ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΓΛΥΦΑΔΑ: Εκατομμύρια ευρώ για λίγα τ.μ. - Μεταφορά του 2 ου ΚΕΠ Γλυφάδας


Σε νέες εγκαταστάσεις θα λειτουργεί το δεύτερο ΚΕΠ Γλυφάδας, το οποίο είχε μεταφερθεί πρόσφατα επί της οδού Γούναρη λόγω τοπικής διαπλοκής !! 

Το νέο ΚΕΠ δεν πρόλαβαν να το μεταφέρουν στην οδό Γούναρη και το μεταφέρουν ξανά επί της οδού Διαδόχου Παύλου 42, στο χώρο όπου παλαιότερα στεγαζόταν η Δημοτική Αστυνομία.

Η πολεοδομία της Γλυφάδας διέταξε τη σφράγιση του νέου ΚΕΠ της Γλυφάδας έπειτα από καταγγελία από τον κ. Ζέππο, που είναι ο ιδιοκτήτης του προηγούμενου κτηρίου από το οποίο έφυγε το ΚΕΠ.

Η πολεοδομία Γλυφάδας ανέφερε ότι η περιοχή όπου μεταφέρθηκε το δεύτερο ΚΕΠ επί της οδού Γούναρη είναι αμιγούς κατοικίας και έβγαλε απόφαση να σφραγιστεί. 

Η μετακόμιση έγινε για την τήρηση του προεκλογικού προγράμματος του Παπανικολάου, ο οποίος δεν το τήρησε και λειτουργεί κατά το δοκούν, διότι η μεταφορά του ΚΕΠ δεν μείωσε τα έξοδα του δήμου, εφόσον υφίστανται όλοι οι υπόλοιποι ενοικιαζόμενοι χώροι επί της οδού Επιδαύρου.

Η χρηστή διοίκηση και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος επιτάσσει ενέργειες επί του συνόλου, όμως, στο δήμο Γλυφάδας ο παράγων τοπικές παρατάξεις διαπλέκεται με Ιδιώτες και τα στενά τους συμφέροντα.

Ας μας εξηγήσουν τόσο από την παράταξη του κ. Κόκκορη, όσο και από την διοικούσα παράταξη , αν προέχει το δημόσιο συμφέρον η τα ιδιωτικά συμφέροντα των τοπικών ιδιοκτητών. 

Τα χρήματα που παρέχονται από το δήμο Γλυφάδας για ενοίκιο λίγων τετραγωνικών μέτρων αποτελούν ληστεία των συμπολιτών μας. Συγκεκριμένα για χώρο περίπου 50 - 70 τ.μ ο δήμος παρέχει ενοίκιο 15 - 17.000 χιλ. ευρώ το μήνα !!! Όσοι έχουν συμπράξει σε αυτούς τους διακανονισμούς με τοπικούς ιδιοκτήτες φέρουν ακέραια την ευθύνη.

Ειδικά ο δήμαρχος διατηρώντας γραφείο μεγαλύτερο από τους χώρους τους οποίους υπενοικιάζει ο δήμος Γλυφάδας , μπορεί να μας αναφέρει πόσα χρήματα παρέχει ο ίδιος ως ενοίκιο και τι είχε ολοκληρώσει η προηγούμενη δημοτική αρχή ζημιώνοντας τους συμπολίτες μας ; Γιατί δεν μεταφέρονται όλα τα γραφεία - υπηρεσίες του δήμου με ανάλογο ενοίκιο ;

Και τα 6.500 χιλ. ευρώ το μήνα ενοίκιο από τη πλευρά του Δήμου για το νέο χώρο του ΚΕΠ είναι πολλά χρήματα, έχοντας το βασικό δεδομένο δεκάδων καταστημάτων στη πόλη μας, τα οποία παραμένουν ξενοίκιαστα , και έχοντας τα στοιχεία ότι οι ιδιοκτήτες τους ζητούν από 600 - 1500 ευρώ το μήνα.

Ο δήμος μετέφερε το ΚΕΠ από τον χώρο 50 τετραγωνικών μέτρων για τον οποίο έδινε ενοίκιο 17.000 χιλ. ευρώ το μήνα, στην Διαδόχου Παύλου 42 με ενοίκιο 6.500 χιλ. ευρώ το μήνα, και σαφώς θα μπορούν να επικαλεστούν την ωφέλεια του δήμου , όμως, η ωφέλεια του δήμου είναι να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίας, σύλλογοι, κ.α., από την οδό Επιδαύρου, όπως αποτελούσε την κορωνίδα του προεκλογικού τους  προγράμματος,  για τους οποίους παρέχονται ετησίως εκατομμύρια ευρώ σε ενοίκια.

Εισαγγελική παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων

Με βασικό δεδομένο εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση για ενοίκια , αντί δεκάδων χιλιάδων ευρώ, για εμάς στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ πρέπει να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων στην διερεύνηση της διαπλοκής μεταξύ παρατάξεων - αιρετών με συγκεκριμένους Ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι ζημιώνουν ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΑ το δήμο.

Εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε ενοίκια για λίγα τ.μ.

Επί της οδού Επιδαύρου ο δήμος στεγάζει σειρά από υπηρεσίες του , καθώς και συλλόγους - σωματεία κ.α., με υπέρογκα ενοίκια της τάξεως των 15.000 - 18.000 χιλιάδων ευρώ το μήνα , ενώ και σε άλλα σημεία της πόλης παρέχονται υπέρογκα ενοίκια από τη πλευρά του δήμου. Δεκάδες καταστήματα παραμένουν ανοίκιαστα στη Γλυφάδα , και οι ιδιοκτήτες τους , όπως έχουμε προαναφέρει , ζητούν ενοίκιο από 600 - 1500 ευρώ το μήνα.

Καθολική απόκλιση της διοικήσεως 

Καλούμε την δημοτική οργάνωση της ΝΔ , η οποία ενοικιάζει γραφεία επί της οδού Αθανάτου στην Τερψιθέα Γλυφάδας, να ενημερώσει τους συμπολίτες μας πόσα χρήματα παρέχει μηνιαίως ενοίκιο, και πόσα χρήματα παρέχονται για ανάλογους χώρους τ.μ από την διοίκησή τους ; Παρέχονται από το δήμο Γλυφάδας για κάθε ένα χώρο τουλάχιστον το 20πλάσιο του ενοικίου που παρέχουν ως τοπική οργάνωση για τα γραφεία τους ; 

Κλήση των τοπικών παρατάξεων

Τέλος, καλούμε το σύνολο των τοπικών παρατάξεων, αν δεν διαπλέκονται και οι ίδιες με συγκεκριμένους ιδιοκτήτες καταστημάτων που ενοικιάζει ο δήμος , να παρέμβουν στο πρώτο Δ/Σ του Δήμου επικουρούμενοι το δημοσίευμα μας για την τεράστια οικονομική ζημία του Δήμου , επί τέσσερα χρόνια αθέτησης του προεκλογικού προγράμματος από τη πλευρά της διοικούσας παρατάξεως.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ 2019
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΓΛΥΦΑΔΑ: Εκατομμύρια ευρώ για λίγα τ.μ. - Μεταφορά του 2 ου ΚΕΠ Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">