ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Stackoverflow: Ξεκίνησαν τα αποτελέσματα της Έρευνας Ετήσιων Προγραμματιστών του 2018

Όπως μας ενημέρωσαν από το stackoverflow μόλις ξεκίνησαν τα αποτελέσματα της Έρευνας Ετήσιων Προγραμματιστών του 2018.

Περισσότεροι από 100.000 ερωτηθέντες από όλο τον κόσμο συμμετείχαν φέτος, καθιστώντας τη μεγαλύτερη και πιο εκτενή έρευνα ανάπτυξης στον κόσμο.

''Γ'': Τεράστια εντύπωση μας προκάλεσε το έλλειμμα δημοσιευμάτων στην Ελλάδα σχετικά με την έρευνα.

Στα αποτελέσματα θα μάθετε:

• Oι πιο αγαπημένες και επιθυμητές τεχνολογίες του 2018
• Πώς οι προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο κωδικοποιούν, μαθαίνουν, ζουν και εργάζονται.
• Τι σκέφτονται οι συνομήλικοί σας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Έγινε μια έρευνα σε 101.592 προγραμματιστές λογισμικού από 183 χώρες σε όλο τον κόσμο. Περίπου 20.000 απαντήσεις ξεκίνησαν αλλά δεν συμπεριλήφθηκαν στην ανάλυση διότι οι ερωτηθέντες δεν απάντησαν σε αρκετές ερωτήσεις. Από τις κατάλληλες απαντήσεις, 67.441 (66.4%) ολοκληρώθηκε η έρευνα.

Κάθε μήνα, περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το Stack Overflow για να μάθουν, να μοιραστούν, και να οικοδομήσουν τη σταδιοδρομία τους. Εκτιμούμε ότι 21 εκατομμύρια από αυτούς τους ανθρώπους είναι επαγγελματίες προγραμματιστές και φοιτητές πανεπιστημίου.

Η εκτίμησή μας για τους επαγγελματίες προγραμματιστές προέρχεται από τα πράγματα που οι άνθρωποι διαβάζουν και κάνουν όταν επισκέπτονται το Stack Overflow. Συλλέγουμε δεδομένα σχετικά με τη δραστηριότητα των χρηστών τα οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν. 

Μπορείτε να κάνετε λήψη και εκκαθάριση αυτών των δεδομένων ανά πάσα στιγμή.

Η έρευνα ξεκίνησε από τις 8 Ιανουαρίου έως τις 28 Ιανουαρίου.

Ο διάμεσος χρόνος που αφιερώθηκε στην έρευνα για τις κατάλληλες απαντήσεις ήταν 25,8 λεπτά και ο διάμεσος χρόνος για όσους ολοκλήρωσαν ολόκληρη την έρευνα ήταν 29,4 λεπτά.

Οι κορυφαίες 5 πηγές των ερωτηθέντων ήταν διαφημίσεις banner, λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εσωτερικές διαφημίσεις, αναρτήσεις ιστολογίου και Twitter. 

Δεδομένου ότι οι ερωτηθέντες προσλαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες με μεγάλη συμμετοχή στο Stack Overflow ήταν πιο πιθανό να παρατηρήσουν τους συνδέσμους για την έρευνα και να κάνουν κλικ για να την ξεκινήσουν. 

Οι ερωτηθέντες που ολοκλήρωσαν την έρευνα έλαβαν το σήμα ως κίνητρο για την ολοκλήρωση της έρευνας.

Ρωτήσαμε τους ερωτηθέντες για το μισθό τους. Πρώτον, ρωτήσαμε ποιο νόμισμα χρησιμοποίησε κάθε ένας εξ αυτών. Στη συνέχεια, ζητήσαμε από τον ερωτηθέντα να αναφέρει ποιος είναι ο μισθός του σε αυτό το νόμισμα και αν ο μισθός αυτός ήταν εβδομαδιαίος, μηνιαίος ή ετήσιος.

Για ένα μικρό χρονικό διάστημα την πρώτη ημέρα, υπήρξε ένα σφάλμα που άφησε το τελευταίο μέρος της ερώτησης (εβδομαδιαίας εναντίον μηνιαίας εναντίον ετήσιας). Αυτές οι μισθολογικές απαντήσεις δεν περιλαμβάνονται εδώ.

Μετατράπηκαν οι μισθοί από τα νομίσματα των χρηστών στο δολάριο ΗΠΑ χρησιμοποιώντας τη συναλλαγματική ισοτιμία στις 2018-01-18 και μετατράπηκαν σε ετήσιους μισθούς με 12 μήνες και 50 εργάσιμες εβδομάδες.

Υπήρχαν 58.650 ερωτηθέντες (57.7% ) που μας έδωσαν στοιχεία μισθών.

Πολλές ερωτήσεις προβλήθηκαν μόνο στους ερωτηθέντες με βάση τις προηγούμενες απαντήσεις τους. Για παράδειγμα, ερωτήσεις σχετικά με την εργασία παρουσιάστηκαν μόνο σε όσους δήλωσαν ότι εργάζονταν σε μια θέση εργασίας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μισθοί των προγραμματιστών σύμφωνα της γλώσσας που χρησιμοποιούν, και στον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις πιο ''ακριβές γλώσσες προγραμματισμού'', τον οποίο εμείς χρησιμοποιούμε χωρίς να μας έχει δοθεί ακόμα η δυνατότητα αξιοποιήσεως με δημόσια λειτουργία ενός ραδιοτηλεοπτικού μέσου όλων των δημοτών, το οποίο να χρησιμοποιεί τις γλώσσες προγραμματισμού στη ροή προγράμματος.

Περισσότερα και τους αναλυτικούς πίνακες μπορείτε να δείτε στο stackoverflow.com

* Όπως σας έχουμε αναφέρει έχουμε αναπτύξει στον GLYFADA WEB τον κώδικα για αυτοματοποιημένο τηλεοπτικό πρόγραμμα , το οποίο συνεργάζεται με ήδη υπάρχοντα software με αυτόματους τίτλους - lower third & up third , καθώς και ρύθμιση χρόνου παρουσίασης στην αρχή και στο τέλος του κλιπ - βίντεο, αυτοματοποιημένη εναλλαγή σε κάμερες, μικρόφωνα, ροή προγράμματος , κ.α., υπάρχει όμως ένα πολιτειακό πρόβλημα - θεσμικό αναφορικά με τα δημόσια και τα δημοτικά μέσα λόγω αστικών κομμάτων - διοικήσεων κ.α., τα οποία δεν γνωρίζουμε τι πρεσβεύουν  !
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Stackoverflow: Ξεκίνησαν τα αποτελέσματα της Έρευνας Ετήσιων Προγραμματιστών του 2018 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">