ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Φίλης: Ανήκω σε αυτούς που δεν «τρώγονται»


Για το σκάνδαλο Novartis, μίλησε μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.


Στη συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε στο Ραδιόφωνο 24/7, ο Νίκος Φίλης για το σκάνδαλο Novartis είπε:

«Oι 'Ελληνες αντιμετώπιζαν τα φάρμακα σα να ήταν φαγητό. Σα να νομίζαμε ότι χορταίναμε με τα φάρμακα. Και πίσω από αυτή την κακή παράδοση της υπερφαρμακίας, των σούπερ μάρκετ στο χώρο των φαρμακείων, κρύβεται μια πλευρά του σκανδάλου, να το πω σκάνδαλο, γιατί είναι σκάνδαλο να ξοδεύονται λεφτά εκεί που δεν χρειάζεται. 

Μειώθηκε αυτή η δαπάνη, χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις στην υγεία. Αντιθέτως. Πιστεύω ότι η Novartis είναι ένα σύμπτωμα της αλόγιστης διασπάθισης δημόσιου χρήματος . Δεν πρέπει να βιαστούμε. Είναι σκάνδαλο; Σίγουρα είναι σκάνδαλο. 

Σε 23 χώρες, ψάχνουν την ιστορία αυτή. Εχει ουρές στην Ελλάδα; Βεβαίως έχει. Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό και σε ποιο επίπεδο. Διότι η Ελλάδα ήταν μια χώρα βάσης για τις τιμές των φαρμάκων στην Ευρώπη. Δεν έχω στοιχεία. Μιλάω με την απλή λογική».

Επισήμανση του ''Γ'': Ως τέως υπουργός της κυβέρνησης, καθώς και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και κυρίως ως υπεύθυνος της ΑΥΓΗΣ, άρα με εμπειρία σε ζητήματα δημοσιογραφίας, μπορείς να μας αναφέρεις εμάς ποιοι μας «τρώνε» καθώς και τους λόγους ;

Γιατί μας «τρώνε» σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, μήπως είναι καλύτεροι, η περισσότερο χρήσιμοι από εμάς ; Το συγκεκριμένο δεν έχει αποδειχθεί, και δεν είναι του παρόντος να κάνουμε ανάλυση. 

Το μόνο που μπορεί να αναφερθεί είναι: Όλα αυτά τα χρόνια που ορισμένες ομάδες, άτομα, συντεχνίες, διαμορφώνουν ένα υπονομευτικό πλαίσιο για τη δική τους ευημερία διευρύνεται η απαξία του κοινωνικού συνόλου, άρα αποδεικνύεται ότι δεν είναι καλύτεροι και δεν διαμορφώνουν κάτι καλύτερο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Φίλης: Ανήκω σε αυτούς που δεν «τρώγονται» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">