ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

24ωρη Γενική Απεργία στις 30 Μαΐου 2018 - Παράλληλα και αντιδράσεις

H 30η Μαΐου του 2018 καθορίστηκε ως η «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» με  24ωρη Γενική Απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, της Κοινωνικής Συμμαχίας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξουν οργανωμένες εκδηλώσεις «ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας, ανεργίας και υπερφορολόγησης», όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου των 10 κοινωνικών φορέων που συμμετέχουν σε αυτή.

Η «Κοινωνική Συμμαχία» είναι μία συνεργασία των αντιπροσωπευτικότερων κοινωνικών οργανώσεων της χώρας, στην οποία συμμετέχουν εκτός από της ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΕΕ, η ΓΣΒΕΕ, το ΤΕΕ και το Οικονομικό Επιμελητήριο, η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός και Φαρμακευτικός σύλλογος  η Ανώτατη Συνομοσπονδία συνταξιούχων και η ΕΣΑΜΕΑ. 

Όπως αναφέρουν διεκδικούν «εναλλακτικές πολιτικές και μέτρα εξόδου από την κοινωνικοοικονομική κρίση», και θέτουν τις ακόλουθες βασικές προτεραιότητες:

1ον Δραστική καταπολέμηση της ανεργίας και δημιουργία νέων, μακροπρόθεσμα βιώσιμων θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς όρους και αμοιβές.

2ον Κοινωνικό Κράτος που παρέχει δίχτυ ασφαλείας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη των θυμάτων της κρίσης.

3ον Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γνώμονα ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για το μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας.

4ον Πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης, που θα ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα, τον παραγωγικό σχεδιασμό και το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.

5ον Προστασία της δημόσιας υγείας, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, με επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, με το φάρμακο να παραμένει δημόσιο αγαθό.

6ον Δημόσιο σύγχρονο, αποτελεσματικό, ψηφιακό, αξιοκρατικό, δημοκρατικό και βιώσιμο με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών και των λειτουργών του. Εξάλειψη των αντιαναπτυξιακών, διαρθρωτικών και γραφειοκρατικών εμποδίων.

7ον Αξιοπρεπείς συντάξεις και - αυτονοήτως - πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για τον ανακαθορισμό του ύψους τους.

8ον Περιορισμό της εξοντωτικής φορολόγησης και εξάλειψη της δημευτικού χαρακτήρα εισφορολόγησης, με παροχή φορολογικών κινήτρων συνδεδεμένων με την υγιή ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

9ον Πολιτικές αγοράς εργασίας που δεν θα αναπαράγουν την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, αλλά αντίθετα θα αναβαθμίζουν το ανθρώπινο δυναμικό και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

10ον Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και εμπέδωση του Κράτους Δικαίου.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Η «κοινωνική συμμαχία» ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και συνεργαζόμενων βρίσκει αντιδράσεις από τους κόλπους του ΚΚΕ και συγκεκριμένα από τα σωματεία της Καρδίτσας καθώς και από την Β ΕΛΜΕ Αθήνας.  Εμείς εν συντομία μπορούμε να αναφέρουμε ότι ο δεκάλογος της συμμαχίας προσκρούει τόσο σε κυβερνητικά , όσο και σε κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα, και ο υποφαινόμενος αποτελεί μια ειδική περίπτωση πολίτη ο οποίος βάλλεται επί τέσσερις δεκαετίες χωρίς διέξοδο. 

Δεδομένου ότι εμείς έχουμε βάλει ένα χρονικό όριο , το τέλος Μαϊου , και δεδομένων όσων ισχύουν τόσο με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , τη κυβέρνηση , όσο και με την νεοδημοκρατική διοίκηση του δήμου , το δικό μας διέξοδο δεν αποφορτίζεται με μια 24ωρη απεργία. ( Είναι γνωστό ότι έχουμε συμμετάσχει σε εκατοντάδες απεργίες, κινητοποιήσεις, κ.α. μέχρι σήμερα )

Αιρετοί - πολιτικοί του δήμου παρανομούν σε βάρος μας περισσότερα από 13 χρόνια , ως διοικήσεις του δήμου Γλυφάδας , έχοντας πίσω τους πάσης φύσεως διαπλεκόμενους ιδιοκτήτες, καθώς επίσης, περί τα 27 χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις !! 

Η κατάσταση στη χώρα μας έχει ξεφύγει τελείως, και όσοι παρακολουθούν ορισμένες από τις αναρτήσεις μας , γνωρίζουν όσες αλήθειες έχουν ειπωθεί από τη πλευρά μας , για την πιο σαθρή περίοδο που έχουμε ζήσει επί δεκαετίες , με ένα κόμμα το οποίο δηλώνει αριστερά , ενώ για εμάς δεν έχει αποδειχθεί. ( Μη θεωρηθεί ότι παρακάμπτουμε τις κυβερνήσεις - κόμματα που δρομολόγησαν τη χώρα στα Μνημόνια, τη διαπλοκή, τη διαφθορά, και άλλα ''καλούδια''.)

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις ανακοινώσεις κατά της συμμαχίας:

Η «κοινωνική συμμαχία» ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ έχει σημαία τα συμφέροντα του κεφαλαίου

«Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, η φτωχή αγροτιά, οι επιστήμονες δεν μπορούν να είναι μαζί με αυτούς, που τους καταστρέφουν, τα μονοπώλια, τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν μπορεί να αγωνίζονται κάτω από "εργοδοτική, επιχειρηματική σημαία"». Αυτό επισημαίνουν σωματεία της Καρδίτσας, με αφορμή τη λεγόμενη κοινωνική συμμαχία της πλειοψηφίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κίνηση που έκανε και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας.

Β ΕΛΜΕ Αθήνας: Καταγγέλλουμε την αντιδραστική «Κοινωνική Συμμαχία»- Απεργούμε στις 30/5

Καλούμε τους συναδέλφους να μετατρέψουμε την 30η Μαΐου σε πραγματική μαζική απεργία και διαδήλωση των δυνάμεων του εργατικού κινήματος που δηλώνουν πως θέλουν να εκπροσωπήσουν τα εργατικά συμφέροντα και να ανατρέψουν το «μνημονιακό κεκτημένο» ακυρώνοντας στην πράξη τη φιλοεργοδοτική φιέστα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και στέλνοντας την «συμμαχία» της στα σκουπίδια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: 24ωρη Γενική Απεργία στις 30 Μαΐου 2018 - Παράλληλα και αντιδράσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">