ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μετά την Novartis ετοιμάζουν μπαράζ διώξεων

Και πριν ακόμη κοπάσει ο ήχος από την υπόθεση Novartis στο Μαξίμου επενδύουν πολιτικά και επικοινωνιακά στο μπαράζ διώξεων που θα ακολουθήσει σε λίγες μέρες σε βάρος πρώην κορυφαίων τραπεζικών στελεχών.

Κύριο θέμα στο lykavitos.gr, μέλος του media και με διαφημίσεις.

Στην κυβέρνηση τώρα επιχειρούν με τα σκάνδαλα να διαμορφώσουν νέες διαχωριστικές γραμμές.

Το δίλημμα Δεξιά – Αριστερά έχει ξεπεραστεί με δεδομένο ότι η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι Δεξιότερη και από αυτή της Νέας Δημοκρατίας.

Η ταύτιση του Αλέξη Τσίπρα με τις επιταγές της Τρόικας, τον υποχρεώνει να αναζητήσει νέο ακροατήριο.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος περίπου 45%, έχει αλλεργία στα κόμματα, τους τραπεζίτες, και τους εκδότες. Τους θεωρεί όλους διεφθαρμένους και υπαίτιους της χρεοκοπίας.

Με βάση αυτό το εύρημα διαμορφώνεται και η στρατηγική του Μαξίμου, η οποία επικεντρώνεται σε μια μόνο λέξη, τη σκανδαλολογία.

Μετά τη δικογραφία για τη NOVARTIS ακολουθούν οι διώξεις για τα 450 εκατομμύρια ευρώ των δανείων που πήραν από τις τράπεζες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Ήδη έχει βρεθεί νομική φόρμουλα για τη δίωξη.

Οι τραπεζίτες δεν θα διωχθούν για απιστία, αφού σχετική τροπολογία που είχε περάσει στη Βουλή η προηγούμενη κυβέρνηση, τους απαλλάσσει των ευθυνών τους, αλλά για απάτη με το επιχείρημα ότι όταν έγινε η εκκαθάριση της ΑΤΕ τα δάνεια των κομμάτων δεν πέρασαν στην κακή τράπεζα όπως θα έπρεπε για να κινηθούν αμέσως οι νομικές διαδικασίες και οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη, αλλά στην καλή τράπεζα.

Με το κόλπο αυτό διευκόλυναν τη συγκυβέρνηση να περάσει στη συνέχεια τη σχετική τροπολογία.

Ο μηχανισμός προπαγάνδας της κυβέρνησης επιχειρεί να εμφανίσει τους τραπεζίτες ως υπαίτιους για την κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι τράπεζες και να δώσει το μήνυμα στον κόσμο, ότι τελείωσε το καθεστώς ασυλίας για τους μεγαλόσχημους.

Άγρια σπέκουλα θα γίνει και με τα δάνεια των εκδοτικών συγκροτημάτων και των τηλεοπτικών σταθμών.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να εμφανίσει ως διεφθαρμένα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Το ίδιο ακριβώς κάνει με τους τραπεζίτες και τους εκδότες αλλά και κάποιους άλλους μεγαλόσχημους επιχειρηματικούς παράγοντες, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στο στόχαστρο των εισαγγελέων διαφθοράς και αναμένονται ποινικές διώξεις.

Το ζήτημα είναι πόση σκανδαλολογία μπορεί να αντέξει το πολιτικό σύστημα και η χώρα.

Η απαξίωση πολιτικών, τραπεζιτών, εκδοτών, επιχειρηματιών και το κυνήγι μαγισσών μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες παρενέργειες σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της δημόσιας ζωής.

Δεν αποκλείεται επίσης να φτάσουμε σε καταστάσεις εκτροπής με δεδομένη την ευκολία με την οποία οι διάφοροι εισαγγελείς θεωρούν αξιόπιστες τις αποκαλύψεις προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι δεν παρουσιάσουν στοιχεία και αποδείξεις, αλλά εικασίες και θεωρίες.

Δεν πρέπει να λησμονούν στο Μαξίμου ότι το νόμο για τους κουκουλοφόρους μάρτυρες τον ψήφισε εσπευσμένα η κυβέρνηση Σαμαρά για να διευκολυνθούν οι διώξεις σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

Τώρα η ίδια η ΝΔ, πέφτει στην παγίδα του νόμου που η ίδια δημιούργησε με αποτέλεσμα ο κάθε προστατευόμενος κουκουλοφόρος να καθιστά κατηγορούμενο χωρίς κανένα στοιχείο ακόμα και πρώην πρωθυπουργούς.

Μην εκπλαγείτε πάντως αν πάθει τα ίδια και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βρεθεί στα έδρανα της αντιπολίτευσης σε λίγο καιρό, και δεν θα μπορεί να ελέγχει νευραλγικούς τομείς της Δικαιοσύνης.

Επισήμανση του ''Γ'': Είναι ξεκάθαρο και σαφές ότι το ήμισυ του πληθυσμού έχει αλλεργία σε κόμματα, πολιτικούς, εκδότες, κ.α., ενώ δεν έχει βρεθεί ακόμα η φόρμουλα να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Όταν ορισμένοι θεωρούν ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών, άνεργοι, κ.α., μπορεί να ζουν με 100 - 200 ευρώ το μήνα, η ακόμα και με τίποτα, ενώ οι ίδιοι/ες πολλές χιλιάδες στελεχών των αστικών κομμάτων , καθώς και οι ημέτεροι τους, απολαμβάνουν από 3.000 - 10.000 χιλ. ευρώ, και εν μέσω οικονομικής ύφεσης το πάρτι συνεχίζονταν... και δεν διαμορφώνεται το πλαίσιο από κοινωνικής πλευράς για ανατροπές - ουσιαστικές αλλαγές, ποιος φέρει την ευθύνη ;

Τις κοινωνικοπολιτικές διώξεις εμείς τις γνωρίζουμε καλύτερα απ' όλους εσάς, από τη δεκαετία του 70 μέχρι και πρόσφατα, και ακόμα καλύτερα γνωρίζουμε ποιοι ωφελούνται, άρα ποιοι μπορούν να διαμορφώσουν ένα δικαιότερο σύστημα για όλους ; Μήπως όσοι δεν μας εκπροσώπησαν ποτέ είναι οι καταλληλότεροι ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μετά την Novartis ετοιμάζουν μπαράζ διώξεων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb