ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πολιτικός «πόλεμος» για την Novartis

Πολιτικός «πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και των φερόμενων ως εμπλεκόμενων στην υπόθεση της Novartis. Σαφώς η κοινωνία εξετάζει υπό διαφορετικό πρίσμα τα τεκταινόμενα και επιθυμεί διαφάνεια και κάθαρση χωρίς να πλανώνται σκιές. 

Novartis: Προανακριτική θα προτείνει ο πρωθυπουργός

Ειλημμένη είναι η απόφαση του πρωθυπουργού να προτείνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής.

Προανακριτική επιτροπή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis, θα προτείνει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μιλώντας για διεθνές σκάνδαλο και τονίζοντας πως σκοπός σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να είναι άλλος από τη διερεύνηση των καταγγελιών και τη συμβολή στην ανακάλυψη της αλήθειας.

«Από την κυβέρνηση είναι δεδομένο ότι ο σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας είναι αδιαπραγμάτευτος, δεν πρόκειται να επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών, αλλά δεν θα δείξουμε καμία πολιτική και ηθική επιείκεια σε οποιονδήποτε αποδειχτεί ότι καταχράστηκε δημόσια εξουσία ή χρήμα», υπογράμμισε ο κ.Τζανακόπουλος.

Σαμαράς για Novartis: Τους συκοφάντες θα τους πάω μέχρι τέλους

«Να ξέρουν οι συκοφάντες ότι θα τους πάω μέχρι τέλους» προειδοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τη στοχοποίησή του στην υπόθεση Novartis.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο»: «Απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες. Κι όποιος άλλος χρειαστεί να ελεγχθεί, θα ελεγχθεί στην πορεία. Και θα μηνυθεί στην πορεία. Θα τους πάω μέχρι τέλους».

Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο ευθέως συνδέει με μία «σκευωρία» που βασίζεται, όπως επισημαίνει, σε «ανώνυμους μάρτυρες».

Προσθέτει δε, ότι η Δικογραφία καταρρέει, αφήνοντας παράλληλα βαρύτατες αιχμές για τους χειρισμούς της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. «Όλοι όσοι επιθυμούν "φυγή προς τα μπρος" για τη χώρα με μεταρρυθμίσεις, δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με το Μαδουριστάν που στήνει ο κος Τσίπρας», διαμηνύει επίσης ο πρώην πρωθυπουργός.

Στουρνάρας: Υπό καθεστώς εκβιασμού οι μάρτυρες για Novartis

O Γιάννης Στουρνάρας επισημαίνει ότι την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών ελήφθησαν σκληρά μέτρα μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία έπεσε κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Η Νovartis όπως αναφέρει ο κ. Στουρνάρας βεβαίως και δεν εξαιρέθηκε από αυτό.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρει ότι αυτή η υπόθεση είναι μια στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση, σημειώνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό εις βάρος του τα τελευταία τρία χρόνια.

Γεωργιάδης για Novartis: Ο Τσίπρας είναι ο οργανωτής της σκευωρίας

«Η κα Τουλουπάκη έχει προχωρήσει στην αποστολή της βουλής ενός φακέλου που είναι εντελώς άκυρος. Υποβλήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου ενώ το σύνταγμα λέει αμελλητί και η πρώτη κατάθεση έγινε στις 6 Νοεμβρίου», σημείωσε επιπλέον.

Διερωτήθηκε πως γίνεται σε μια μυστική έρευνα με πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων να έχουν διαρρεύσει όλα αυτά και να κάνουν οι υπουργοί αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

«Επειδή αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει το κεφάλαιο φάρμακα, θα τους λιώσω. Θα δείξω τα στοιχεία που έχω στην προανακριτική και θα κλαίνε», τόνισε.

«το ποινικό μητρώο του κ. Τσίπρα είναι λευκό τώρα, ας μην βιάζεται γιατί ο ίδιος οργάνωσε τη σκευωρία της Novartis. Αν πάτε στην ομιλία του κ. Tσίπρα, τον Φεβρουάριο του 2017, αυτά που έλεγε, τα λένε στις καταθέσεις τους, λέξη προς λέξη, οι μάρτυρες».

Χαρακτήρισε παράλληλα ανεπίτρεπτο το αίτημα που διατύπωσε η εισαγγελέας διαφθοράς. «Η κα Τουλουπάκη έχει στείλει χαρτί στο FBI αίτημα να κάνει έρευνα για τους υπουργούς λες και έχει δικαίωμα ως εισαγγελέας να κάνει κάτι τέτοιο», τόνισε.

Έρευνα σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη για το σκάνδαλο Novartis

Έρευνα στο σπίτι στενής συνεργάτιδας του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα με εισαγγελική εντολή, από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η συγκεκριμένη έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται απο την οικονομική εισαγγελία και την εισαγγελέα διαφθοράς, για την υπόθεση της Novartis.

Στην προκειμένη περίπτωση, φαίνεται πως την έρευνα διέταξε η εισαγγελέας διαφθοράς, η οποία χειρίζεται απευθείας την υπόθεση και θα αξιολογήσει τυχόν ευρήματα.

Υπόθεση Novartis: Πέντε δικαστές στο πλευρό της Ελένης Τουλουπάκη

Πέντε μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εκ των οποίων ο ένας είναι μέλος της μειοψηφίας της ΕΔΕ, σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis έπραξε ορθά καθώς ήταν υποχρεωμένη να διαβιβάσει αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή.

Βενιζέλος: Το «λαθρεμπόριο λάσπης» δεν θα περάσει

«Η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα λασπώσει πρόσωπα που την ενοχλούν. Η κοινωνία δεν τσιμπάει», διαμηνύει ο Βαγγέλης Βενιζέλος, προεξοφλώντας ότι με τους χειρισμούς που συνοδεύουν την υπόθεση Novartis θα ασχοληθούν λίαν συντόμως τόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ότι η κυβέρνηση «θα βρει απέναντί της όλους εκείνους που πιστεύουν στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών» και τονίζει με έμφαση ότι το «λαθρεμπόριο λάσπης» δεν θα περάσει καθώς υπάρχουν πάμπολλοι εθνικοί και διεθνείς νομικοί φραγμοί και εντέλει «θα βγουν οι κουκούλες».

Μίχαλος για Novartis: Ο λαός πρέπει να γνωρίζει τι έγινε και να επιβληθούν τιμωρίες


Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος ζήτησε να γίνουν γρήγορες διαδικασίες και να υπάρξει τιμωρία για την υπόθεση Novartis.

Όπως ανέφερε: «Είναι ένα εισαγόμενο σκάνδαλο διότι η έρευνα ξεκίνησε από την Αμερική, αλλά η ουσία είναι πόσο γρήγορα μπορεί να λήξει η κατάσταση, διότι μπορεί να αφορά και τη σπίλωση πολιτικών ονομάτων αλλά σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει τι έγινε και βεβαίως να επιβληθούν οι τιμωρίες που πρέπει».

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς για σκευωρία ;


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε δριμεία κριτική προς τη ΝΔ, στην οποία καταλόγισε προφανή πολιτικό πανικό και προσπάθεια να πλήξει τη Δικαιοσύνη, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει εάν κατηγορεί δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς ότι έχουν δημιουργήσει σκευωρία με εντολή της κυβέρνησης.

πηγή: greece media


* O ''εμφύλιος πόλεμος'' ανατρέπει κάθε πολιτική, κοινωνική και θρησκευτική αξία. Το θέμα πάντα είναι ποιοι διαμόρφωσαν τους όρους για την κήρυξη και ποιοι πληρώνουν τις συνέπειες.

* Ελπίζουμε να μην παρεξηγηθεί η εικόνα με τα δόρατα, διότι υπό διαφορετικό καθεστώς - συνθήκες τελείται ένας πολιτικός «πόλεμος» , ο οποίος πριν από εκατονταετίες δεν θα είχε απόκλιση από την εικόνα, ελλείψει ΜΜΕ, Βουλής, προανακριτικών επιτροπών, δικαιοσύνης, κ.α., τα οποία στις μέρες μας αντικαθιστούν το πεδίο της «μάχης».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πολιτικός «πόλεμος» για την Novartis Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">