράς είναι δεδομένη, και η προδοσία των αριστερών επίσης. Εμείς δεν θα εφαρμόζαμε αυτές τις πολιτικές, ούτε πρεσβεύουμε όσα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί να πληρώνουν οι διαπλεκόμενοι εργολάβοι - εφοπλιστές - μεγαλοεκδότες , που με όσα περνούσαν δημόσια ρήμαξαν τόπο και λαό, θα πληρώνουμε εμείς δαύτους ως παρόχους ; Πάτε καλά ; Το υπόλοιπο 25 - 50 % των αναπτυξιακών σας νόμων, που θα βρούμε , θα τα ληστέψουμε όπως τα αστικά κόμματα επί τέσσερις δεκαετίες ; Δεν επιχειρούμε, και άλλωστε ούτε και εσείς που βρεθήκατε σε θεσμικές θέσεις. 

Δώστε μας μια ανάλογη λύση όσων ισχύουν με εσάς των αστικών κομμάτων, καθώς και με την Ε.Ρ.Τ των διαπαραταξιακά διορισμένων. 

Δημιουργήστε θυγατρικές της Ε.Ρ.Τ, ( Ιδιωτικού & δημόσιου χαρακτήρα ) χωρίς μισθούς και θέσεις του δημοσίου, ώστε να καλύψετε την ανεργία που διαμόρφωσαν οι προηγούμενοι, ( ειδικά στις νέες γενιές ), και αν δεν είναι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις έναντι όσων υπάρχουν, ώστε να καταστούν βιώσιμες, να τους βάλετε λουκέτο. ( Βάλτε προθεσμία )

Έστω και για μια πειραματικά στα νότια προάστια Αττικής μπορείτε να βάλετε τις βάσεις δημιουργίας εσείς, και όχι εμείς ;

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καλορίζικη η Ψηφιακή ΕΡΤ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">